2017 in loopstatistieken

2017 ligt ondertussen een goede drie weken achter ons. Ik kan terugkijken op een goed loopjaar. Alez ja… ’t is te zeggen, het was eigenlijk een beetje dubbel.
In 2017 liep ik afstanden waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze ooit ging lopen (jeej!), maar had ik ook mijn eerste blessure aan mijne rekker. Niet zo erg dat ik op mijn luie reet in de zetel moest gaan liggen, maar ze was er toch. Al wou mijn huisarts mij misschien liever wel in die zetel zien, één boze blik van mij deed haar overstag gaan en ze schoof dit gevalletje dan maar netjes richting kinesist.
De beste mijnheer liet me wekenlang afzien en zoveel maanden later kan ik zeggen dat ik van die vervelende scheenbeenvliesontsteking vanaf ben *knocks on wood*.
Die linkerknie en rechterenkel die soms wat vreemd doen negeren we even.

Ik ben niet alleen knettergek als het op lopen aankomt, ik ben het ook als het op lijstjes en cijfertjes aankomt. Ik vind dan ook niks zo plezant om terug te kijken en op te lijsten hoe ik het afgelopen jaar ben uitgelopen 🙂

Zo rende ik in 2017 1761.34 km samen. Niet mis, zou ik zeggen.
Dat is van in Leuven tot ergens in Campobasso, Italië. But who’s checking, right?
Ik, dus.
Dat is een stad ergens in de buurt van Napels. Dat is ver. Heel ver. Die korte benen van mij hebben mij dus figuurlijk gezien tot ginder gesleept. Alez jong.

Die 1761.34 km is goed voor 169 uren, 8 minuten en 95 seconden al lopend door te brengen.
En ja, ik heb dat gecontroleerd.
Met een rekenmachinetje.
Dat zijn dus 169 uren, 8 minuten en 95 seconden dat ik minder op Husband zijn zenuwen kon werken.

Die 1761.34 km waren goed voor in totaal 108 loopjes.
En van die 108 loopjes waren er 33 boven de 20 km en 4 boven de 30 km.

Op 2 augustus investeerde ik ook voor de eerste keer in een deftig paar loopschoenen, mijn geliefde Brooks. Die ondertussen op pensioen zijn. Zij waren goed voor 765.78 km.

2017 in loopcijfers 6 - mrscurly.be

In 2017 begon ik voor het eerst sinds ik was gestart met hardlopen verder te gaan in afstanden.
Zo ging ik begin 2017 voor de eerste keer richting de 20 km. Op 2 februari om precies te zijn. En om echt precies te zijn, was het 19.09 km aan een tempo van 5:52/km. Doodcontent was ik.
Een maand later riskeerde ik het mij om er boven te gaan. Op 1 maart liep ik 20.24 km aan 5:49/km. Not bad. Not bad at all.
Voor een oud wijf als ik toch.

2017 in loopcijfers 2 - mrscurly.be

Niet veel later kreeg ik dan die scheenbeenvliesontsteking… maar dat hield me niet tegen. De kinesist verklaarde me zot, maar toch deed ik lustig door en op 19 mei ging ik voor de eerste keer boven de 25 km. Er werd een rondje van 25.52 km gelopen aan 5:53/km.
Ondertussen kreeg de kinesist ook wat meer werkzekerheid, nietwaar?

En dan besloot ik een rustpauze’ke van een tweetal weekjes te nemen. We vertrokken namelijk op reis begin juli en ik vond dat mijn beentjes die rust dubbel en dik verdienden.
Ik zou ik niet zijn moest ik me daar niet mentaal op moeten voorbereiden, op zo’n paar weken rust.
Door gelijk ne zot te gaan lopen.
Op 29 juni liep ik voor de eerste keer ooit 30 km rond aan 5:50/km.
Het was ook tijdens dat loopje dat het idee om misschien toch een marathon te lopen begon te groeien…
Een loopje dat ik nooit nog zal vergeten.

2017 in loopcijfers 2 - mrscurly.be

Na onze reis zeurde ik dan ook de oren van Husband’s kop om een trainingsschema bij een collega van hem te verkrijgen die ook personal trainer is. Het kick ass mens ging volledig mee in het verhaal. Er kwam niks van dwang bij. Helemaal niks…
Door dat trainingsschema liep ik op 13 oktober netjes 35 km aan 5:55/km. Niet mijn beste tijd, maar verdomme zeg, ik liep 35 km aan één stuk zonder iets van pijn, miserie of de figuurlijke klop te krijgen. Die marathon mocht komen!

2017 in loopcijfers 1 - mrscurly.be

En dan, op 28 oktober liep ik mijn allereerste marathon, en tot nu mijn langste afstand ooit, uit. 42.2 km op 4 uur 14 minuten en 42 seconden. Niet mijn beste tijd, maar het enige dat mij interesseerde was dat ding uitlopen. No way dat ik ergens na 35 km ging moeten opgeven omdat ik te zot had gedaan om toch maar een goede tijd neer te zetten.
Dat, en een pipi-pauze tussendoor.

2017 in loopcijfers 7 - mrscurly.be

Ondertussen zijn de tijden er iets op vooruit gegaan. Van een gemiddelde van 5:45/km ben ik nu naar 5:30/km aan het gaan.
Niet altijd. Soms ben ik moe. Of wil mijn lijf niet mee. Of ben ik te lui. Ik ben niet te beschaamd om dat toe te geven.
Zo liep ik in juni mijn beste 10 km aan 5:18/km. In oktober mijn beste 20 km aan 5:36/km en in december mijn beste 12.5 km aan 5:15/km en mijn beste 27 km aan 5:31/km.

Wil ik dit alles nog verbeteren? Wil ik verder lopen? Of nog zotter gaan doen?
I have absolutely no idea. Het enige dat ik weet is dat ik hopelijk in 2018 minstens evenveel mag lopen.
En er even hard, misschien zelfs nòg meer van mag genieten.

2017 in loopcijfers 3 - mrscurly.be

2 Reacties

 1. Stefanie
  januari 24, 2018 / 9:21 am

  Had je daar nu echt een rekenmachientje voor nodig? 😉 Serieus: ik ben wreed onder de indruk! Ongelooflijk op welke korte tijd je je snelheid hebt verbeterd, chapeau zulle!

  • januari 25, 2018 / 5:58 pm

   Ik ben lui. Mijn rekenmachine niet. 😀
   Vraag me niet hoe ik het gedaan heb, want ‘k zou het begot nie weten 😀 Plots ging dat tempo gewoon omhoog. Vreemd lijf van mij 😀 Thanks btw :*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: