Sweets and treats

Appel/kaneelcake

20160124_141514 aangepast

Wat is er lekkerder dan cake die zo vers gemaakt is dat je hem nog warm kunt opeten? Niks toch? 😉 En dan hebben we het nog niet gehad over hoe geweldig je huis ruikt na zo’n bakuurtje!

Dit receptje is eens iets anders dan de ‘gewone’ vanillecake. Hier zijn we er allemaal compleet weg van!

Ingrediënten:

  • 200 g boter
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 175 g suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2 appels
  • 1 el paneermeel

Verwarm je oven voor op 180°.
Doe de boter, de suiker en de vanillesuiker in een kom en mix tot een romig mengsel.
Mix er 1 voor 1 de eieren door en mix dan nog 1 minuut tot een glad en luchtig mengsel.
Voeg daarna in porties de bloem erbij en mix nog 2 minuten goed door op de hoogste stand (Nu kan je nog niet proeven van je mengsel :p ).
Schil ondertussen de appels en snijd deze in kleine stukjes. Meng dit met de kaneel en wat bloem.
Spatel de appeltjes door het beslag en giet alles in de cakevorm (die je hebt ingevet en bestrooid met paneermeel).

In de oven voor een uurtje (ondertussen draai je een latte macchiato in elkaar 😉 ) en daarna: SMAKELIJK!

 

3 thoughts on “Appel/kaneelcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge