Linzenslaatje

Linzen, de één trekt er zijn neus voor op, een ander vindt het heerlijk.
Wij horen tot de tweede categorie.
Het is niet alleen lekker, het is ook nog eens echt power food. En met een niet vleesetend-wicht in huis (ik) is dit een geweldig ingrediënt ter vervanging van al die vlees-toestanden.

Wat hebben we nodig voor 3 personen?
  • 200 g linzen
  • 1 rode ui (of 2 kleintjes zoals in mijn geval 🙂 ) – in kleine stukjes
  • peterselie
  • 2 rode paprika’s – in kleine stukjes
  • 100 g zongedroogde tomaten – in stukjes
  • handje pijnboompitten
Hoe maken we het?
  • Kook alvast de linzen zoals de verpakking zegt. Met andere woorden: in een pot mikken, water bij en om en bij de 20 minuutjes laten koken.
  • Stoof de ui en de paprika’s tot ze beetgaar zijn, kruid bij met peper.
  • Eens de linzen en de groentjes klaar, doe je ze samen in een grote kom, doe je er peterselie bij (zoveel als je zelf wilt), de pijnboompitten en de zongedroogde tomaten.
  • Dien op met broodjes et voila! Smakelijk 😉

PS: dit slaatje is ook mega lekker met verbrokkelde feta over. Maar dan is het natuurlijk niet meer vegan-proof 😉

XO,

Anneke

linzenslaatje 2 - mrscurly.be

linzenslaatje 1 - mrscurly.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: