Romige pasta met scampi’s en zongedroogde tomaten

Ik heb iets met romige gerechten. Het dingetje is wel dat ik eigenlijk niet zo goed room verdraag. Mijn pds-darmen dansen achteraf altijd lustig de macarena terwijl ik met kersenpitkussentjes loop te zeulen. Dit gerecht maakte ik dan maar met soja cuisine van Alpro in de hoop een lekker, romig gerecht op tafel te kunnen toveren èn niet met een buik als een 7 maand zwangere vrouw rond te hobbelen (true story).

Hoezee, hoera! Het gerecht was geweldig romig, mega lekker èn mijn darmen hielden zich koest 😉

Extra bonus: ‘t is nog eens rap klaar ook 🙂

Wat hebben we nodig voor 4 à 5 personen?

  • 500 gr pasta (ik gebruikte penne)
  • 500 gr scampi’s
  • 3 lookteentjes (geperst)
  • 100 gr zongedroogde tomaten (in stukjes)
  • 250 ml Alpro Soja Cuisine
  • 100 gemalen grana
  • 1 el basilicum
  • peper (en eventueel zout)
  • 1 tl paprikakruiden

Hoe maken we het?

  • Zet alvast de pasta op. Tegen dat die toestand klaar is, ben jij klaar met al de rest.
  • Bak de scampi’s samen met 1 lookteentje. Als ze gaar zijn, zet je ze even opzij.
  • Doe een beetje olijfolie in een pan (dezelfde pan als van de scampi’s is ook goed. Afwas uitsparen enzo 😉 ) en bak de zongedroogde tomaten en overige 2 lookteentjes enkele minuten.
  • Voeg dan de Alpro Soja Cuisine toe en breng aan de kook.
  • Als het enkele minuutjes heeft gekookt, verlaag je het vuur en voeg je de kaas toe. Goed blijven roeren!
  • Als alle kaas goed gesmolten is, laat je het nog even verder pruttelen terwijl je de kruiden toevoegt.
  • Meng de pasta met de saus en de scampi’s en voila… ge kunt aan tafel! 😉
  • Smakelijk!

Klik, klik, klik! → Romige pasta met scampi’s en zongedroogde tomaten – mrscurlyblog

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: