Dinner (is served!)

One pot tortellini met zoete aardappel

Kent ge da, tortellini? Da zijn van die deegbollekes met vulling. Zot eten wij ons daarin. Als ik dat klaarmaak moet ik mij voorzien op een hoeveelheid voor 10 personen terwijl er hier maar 5 mensen wonen.
Yep, zo zot zijn wij daarvan 😉

En het grote voordeel van dit gerecht? Je hebt maar één pan nodig. Da’s dus maar één pan die je hoeft af te wassen. Winner!

Wat hebben we nodig voor 3 à 4 personen?
  • 2 zoete aardappelen (geschild en in kleine blokjes)
  • 250 ml groentebouillon (gewoon water met 1 blokje groentebouillon dus)
  • spinazie (zoveel als je wilt. De verse soort wel…)
  • 120 ml room (ik gebruikte Alpro Soja Cuisine)
  • 500 gr tortellini (ik gebruikte die met kaasvulling want everything’s better with cheese on or in it)
  • 250 gr kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 1 ui (versnipperd)
  • 1 lookteentje (geperst)
  • grana
  • peper

Hoe maken we het?
  • Stoof de aardappelen, ui, look en tomaatjes vijf tot tien minuutjes in wat olijfolie (of kokosolie of boter of…). Kruid met wat peper.
    Wel in de buurt blijven want die patatten branden rap aan.
  • Als de aardappelen wat zachter zijn, doe je er de bouillon en de room bij en laat je dit koken.
  • Eens alles wat aan het pruttelen en koken is, doe je er de tortellini en de spinazie bij, roer je alles goed om en laat je het koken tot de tortellini beetgaar is. Meestal is dit een vijftal minuutjes. Voeg eventueel nog wat water bij moest dit nodig zijn.
  • Voila! Klaar! Dien op met wat gemalen grana en… smakelijk!

Tortellini met zoete aardappel - mrscurly.be

Tortellini met zoete aardappel 1 - mrscurly.be

6 thoughts on “One pot tortellini met zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge