Vegetarische kerrieschotel

Lichtjes pikant, rijst en vegetarisch. I’m in.
Niks dat ik liever eet dan rijst (buiten pasta dan 😉 ) en goed gekruide gerechten. Maar no worries, het is niet zo pikant dat ge achteraf drakenvuur begint te spuwen.

Dit gerecht is oorspronkelijk van Colruyt, maar ik heb het zodanig aangepast dat het voor deze vegetarische trees okidoki is om te eten èn voor nogal kieskeurige koters.
Alez ja, enen kieskeurigen dan toch.

Wat hebben we nodig voor 3 à 4 personen?
  • 200 gr groentereepjes of wokgroenten (uit de diepvries of het koelvak)
  • 6 bosuien (in ringetjes gesneden)
  • 1 el basilicum
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 150 gr rijst
  • 175 gr vegetarische wokreepjes
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 el rozijnen
  • 2 el curryketchup
  • 2 el sojasaus
  • 1 el + 2 tl kerriepoeder
  • cayennepeper
Hoe maken we het?
  • Begin al met de rijst op te zetten. Tegen de tijd dat je die nodig hebt is hij tenminste klaar. Anders staat ge zoals ik heel vaak nog een kwartier te koekeloeren.
  • Laat de amandelschilfers lichtjes bruinen in wat olijfolie in de wok. Pas op want dit gaat vrij snel. In de buurt blijven dus 😉
  • Doe er de veggie wokreepjes, de look en de basilicum bij en roer alles goed om.
  • Doe er dan 1 el curryketchup, 1 el sojasaus en 1 el kerriepoeder bij. Roer terug alles goed om.
  • Doe de groentjes in de wok en roerbak alles een tweetal minuten.
  • Doe dan de rozijnen, bosui en de rijst erbij en roerbak nog enkele minuten.
  • Kruid met nog 1 el curryketchup, 1 el sojasaus, 2 tl kerriepoeder en wat cayennepeper.

Smakelijk! 😉

Klik, klik, klik! → Vegetarische kerrieschotel – mrscurlyblog

DSC_0360

DSC_0361

 

kus

Je kan me ook volgen op Facebook, Instagram en Bloglovin’!

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge