Chili sin carne

Chili con carne is hier één van de favoriete gerechten. Bij ons alle vijf.
Eén iets dat mij natuurlijk niet zo aanstaat is: er zit vlees in. Maak ik het voor de rest van dit huishouden mèt vlees terwijl ik iets anders eet, zit ik er wel watertandend bovenop met mijn smoel. Nie plezant vaneigenst…

Tot ik deze veggie variant maakte. Op die manier kunnen we eens afwisselen: zij krijgen om de zoveel tijd hun chili mèt vlees terwijl ik mijn bloemkool opvreet, andere keren eten ze mee van mijn vegetarische variant.
Iedereen content.

Wat hebben we nodig voor 4 personen?
  • 1 rode ui (in kleine stukjes)
  • 1 paprika (in kleine stukjes)
  • 2 wortels (in kleine stukjes)
  • 2 selderstengels (je raadt het al… in kleine stukjes)
  • 2 lookteentjes (geperst)
  • 500 gr passata
  • 250 gr kidneybonen (uitgelekt en gespoeld)
  • 250 gr witte bonen (uitgelekt en gespoeld)
  • 140 gr maïs (inderdaad, uitgelekt en gespoeld)
  • 1 el burrito kruiden
  • 1 el chili con carne kruiden (ik gebruik zowel de burrito kruiden, als de chili con carne kruiden, van het merk Santa Maria, maar ik veronderstel dat het merk eigenlijk geen hol uitmaakt)
  • peper
Hoe maken we het?
  • Stoof de groentjes tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg dan de look en kruiden toe en meng alles goed. Laat een paar minuutjes staan.
  • Doe er de passata, bonen en maïs bij en laat 15 minuten pruttelen.
  • Kruid eventueel bij met peper (wij eten graag pikant, dus er werd sowieso nog extra peper bij gedaan).
  • Dien op met rijst et voila! Smakelijk!

XO, 

Anneke

chili sin carne - 1 - mrscurly.be

chili sin carne - 2 - mrscurly.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge