Spicy ‘Ebly’ bolognèse

Ebly, ofte tarwe (Ebly is eigenlijk gewoon een merknaam), you either hate it or love it. Hier wordt dat graag gegeten (understatement). De grote mensjes eten het graag en nog belangrijker: die koters zijn daar zo zot als iets van (geen gejengel aan tafel dus).
Het is gemakkelijk klaar te maken èn nog eens een goede vervanging van altijd maar weer diezelfde patatten (of pasta. Maar daar zagen we niet over, dat kunnen wij elke dag eten #carbsforlife).
Draai er dan nog eens passata en kruiden in en je hebt een geweldig lekker (en eenvoudig klaar te maken) gerecht 😉

Wat hebben we nodig voor 6 personen?
  • 600 g Ebly (tarwe dus 😉 )
  • 2 wortels (in stukjes)
  • 1 paprika (in stukjes)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 lookteentje (geperst)
  • 1 groene peper (of 2 als het kleintjes zijn. Hier kopen we altijd van die grote 🙂 – fijngesnipperd)
  • 3 selderstengels (in kleine stukjes)
  • 750 g passata
  • 1 el basilicum
  • peper
  • 1 el paprikakruiden
  • 1 tl cayennepeper
  • gemalen grana
Hoe maken we het?
  • Zet de Ebly alvast op zodat die al kan koken. Eens het water aan het koken is, duurt het niet lang meer eer dat gaar is.
  • Stoof de ui en look totdat hij glazig is.
  • Voeg dan de rest van de groentjes toe en stoof tot alles beetgaar is.
  • Voeg de passata en de kruiden toe en laat enkele minuutjes pruttelen.
  • Giet de Ebly af (toch niet vergeten opzetten, hè?) en meng onder de saus.
  • Voila! Dien op met grana en smakelijk!

spicy ebly bolognèse - mrscurly.be

XO,

Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: