Ontbijt en brunch

Verse rijstpap

Wat is er leuker dan op zondag lekker lui wakker te worden en te genieten van een lang ontbijt, aka brunch? Niks. Inderdaad.
En als je dan ook nog eens een extraatje op tafel kan zetten, is het helemaal geslaagd.
Maar we blijven lui op zondagochtend, dus dit is een gerechtje dat je de avond ervoor kan klaarmaken en het is op zondagochtend (-middag en -avond 😉 ) nog altijd superlekker.

Niet alleen bij de brunch is deze rijstpap heerlijk, ook als dessertje na het avondeten of als tussendoortje is hij geweldig 😉

Wat hebben we nodig voor 4 tot 6 personen?
  • 1 liter melk (ik gebruik sojamelk en dat werkt even goed)
  • 130 gr dessertrijst
  • 75 gr suiker
  • enkele saffraandraadjes (hoe lekkerder je dit vindt, hoe meer je erbij doet)
  • 2 eidooiers (optioneel)
  • vanillestokje
  • kaneelstokje
Hoe maken we het?
  • Doe de melk in een pan en breng aan de kook.
  • Doe de suiker, het merg uit het vanillestokje (gewoon vanillestokje opensnijden), het kaneelstokje en enkele saffraandraadjes bij de melk en roer goed door.
  • Doe de dessertrijst erbij, roer goed door en laat op een zacht vuurtje doorkoken tot hij goed gaar is en het een echte pap is geworden. Dit kan gemakkelijk 40 minuten duren, blijf dus wel een beetje in de buurt om het af en toe eens goed om te roeren zodat hij niet aan de bodem van je pan blijft kleven.
  • Als hij klaar is, haal je hem van het vuur en roer je er nog 2 opgeklopte eidooiers door. Maar dat hoeft niet per se. Hij is zo ook al lekker 😉
  • Super lekker als hij nog een beetje warm is met wat bruine suiker op, maar even lekker de dag erna bij het ontbijt of de brunch 😉
  • Smakelijk!

Klik, klik, klik! → verse rijstpap – mrscurly.be

Verse rijstpap - mrscurly.be

Verse rijstpap 1 - mrscurly.be

 

 

6 thoughts on “Verse rijstpap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge