Sweets and treats

Mascarpone mousse met speculaas

Op zoek naar een super lekker dessertje, maar wil je er geen uren voor in de keuken staan? Zoek niet verder! Dit maak je in geen tijd en je kan het bovendien ook nog eens een dag op voorhand maken (dan is het zelfs nog beter).

Wij eten het niet alleen als dessertje ’s avonds, maar ook op zondag staat het regelmatig als dessert op tafel tijdens de brunch (zijn we ook helemaal niet beschaamd voor) 😉

Wat heb je nodig voor 4 à 5 personen?
  • 250 gr mascarpone
  • 2 eieren
  • 75 gr fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 15 speculaasjes
Hoe maken we het?
  • Splits de eieren (eikes, nu hangen uw handen vol drek)
  • Doe de eidooiers, de mascarpone en de fijne suiker in uw keukenrobot en mix dit tot het een romig geheel is. Echt goed doormixen tot het licht oranje ziet en er… euh, romig uitziet.
  • Eens dat klaar is, schep je het over in een kom en zet je dit opzij.
  • Doe nu de eiwitten in de keukenrobot (eerst even afwassen) en klop goed stijf. Doe er tussendoor beetje bij beetje de vanillesuiker bij.
  • Als het eiwit goed opgeklopt is, spatel je dit onder het romig mengsel.
  • Nu mag je glaasjes (of kommetjes, whatever rocks your boat) beginnen vullen. Start met per glas een speculaasje te verkruimelen en daarover een laagje mascarpone mousse te doen, dan terug een verkruimeld speculaasje en terug een laagje mascarpone mousse. Zet er op moment van serveren nog een speculaasje bovenop.
  • Smakelijk!

Klik, klik, klik! → mascarpone mousse met speculaas – mrscurly.be

mascarponemousse met speculaas 3 - mrscurly.be

mascarponemousse met speculaas - mrscurly.be

 

5 thoughts on “Mascarpone mousse met speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge