Dinner (is served!)

Vegetarische Mexicaanse tortilla schotel

Smijt tortilla’s, kidneybonen en pikante kruiden samen en ik ben content.
Zot content.
Er moet zelfs niks anders bij voor mij.
Die huisgenoten van mij zijn wel iets kieskeuriger (verwende nesten), ik moest dus met iets extra op de proppen komen.
Incoming: deze tortilla schotel.
In no time op tafel èn wreed lekker.

Wat hebben we nodig voor 5 à 6 personen?
  • 6 tortilla’s (wij gebruikten van die big ass toestanden, dus hadden we er maar 6 nodig. Afhankelijk van hoe groot ze zijn zal je er meer/minder nodig hebben)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 280 gr maïs (goed laten uitlekken!)
  • 500 gr kidneybonen (goed laten uitlekken!)
  • 750 gr gemalen Emmentaler
  • 3 bosuien
  • 1 lookteentje (gepers)
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chilipeper
  • 1 el oregano
  • 1 el sriracha hot sauce
  • 500 gr passata
  • een ovenschotel van ongeveer 24 op 34 cm
Hoe maken we het?
  • Verwarm de oven voor op 190°.
  • Snij de paprika’s in stukjes (obviously) en meng ze met de maïs, kidneybonen en look.
  • Meng in een kommetje de passata met de paprikapoeder, chilipeper, oregano en sriracha hot sauce.
  • Leg in de beboterde ovenschotel 2 tortilla’s en doe daar een dun laagje saus over. Doe daar dan de helft van je groentenmengeling over en doe er wat van de kaas over.
  • Leg er terug een laagje tortilla’s over (in ons geval terug 2 dus), saus, groentenmengeling en kaas over.
  • Eindig met een laagje tortilla’s, saus en kaas.
  • Voila! Zet in de oven voor 45 à 55 minuutjes (eventueel de temperatuur naar het einde toe wat verlagen) en ge kunt aan tafel 😉
  • Dien op met wat bosui’tjes.
  • Smakelijk!

Klik, klik, klik! → Vegetarische Mexicaanse tortilla schotel – mrscurly.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge