Verse rijstpap

Wat is er leuker dan op zondag lekker lui wakker te worden en te genieten van een lang ontbijt, aka brunch? Niks. Inderdaad.
En als je dan ook nog eens een extraatje op tafel kan zetten, is het helemaal geslaagd.
Maar we blijven lui op zondagochtend, dus dit is een gerechtje dat je de avond ervoor kan klaarmaken en het is op zondagochtend (-middag en -avond 😉 ) nog altijd superlekker.

Niet alleen bij de brunch is deze rijstpap heerlijk, ook als dessertje na het avondeten of als tussendoortje is hij geweldig 😉

Wat hebben we nodig voor 4 tot 6 personen?
  • 1 liter melk (ik gebruik sojamelk en dat werkt even goed)
  • 130 gr dessertrijst
  • 75 gr suiker
  • enkele saffraandraadjes (hoe lekkerder je dit vindt, hoe meer je erbij doet)
  • 2 eidooiers (optioneel)
  • vanillestokje
  • kaneelstokje
Hoe maken we het?
  • Doe de melk in een pan en breng aan de kook.
  • Doe de suiker, het merg uit het vanillestokje (gewoon vanillestokje opensnijden), het kaneelstokje en enkele saffraandraadjes bij de melk en roer goed door.
  • Doe de dessertrijst erbij, roer goed door en laat op een zacht vuurtje doorkoken tot hij goed gaar is en het een echte pap is geworden. Dit kan gemakkelijk 40 minuten duren, blijf dus wel een beetje in de buurt om het af en toe eens goed om te roeren zodat hij niet aan de bodem van je pan blijft kleven.
  • Als hij klaar is, haal je hem van het vuur en roer je er nog 2 opgeklopte eidooiers door. Maar dat hoeft niet per se. Hij is zo ook al lekker 😉
  • Super lekker als hij nog een beetje warm is met wat bruine suiker op, maar even lekker de dag erna bij het ontbijt of de brunch 😉
  • Smakelijk!

Klik, klik, klik! → verse rijstpap – mrscurly.be

Verse rijstpap - mrscurly.be

Verse rijstpap 1 - mrscurly.be

 

 

6 Reacties

  1. januari 19, 2018 / 12:58 pm

    Ziet er yummie uit! Goed dat het ook met soja- of plantaardige melk kan en zonder eieren, dan is het vegan-proof 🙂
    Ga ik zeker ook eens maken!
    Josefien onlangs geplaatst…Count your blessingsMy Profile

    • januari 25, 2018 / 5:51 pm

      Inderdaad! Ook voor de veganisten onder ons een goed receptje 😉 En eerlijk? Ik vind het met sojamelk eigenlijk zelfs lekkerder 😉

  2. januari 20, 2018 / 3:28 pm

    Ik vind rijstpap heerlijk! Voor mij veel saffraan…

    • januari 25, 2018 / 5:52 pm

      Hier ook iemand die dat zo lekker vindt, veel saffraan 😉 Ik begrijp mensen die dat niet lekker vinden gewoon niet 😀

  3. januari 22, 2018 / 7:39 pm

    Oh dat heb ik al heel lang niet meer op. Mijn moeder maakte het eens in de zoveel tijd voor mijn opa, die genoot er echt van. Mijn mams vond het zelf afschuwelijk en vond alleen de geur al misselijkmakend 🙂
    sammie onlangs geplaatst…Tuincentrum, een planten walhalla.My Profile

    • januari 25, 2018 / 5:57 pm

      Ik heb hier zo’n vent rondlopen. Die slaat al groen uit bij het idee alleen al 😀
      Ik kan me er misselijk in eten, de hele pot eet ik zo uit als ik wil 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge