Aubergine-bonenschotel

Sinds ik gestopt ben met vlees eten heb ik al enkele nieuwe dingen leren eten. Een beetje uit ‘moeten’ ook, want dat vlees moet wat vervangen worden, natuurlijk.
Aubergine wasn’t one of them. Eikes.
Ik weet niet hoe het komt, maar ik kreeg dat nooit binnen.

Tot ik dit gerechtje maakte 🙂 Nu vind ik het plotseling wel lekker.
Daar moet een mens 34 jaar voor geworden zijn, zeg…

Laat het nu ook nog eens een gerecht zijn dat binnen het half uur op tafel staat.
Da gaat hier zeker nog vaker op den menu staan!

Wat hebben we nodig voor 5 personen?
  • 1 aubergine (in stukjes)
  • 240 gr cannelini bonen (uitgelekt en gespoeld)
  • 400 gr kikkererwten (uitgelekt en gespoeld)
  • 2 tomaten (in stukjes)
  • 250 gr passata
  • 1.5 tl chilipeper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 70 gr tomatenpuree (of nen eetlepel of 2 😉 )
  • peper (en eventueel zout)
  • rijst
Hoe maken we het?
  • Stoof de aubergine en de tomaten tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de bonen, de kikkererwten en de kruiden toe en meng alles goed.
  • Doe er dan de tomatenpuree en passata bij en laat 5 à 10 minuutjes sudderen op een zacht vuurtje.
  • Kruid bij met peper (en eventueel zout) en dien op met rijst (of brood of couscous of …).
  • Voila, that’s it. Easy!
  • Smakelijk!

Aubergine-bonenschotel - mrscurly.be

Aubergine-bonenschotel 1 - mrscurly.be

2 Reacties

  1. mei 11, 2018 / 9:31 am

    Hihi, grappig bij mij was het juist andersom. Ik lustte aubergine…maar ik heb bonen moeten leren eten. Receptje klinkt wel heel lekker. Ik ga het ook eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: