Dinner (is served!)

Linzenstoofpotje

Linzenstoofpotje 1 - mrscurly.be

Linzen, you either hate ‘em or you love ‘em.
Ik houd van ze 😉
En aangezien je dit naar het schijnt regelmatig moet eten als je geen vlees eet (*steekt haar hand op*), begon ik te zoeken naar gerechtjes die zowel door mij als mijn vleesetende huisgenoten goedgekeurd gingen worden.

Dit is een gerecht dat meer dan goedgekeurd is 😉
Een minimum aan werk, ook al moet het lang op het fornuis staan, en mijn vleeseterkes hier misten hun vlees alvast niet 🙂

Wat hebben we nodig voor 3 personen?

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 wortels, in stukjes
  • 2 selderstengels, in stukjes
  • 200 gr linzen
  • 2 aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 ml groentebouillon
  • peterselie
  • tijm
  • 80 ml room (ik gebruik Soja Cuisine van Alpro, werkt even goed en is iets zachter voor de darmen 😉 )
  • verse spinazie, zoveel als je zelf lekker vindt
  • peper en eventueel zout

Hoe maken we het?

  • Stoof de ui, selder en wortels.
  • Eens de groentjes bijna gaar zijn, doe je er de linzen, aardappelen en bouillon bij. Doe er wat peterselie en tijm bij en laat dit zo’n 30 à 45 minuutjes pruttelen. Blijf wel in de buurt om af en toe de toestand eens om te roeren en eventueel nog wat water bij te doen indien de bouillon volledig opgenomen is nog voor de linzen gaar zijn.
  • Als de linzen gaar zijn, pureer je de aardappelen (gewoon kapot duwen tegen de rand van je pot, hè), roer je de room eronder en voeg je de spinazie toe.
  • Kruid eventueel nog bij met peper (en zout voor de liefhebbers) en dien op met verse (afgebakken 😉 ) broodjes.
  • Smakelijk!

Klik, klik, klik! → linzenstoofpotje – mrscurly.be

Linzenstoofpotje - mrscurly.be

2 thoughts on “Linzenstoofpotje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge