Alles gepland dankzij de Moleskine agenda

Een tijdje geleden konden jullie al lezen dat ik de Moleskine Travel Journal had gekocht.
Op datzelfde moment kwam ik ook de Moleskine 18 maanden agenda tegen.
Met het nieuwe schooljaar voor de deur en de bijhorende hobby’s en drukte (pray for the Mrs.) voor de koters en dus ook voor de (stief)mama was het dus tijd voor een nieuwe en handige agenda.
Alles om ons hoofd niet te verliezen in de drukte van alledag.

Nu, ik ben een sucker voor agenda’s, notitieboekjes, schriftjes en nog van zulke toestanden. Met alle exemplaren samen die ik al heb verzameld de voorbije jaren kan ik ondertussen een eigen winkel beginnen. Met ne stock van ‘k zal u gaan hebben.
Maar voor de één of andere reden vond ik nooit een agenda die ècht bij me paste.
Iedere keer dat ik één kocht waarvan ik dacht ‘Deze is het!’ was ik hem na een week al beu of sloeg ik na 3 dagen al helemaal tilt door het te drukke design of …
Terwijl iedereen lustig aan het bullet journaling geslagen is, heb ik de mijne al lang de vuilbak in gekieperd. Al hield ik het ding nog zo eenvoudig mogelijk, het deed het niet voor mij. Alleen al de lijntjes trekken vond ik al te tijdrovend.
Ik ben nogal ne lastige klant als het op agenda’s aankomt.
Maar da’s dan ook het enige lastige aan mij. I promise.

Ondertussen is deze Moleskine agenda al een tijdje in gebruik en er is nog geen spoor van een doorgedraaide ondergetekende door een overload bloemekes, vlinderkes en nog van zulke toestanden waardoor ik mijn notities gewoon niet meer zie.
En ik ben hem verre van beu.
Hij blinkt uit in zijn eenvoud, waardoor alles mooi overzichtelijk blijft en hetgeen echt belangrijk is (jouw gekrabbel) echt in het oog springt en hij biedt genoeg ruimte om vanalles en nog wat in neer te pennen.

Als je hem opent, vind je meteen een Personal Data invulblad waar je je naam, adres, telefoonnummer, huisarts en nog van zulke zaken kunt invullen.
En zelfs je favoriete film, boek, quote en goede voornemens (maar we weten allemaal dat ik daar niet aan doe.).

Meteen daarna vind je een jaarkalender (van januari 2017 tot en met december 2019) met daaropvolgend maandkalenders (van juli 2017 tot en met december 2018).
Altijd handig om in 1 blik een overzicht te hebben.
Maar vooral om verjaardagen in te noteren.
Anders krijgen de jarigen niet 1 week, maar 3 weken hun kaartjes te laat van ons (sorry!).

Daarna komt er een overzicht van de internationale feestdagen.
Komt van pas als je reist of voor je job contacten in het buitenland hebt, niet? Zo weet je meteen wanneer ze niet werken.

Next on the list: de tijdzones.

En dan komt het meest handige van al voor dit huisvrouwtje: measures & conversions en international sizes.
Mensen die graag aan online shoppen doen (en al eens graag reizen), verstaan mij 😉

Dialling codes, my places check en Travel Planning:
Reis je graag? Dit moet gewoon in je agenda staan dan.
Ook als je niet veel reist. Dan droom je er gewoon bij weg 😉

My extraordinary moments of this year en My blank space:
Ruimte om je meest memorabele momenten van het voorbije jaar neer te pennen, dit zou standaard in iedere agenda moeten komen. Heb je een slechte dag, dan kijk je hier eens naar terug en je voelt je toch meteen beter?
Op de rechterzijde teken je iets, kleef je een foto, een herinnering, whatever makes you happy.

Timetable.
Dit vind ik een superhandig iets. Hier vul je zelf de uren in en kan je per dag ingeven wat je juist moet doen, van uur tot uur. Zo heb je een beter overzicht waar je misschien teveel, of te weinig, tijd aan besteedt en wanneer je die hoognodige vrije koffie-momenten best kan inplannen.

Weekagenda.
Nu zijn we bij de essentie (schoon woordje)! De weekagenda.
Op de linkerpagina krijg je een mooie dagdagelijkse indeling en de rechterpagina is gewoon blanco gelaten. He-le-maal. Zonder frullen, prullen en nog van zulke toestanden. Za-lig.

Links zet ik nu, in het vakje waar de maand staat, standaard iedere week een quote die op dat moment passend is.
Rechts noteer ik altijd de weekmenu, maar ook wat er wordt ingepland voor de blog die week èn dan is er nog ruimte over voor een to do-lijstje.

Helemaal op het einde zijn er nog een paar extra lege notitieblaadjes èn een enveloppe met stickervellen om jouw agenda zo persoonlijk mogelijk te maken.

Ruimte alom om al onze afspraken in te noteren, al mijn to do’s (eikes), maar ook nog genoeg ruimte voor al mijn hersenspinselen èn voor de blog en geen overload aan nutteloze papiervullende krulletjes die op me afspringen. Yep, ik ben verkocht.
Eenvoud siert, zeggen ze. Ze hebben gelijk.

Je kan me ook volgen op Facebook, Instagram en Bloglovin’!

11 Reacties

  • augustus 29, 2017 / 9:01 pm

   Heb je al je aandelen gekocht btw? 😀 😀

    • augustus 29, 2017 / 9:06 pm

     Dringend werk van maken, want ik heb op IG gezien dat ze terug nieuwe producten hebben :p 😀

     • augustus 29, 2017 / 10:11 pm

      😮.. echt.. moet dat nou!! Mens… 😟

     • augustus 29, 2017 / 9:13 pm

      Always here to help! :p

 1. augustus 24, 2017 / 11:19 pm

  Wauw, ik wist niet dat dit zo een bijzonder boekje was. I lof it!!! Moet em scoren.

  • augustus 29, 2017 / 8:59 pm

   Mega dingetje dit. Alles van Moleskine eigenlijk 😉 En hij komt in echt wel leuke kleurtjes! Ik ging natuurlijk, zoals altijd, voor zwart. Like the color of my heart. Bwahahahaha! 😀

  • augustus 29, 2017 / 8:58 pm

   Echt een geweldig ding! En vooral heel handig door die vele schrijfruimte 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: