Dinner (is served!)

Vegetarische lasagne

Ik hou van lasagne. Moest ik niet beter weten, ik zou denken dat ik Garfield’s zusje ben.
Met iets minder lichaamshaar dan.
Het enige dat mij altijd tegenhoud om het te maken is die béchamelsaus. Ik kan dat wel, maar ik maak het gewoon niet graag èn die toestand blijft altijd mega op mijn maag liggen. Drie dagen later rol ik nog van de zetel naar mijn bed naar de wc. No sh*t.

Na wat denkwerk, en wat toevalswerk door een overload groenten in de koelkast, kwam ik tot dit: een vegetarische lasagne met ricotta.
Super lekker, eenvoudig te maken, een minimum aan werk èn het blijft geen dagen op je maag liggen.
Win/win.

Wat hebben we nodig voor 4 personen?
  • lasagnevellen (ongeveer 500 gr zou genoeg moeten zijn. Tip: koop die die je niet eertst moet koken. Spaart tijd uit 😉 )
  • 500 gr passata
  • 140 gr tomatenpuree
  • 200 gr verse spinazie
  • 250 gr champignons
  • 2 teentjes look (geperst)
  • 2 courgettes
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 450 gr ricotta
  • 2 el basilicum
  • 1 el tijm
  • peper (en eventueel zout)
  • 100 gr gemalen parmezaan
  • 100 gr gemalen grana
Hoe maken we het?
  • Begin alvast met de oven voor te verwarmen op 200°. Dat is een dingetje dat we hier nogal snel vergeten. Niks zo irritant als je schotel in de oven willen schuiven en dan ontdekken dat het ding nog niet aan staat. Ugh.
  • Snij de champignons, courgette, wortels en ui in stukjes en bak deze, samen met de look, tot ze beetgaar zijn.
    Niet tot ze tè gaar zijn dus. Ze moeten straks nog in de oven en we willen niet dat het tot drets herleid wordt.
  • Terwijl de groentjes op het fornuis staan, meng je de ricotta met de basilicum, tijm en wat peper goed door elkaar en zet je deze gewoon opzij.
  • Zijn je groentjes klaar? Dan doe je er de passata bij en laat je deze even pruttelen. Doe er ook nog wat peper bij.
  • Nu mag je beginnen stapelen: leg in een beboterde ovenschaal een laagje lasagnevellen, doe daar je passata-groentenmengeling over, terug lasagnevellen, daar ricotta over, leg over je ricotta spinazie, terug lasagnevellen, passata-groentenmengeling, lasagnevellen, enzovoort… tot je passata-groentenmengeling en ricotta op is.
    Probeer te eindigen met een mix van passata-groentenmengeling en ricotta met spinazie helemaal bovenaan.
  • Bestrooi met de parmezaan en de grana en bedek met zilverpapier.
  • Zet 40 minuten in de oven, haal dan het zilverpapier eraf en zet nog eens 5 minuutjes in de oven.
  • Smakelijk!

Klik, klik, klik! → Vegetarische lasagne – mrscurlyblog

Je kan me ook volgen op Facebook, Instagram en Bloglovin’!

1 thought on “Vegetarische lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge