Pasta met broccoli pesto

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit echt een fan ben geweest van broccoli. Het is maar sinds kort dat ik het ben beginnen appreciëren.
Dit gerecht daarentegen loopt over van de broccoli èn vind ik ook nog eens over the top lekker.
Bonus: het is snel klaar.
You can thank me later 😉

Wat hebben we nodig voor 4 personen?
  • 500 gr broccoli
  • 100 gr walnoten
  • 1 teentje look
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl peterselie
  • peper
  • 500 gr pasta
  • cashewnoten
  • rozijnen
  • blender
Hoe maken we het?
  • Kook de pasta (volgens de instructies op de verpakking).
  • Snij de roosjes van de broccoli en kook deze tot ze beetgaar zijn. Niet te lang, anders krijg je ‘drets’ (eikes).
  • Eens de broccoli gaar is, giet je deze af en doe je er driekwart van in de blender, samen met de walnoten, het teentje look, de olijfolie, de peterselie en peper. Mix alles tot je een pesto-achtige substantie hebt. Doe er eventueel extra olijfolie bij moest je dit nodig vinden.
  • Giet de pasta af en meng de pesto eronder. Doe de overige broccoliroosjes erbij.
  • Dien op met wat cashewnoten en rozijntjes.
  • Smakelijk!

pasta met broccoli pesto - mrscurly.be

pasta met broccoli pesto 1 - mrscurly.be

8 Reacties

  1. maart 30, 2018 / 5:36 am

    Ik neem aan dat ik dit ook zonder noten kan maken? Want als ik het zo aanbied aan mijn dochter, heeft ze in no time een anafylactische shock..
    En dat is niet fijn zeg maar 😉
    Melanie onlangs geplaatst…Week #11My Profile

    • april 5, 2018 / 8:12 pm

      Ow, sh*t, is ze allergisch aan noten? Is naar het schijnt idd nogal wat als je daar allergisch aan bent 🙁
      Maar kan inderdaad zonder noten, hoor! 😉 Weglaten of door iets anders vervangen… chocolade ofzo… 😀

  2. maart 30, 2018 / 9:48 am

    Ik kocht vroeger ook altijd broccoli (omdat het blijkbaar zó gezond was) maar vond er eveneens niets aan. Ik vond daar een nare nasmaak aan zitten.
    Toen ik las dat broccoli vaak heel hard met pesticiden werd bespoten ben ik die enkel nog bio gaan kopen. En toen ging mijn broccoli hemel open. Bye nasmaak, en genieten.
    Ik ga je recept proberen. Snel en lekker, veel beter kan het niet worden.

    • april 5, 2018 / 8:14 pm

      Ik begin eerlijk gezegd te overwegen om zoveel mogelijk dingen in eigen tuin te gaan kweken, want als je al die verhalen hoort tegenwoordig… :/
      Alleszins smakelijk als je het probeert! 😉

  3. april 1, 2018 / 8:45 am

    De combinatie pasta, broccoli en noten lijkt mij ontzettend lekker. Mijn kinderen vinden rauwe broccoli lekkerder dan gekookte en snap dit ook wel. Ik ga dit recept proberen!
    Nesrin onlangs geplaatst…Dus, ben je 35 plusMy Profile

    • april 5, 2018 / 8:17 pm

      Geweldig dat ze dat zo lusten! Wou dat die hier dat ook zo aten… Die bekijken mij alsof ik hen zojuist kak heb gepresenteerd als hen dat rauw voorschotel en het is nochtans zo lekker (de broccoli, niet de kak) 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: