Paprikasaus voor dummies (like me…)

Wij hebben gemakkelijke koters als het op eten aankomt. Er zijn niet veel zaken dat ze niet lusten.
En als ze het al niet lusten, zagen ze er alleszins niet over. Ze weten toch dat het ‘eten wat de pot schaft’ is.

Al zijn er natuurlijk zaken waarvan ik weet dat ze het meer lusten of net weer niet en dat ik dan eens aanpas. Ziet ge, zo’n kreng van een (stief)moeder ben ik dan toch nog niet, hè.
Zo weet ik bijvoorbeeld dat Zoonlief zijn vis het liefst met een sauske eet…

Maar ik blijf ik natuurlijk en sausjes en ik gaan niet zo goed samen. Voor de één of andere reden eindig ik altijd met een zwartgeblakerde pan en 0,0 saus of wèl degelijk saus maar dan van het soort waar ik eerst een half uur de brokken uit moet zeven.
Eikes.

Niks van datte met dit sausje. Geen aangebrande troep en geen vieze klonters.
Alleen maar een geweldig lekker sausje.
En één dat zelfs ik kan maken.
En één dat ook de koters lusten 😉

Wat hebben we nodig voor bv. pladijs met paprika saus (3 pers.)?
  • 3 stukken pladijsfilets
  • 1 ui (in kleine stukjes)
  • 1 lookteentje (geperst)
  • 2 rode paprika’s (in kleine stukjes)
  • 200 gram geroosterde paprika (in bokaal)
  • 180 ml Alpro Soja Cuisine (of als je liever met room werkt, room 🙂 )
  • 100 gram gemalen kaas
  • peper
  • peterselie
  • paprikapoeder
  • rijst voor 3 personen
  • blender
Hoe maken we het?
  • Begin met je oven voor te verwarmen op 200° en de pladijs in een beboterde/met olijfolie of kokosolie ingesmeerde ovenschotel te leggen. Doe er eventueel nog wat olijfolie over.
  • Zet alvast de rijst op (aja).
  • Laat de geroosterde paprika een beetje uitdruipen (vettige boel. Eikes) en pureer hem in de blender.
  • Stoof de ui, look en stukjes paprika in een pan tot ze bijna beetgaar zijn.
  • Voeg dan de gepureerde paprika’s toe en laat 5 minuutjes koken.
  • Terwijl het sausje doorkookt zet je de pladijsfilets een tiental minuutjes in de oven tot ze gaar zijn. (Je kan ze ook bakken, maar dan moet je wel heel voorzichtig zijn want die toestand valt nogal snel uit elkaar. Het is maar hoe je hem het lekkerste vindt natuurlijk)
  • Als het sausje 5 minuutjes heeft gekookt, voeg je de Soja Cuisine en kaas toe, meng je alles goed onder elkaar, kruid je bij met de peper, paprikapoeder en peterselie en haal je de saus van het vuur.
  • Haal de vis uit de oven, doe de saus erover en dien op met de, hopelijk ondertussen gekookte, rijst.
  • Smakelijk!

Pladijs met paprika saus - mrscurly.be (1)

XO,

Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: