Vegetarische shepherd’s pie

Don’t be fooled… volgens mij is shepherd’s pie gewoon een fancy woord voor ovenschotel. Of duikschotel zoals onze koters hier zeggen. Waar ze het vandaan halen, is me een raadsel. Duiken doe je niet met het ding.

Maar shepherd’s pie klinkt nu eenmaal leuker, dus shepherd’s pie it is!

Wat hebben we nodig voor 4 personen?
  • 150 gr linzen
  • 1 lookteentje (geperst)
  • 1 ui (versnipperd)
  • 2 wortels (in stukjes)
  • 1 selderstengel (in stukjes)
  • 150 gr champignons (in stukjes)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 100 ml groentebouillon
  • 100 gr (diepvries)erwten
  • 400 gr aardappelen
  • tijm
  • paprikakruiden
  • peper
Hoe maken we het?
  • Begin al met de aardappelen te koken. Met rauwe aardappelen werkt dit recept niet zo goed…
    Eens de aardappelen gekookt zijn, pureer je ze zoals jij wilt. Gewoon pureren, of eventueel met een beetje melk, boter, nootmuskaat en peper bij 😉
  • Zet ook alvast de linzen op. Kook ze volgens de instructies op de verpakking.
  • En verwarm alvast je oven voor op 200° 🙂
  • Smelt een beetje kokosolie (of boter of olijfolie) in een pan en stoof de ui en de look.
  • Voeg dan de wortels en de selder toe en stoof nog enkele minuten.
  • Doe er dan de champignons en de kruiden bij en stoof verder tot de champignons gaar zijn.
  • Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en meng alles goed. Laat dit een tweetal minuutjes staan.
  • Voeg de groentebouillon toe en laat pruttelen tot het wat dikker wordt.
  • Doe er dan de gekookte linzen en erwten bij en laat nog even staan.
  • Beboter een ovenschotel en doe de groenten/linzenmengeling erin met daarboven de gepureerde aardappelen.
  • Zet een vijftiental minuutjes in de oven. Voor je de schotel uit de oven haalt, zet je nog even de grill aan voor dat mooie (en lekkere) korstje.
  • Smakelijk!

Vegetarische shepherd's pie 2 - mrscurly.be

Vegetarische shepherd's pie - mrscurly.be

12 Reacties

  1. Cami
    april 13, 2018 / 8:22 am

    Waw, lijkt me heerlijk. Deze ga ik uitproberen.

  2. april 13, 2018 / 8:53 am

    In het kader van de dochter die graag wat meer vegetarische gerechtjes zou eten past dit perfect! Los daarvan hou ik ook wel van zo’n niet al te strak recept. Ik ga dat dus ook maken! Merci Anneke!

    • april 23, 2018 / 7:31 pm

      Graag gedaan 😉
      Vegetarische gerechtjes passeren hier al eens regelmatig, ik eet namelijk niks ander 😀 De rest van mijn huisgenoten zijn dan weer verstokte vleeseters 😀

  3. april 13, 2018 / 9:04 am

    Als ik de melk weglaat in de puree en met plantaardige vetten werk, dan zijn hier de veganiste en de melkintolerante ook content.
    Eéntje voor bij het lijstje. Bedankt!

    • april 23, 2018 / 7:33 pm

      Awel, zonder het eigenlijk zelf te beseffen maak ik dit dus vegan klaar 😀 Ikzelf gebruik geen melk in de puree en gebruik alleen maar kokosolie voor te bakken en in te vetten. Extra winnend gerechtje hier dus 😉

    • april 23, 2018 / 7:34 pm

      hahaha! I feel ya 😉 Ik ben zo’n geval dat overal briefkes en toestanden heeft rondslingeren met ‘to try-gerechten’ op… 😉

  4. april 13, 2018 / 11:02 am

    Mmm, doet er mij aan denken dat het bij ons al veel te lang geleden is dat ik nog eens een vegetarische shepherd’s pie gemaakt heb. Jouw versie verschilt niet zoveel van de mijne (alleen de erwtjes had ik nog niet, eens proberen :)).
    Delphine onlangs geplaatst…De reverse bucket listMy Profile

    • april 23, 2018 / 7:36 pm

      Dat was de meest gestelde vraag hier in huis: ‘Waar is het vlees?!’ 😀
      Maar zelfs zonder vlees is het ook lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: