Vegetarische quinoarisotto

Dit is een gerechtje dat oorspronkelijk van Colruyt komt (all credits to them 😉 ), maar ik heb het ietsje aangepast zodat het ook kidsproof is 😉

En ze smulden er met plezier van! Alle drie. Shocking 🙂

Wat hebben we nodig voor 4  personen?

  • 175 gr vegetarische wokreepjes
  • 4 tomaten (in stukjes)
  • 2 courgettes (in stukjes)
  • 1 stengel groene selder (in stukjes)
  • 2 sjalotten (fijngesnipperd)
  • 50 gr gemalen parmezaan
  • 300 gr quinoa
  • 6 dl groentebouillon (gemakkelijk te maken met een blokje)
  • peper (en eventueel zout)

Hoe maken we het?

  • Stoof de sjalotten en de selder enkele minuutjes in wat olie.
  • Voeg na enkele minuten de courgettes toe en laat even verder bakken.
  • Doe er dan de tomatenblokjes bij en roer goed om.
  • Doe er meteen de quinoa bij en roer nog eens goed om.
  • Doe een beetje van de bouillon erbij en meng alles goed. Zet een deksel op de pan en laat sudderen tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de quinoa gaar is.
    Blijf wel dicht bij je pan, voor je het weet plakt je quinoa aan je pan en mag je opnieuw beginnen. Wil je niet meemaken.
  • Bak ondertussen de wokreepjes krokant.
  • Als de quinoa gaar is, meng je de parmezaan er onder en kruid je nog even bij met de peper.
  • Dien op met de wokreepjes.
  • Smakelijk!

vegetarische quinoarisotto - mrscurly.be

vegetarische quinoarisotto 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: