Pikante pompoensoep

Yep, het is officieel herfst. We waaien bijna van onzen velo en de droogte van de voorbije maanden is sinds deze week alweer goedgemaakt.
Sleur uw kaarskes en dekentjes maar terug uit uw kast en haal de warme koppen koffie en kommen soep maar terug boven.
Niks zo goed om je aan te warmen dan aan een warme kom soep. En aangezien de pompoenen nu overal uit de grond aan het schieten zijn gelijk zot, gaan we voor pikante (om het nog een beetje warmer te maken. Aja!) pompoensoep dus 🙂

Ik heb chance met mijn buren, die hebben 1 pompoenplant in hun tuin en het ding geeft pompoenen voor de hele straat. Welke bemesting ze gebruiken (of juist niet) is me een raadsel, maar je hebt geen pompoenen gezien tot je die van hen hebt gezien.
Toen ze onlangs terug aan de deur stond met zo’n big ass exemplaar, besloot ik er terug pompoensoep van te maken. 

Wat hebben we nodig voor 2.5 liter soep?
  • 1500 gr pompoen, in blokjes gesneden (de pompoenen van de buren zijn butternut pompoenen – Geen zin in al dat werk van snijden enzo? Geen probleem, je kan dit ook perfect maken met pompoenblokjes die je in de diepvriesafdeling vindt.)
  • 2 rode pepers, in stukjes gesneden (of als het zulke grote zijn als op de foto: maar eentje)
  • 2.5 liter groentebouillon
  • 4 ajuinen, in stukjes gesneden
  • 1 teentje look, geperst
Hoe maken we het?
  • Nadat je al de hustle and bustle van het versnijden van je pompoen enzo achter de rug hebt, begin je al met de look, ui en rode pepers te stoven.
  • Doe er dan de pompoenblokjes bij en laat even meestoven.
  • Giet de groentebouillon erbij en laat 15 minuutjes koken.
  • Voila! Nu alleen nog mixen totdat alle stukjes eruit zijn en je kan aan tafel! (Kruid eventueel nog wat bij met peterselie)

XO,

Anneke

pikante pompoensoep - mrscurly.be

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: