Dinner (is served!)

Stoofpotje met kikkererwten en zoete aardappel

Ik ben een grote fan van stoofpotjes. Het vraagt niet veel werk, je maakt er maar 1 pan voor vuil (de max gewoon) en het is altijd lekker.
Wat ik er ook mag indraaien, die koters hier spelen dat binnen alsof het niks is. Het staat dan ook bijna iedere week wel een keer op de menu.

Wat hebben we nodig voor 4 personen?

  • 1 teentje look (geperst)
  • 4 sjalotten (in stukjes)
  • 2 tomaten (in stukjes)
  • 500 gr passata
  • 1 tl paprika
  • 1 tl cayenne peper
  • 2 tl bruine suiker
  • peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 480 gr kikkererwten (uitgelekt en gespoeld)
  • 3 zoete aardappelen (geschild en in blokjes)
  • handvol amandelen
  • rijst (gekookt liefst 🙂 )

Hoe maken we het?

  • Bak de amandelen (in olijfolie of kokosolie of …) tot ze lichtjes beginnen te bruinen.
  • Voeg de sjalotten en tomaten toe en stoof tot ze gaar zijn.
  • Voeg de look, kruiden en tomatenpuree toe en meng alles goed.
  • Doe dan de passata, zoete aardappel en 1 tl bruine suiker erbij, zet het deksel op de pan en laat een tiental minuutjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  • Haal het deksel eraf en laat nog enkele minuutjes verder sudderen om de saus wat te laten dikken.
  • Doe er wat peper (en eventueel zout voor de liefhebbers), 1 tl bruine suiker en de kikkererwten bij en meng alles goed onder elkaar.
  • Voila, dien op met de rijst (ge hebt dienen toch gekookt ondertussen, hè? 😉 ). Smakelijk!

Stoofpotje met kikkererwten en zoete aardappel - mrscurly.be

Stoofpotje met kikkererwten en zoete aardappel 1 - mrscurly.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge