Lomfilet met kruidige Oosterse saus

Lomfilet, tot voor kort had ik geen flauw idee wat ermee te doen. Ik maakte het klaar zoals kabeljauw. Maw: veel te lang in de oven dus, met als resultaat een uitgedroogd, zielig hoopje vis waar je een kwartier op kan zitten kauwen.
Nu, lomfilet lijkt heel hard op kabeljauw, maar is qua structuur een pak steviger. Het moet dus helemaal niet lang in de oven.

Dit is een gerechtje dat binnen het half uur op tafel staat èn zelfs zo lekker is dat het bij de ‘goed genoeg voor als we bezoek krijgen-gerechtjes’ terecht gekomen is bij ons.
Als we al willen delen dan 😉

Wat hebben we nodig voor 2 personen?
  • 2 lomfilets
  • 1 rode ui (versnipperd)
  • 1 rode paprika (in kleine stukjes)
  • 3 handjes verse spinazie
  • 1 el tomatenpuree
  • een handje verse bonen
  • 1 teentje look (geperst)
  • peper
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprika
  • 400 ml kokosmelk (ik gebruikt eigenlijk de Kokosdrink Original van Alpro aangezien Husband de boodschappen doet en het verkeerde kocht *neemt adem* *rolls eyes*)
  • maïzena
  • rijst
Hoe maken we het?
  • Begin alvast met de oven voor te verwarmen op 180° en de vis in een beboterde ovenschotel te leggen, doe er wat olijfolie en peper op.
  • Zet de rijst op en kook zoals op het pakske staat 😉
  • Bak de ui, look en paprika een vijftal minuutjes.
  • Doe er dan de kruiden bij en meng alles goed. (Zet nu de vis in de oven. Die moet er maar een tiental minuten in. Tegen dat je saus klaar is, is je vis ook gaar 😉 ) Voeg de kokosmelk, tomatenpuree, en bonen toe en laat 5 minuutjes pruttelen.
  • Doe dan de spinazie erbij en laat nog eens 5 minuutjes pruttelen. Doe er wat maïzena bij om de saus te laten dikken.
  • Voila! Rijst op een bordje, vis erop en saus erboven… Mmmmm! Smakelijk!

XO,

Anneke

Lomfilet met kruidige Oosterse saus - 1 mrscurly.be

 

Lomfilet met kruidige Oosterse saus - mrscurly.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: