#blessed en al…

Dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is moet ik niemand meer uitleggen.
Of om het in mijn eigen woorden te zeggen: soms is ‘t al ne keer meer unicorn shit dan unicorn glitter.
Een gelukkig leven bestaat niet alleen uit een aaneenschakeling van positieve, leuke zaken, maar het herkennen ervan. En het focussen erop. 

Om de zoveel tijd blik ik terug op de voorbije dagen/weken/maanden/… en de bijhorende positieve dingen, want #blessed en al. 
Gaande van kleine dingen zoals koters die eens 4 uren thuis kunnen zijn ZONDER het kot af te breken (of mij tot de rand van waanzin te drijven), tot een week zonder constipatie (#pdsforlife en dan is da echt een blessing, folks) tot de grotere zaken zoals niet moeten koken, ne spontane ‘ik zie u geiren’ van uw koters krijgen of ne crème eten zonder ne kilo extra op uw kont (eens ge kinders hebt worden dit de GROTE zaken, jong volk…).
Want ik ben zo’n rete irritante optimiste en al…

een Paasweekend waarin het lijkt alsof het zomer is. Nooit gedacht dat ik content ging zijn met een zweetsnor en zweetreet (allemaal tekens dat de zomer dichter komt!) ♥ een puberende Stiefdochterlief die naar fuif nummer 1 (officieel nummer 2, maar die eerste was ze bij haar moeder, dus voor mij telt die nie) gaat en ik die het overleefd heb. Aja, en zij ook btw ♥ diezelfde puberende Stiefdochterlief die nà die fuif zonder enig probleem vanalles en nog wat deelt over het hoe, wie, wat, waar van die fuif. Dat ik ondertussen een doorwinterde ‘ik vraag alles langs mijne neus weg tussen de soep en de patatten endoealsofhetmeeigenlijknietzoveeluitmaaktallemaalmaarondertussenweetikwelalles’-ondervrager ben helpt veel. En waarschijnlijk ook het feit dat die pubers hier weten dat ze dat gerust allemaal mogen delen/bespreken met ons ook. Hoop ik dan toch. ♥ Stiefzoonlief’s verjaardagsbrunch voor de familie. Het werd een zondag met fretten voor duust, bijpraten zoals het hoort, gewoon gezellig samen zijn, maar ook tekenwedstrijden georganiseerd door de kleinste telgen van de bende. Duzend hartjes ditnog een hele week ons een indigestie kunnen vreten in de leftovers van die verjaardagsbrunch (familie, als ge dees leest: eet eens wa meer, jong) ♥ Stiefzoonlief die 13 jaartjes wordt. Ik kreeg geen 13 kaarsjes op zijn donut bij het ontbijt, maar moest het mij gelukt zijn, ik deed het voor die puber. En nog meer. ♥ Zoonlief’s verjaardagsfeestje voor de klasgenootjes. Drie dagen later had ik nog migraine en zag ik nog steeds sterrekes, maar zijn content totje zien maakte het allemaal dubbel en dik waard ‘medicatie’ voor mijn geflipte-pds-darmen die werkt! Oh. My. Gaaaaaawwwd!!!!! Ge hebt dus warempel geen idee hoe kaka kunnen doen als een normale mens mij gelukkig maakt! #tmi #sorry #hahahanoimnot ♥ wakker kunnen blijven tijdens Temptation Island. Genen blessing zegt ge? Als je het huidige seizoen volgt, weet je dat dit een serieuze blessing is ♥ feestjes met de Inlawsveggie eten krijgen tijdens die feestjes (ik ben de enige vegetariër in een familie van +30 overtuigde vleesetende personen. Altijd super als er dan rekening gehouden wordt met die ene ‘speciale’ 🙂 ) ♥ halve marathon Damme-Brugge-Damme sneller kunnen lopen dan het vooropgestelde doel. Dat is aan 4:55/km. En dus finishen binnen 1 uur 43 minuten en 25 seconden. Dat wij dat verdorie ferm gedaan hebben, zeg ik. Ook al kregen we geen medaille aan de finish. Drie marathonmedailles, nog steeds geen halve marathon-medaille… Godver. ♥ frietkotfrieten na die halve marathon. Frietkotfrieten na een zware loop zijn ’t leven, jongeen luie maandag na de halve marathon. Buiten naar de tandarts gaan, bloggen en yoga doen, voerden we geen hol uit. Loved every second of it ♥ loopje met BigButt-Chanel. Dat oudje liep zomaar 6 km mee met dít oudje. Haar limiet, maar toch #prouddogmom ♥ vrije woensdag. Geen naailes, geen school, Husband die niet moet werken. Dat dedeze hier al om 6 uur de latjes van haren plafond in de slaapkamer aan het tellen was, vergeten we efkes…het zorgde er wel voor dat ik een zalig deugddoende ochtendwandeling kon maken met Chanel terwijl de rest van de wereld nog aan het slapen was. Zij, ik en de natuur die ontwaakt… everything ♥ Quinthe in ons gezin verwelkomen. Quinthe is een #adoptdontshop Mechelse herder die sinds 1 mei in ons midden is. Het ging ondertussen al gepaard met traantjes (ik) wegens emoties die tussen euforisch (want ne hond waar ik langere loopjes mee ga kunnen doen en al!!!) en ronduit tot op het bot schuldgevoelens voelen tegenover Chanel (want schrik dat ze zich achteruit gestoken zou voelen) schommelen en een shitload aan info die nà de adoptie begint door te sijpelen waarvan blijkt dat de eerste info van vóór de adoptie niet correct was, maar toch… Ik heb mijnen 2de hond, Husband heeft zijn stoere hond, het klikt met de koters èn met Chanel (diene klik met onze 4 belangrijkste ‘leden van de roedel’ was echt wel het belangrijkste), we hebben een dier van misschien een vreselijk lot gered en z’is geweldig lief. Aja, en Chanel heeft ondertussen al overduidelijk laten merken dat zij nog steeds de Keizerin van dit huishouden is #stillmymainbitch.
En ze profiteert keihard van mijn schuldgevoelens (niet alleen de koters, maar ook de beesten kunnen mij dus geweldig goed bespelen) ♥ ne Husband die niet zondagavond terug naar huis komt van 5 dagen buitenlandse werktrip, maar zaterdag al. Om precies te zijn pas ergens rond middernacht of zoietske, maar who cares! ’t Is vandaag in plaats van morgen! Jippiekajee, mothaflippas

XO,

Anneke

7 Reacties

 1. Johanna
  mei 4, 2019 / 5:29 am

  Wat zou je aanraden tegen PDS?

  • mei 4, 2019 / 8:45 am

   Wat mij heel goed helpt is Tempocol (muntolie in capsules) als ik merk dat ik een aanval ga krijgen (en om te voorkomen dat ik zo opgeblazen ga rondlopen dat ik eruit zie als een 6 maand zwangere vrouw) en een kuur van Probactiol plus, die ik neem as we speak. Was nog geen week bezig met die medicatie en ik merkte al verschil 🙂 (Allebei gewoon bij de apotheek te krijgen) Veel succes!

   • Johanna
    mei 5, 2019 / 5:31 am

    Super! Merci om je tips te delen!

    • Johanna
     mei 12, 2019 / 5:25 pm

     Super, heb ook gehaald, ben benieuwd!!

 2. Elsje
  mei 10, 2019 / 1:37 pm

  Geen “We survived thé week(end)” deze week?! 😔

  • mei 13, 2019 / 5:01 pm

   We hebben efkes een weekje onder een steen gezeten… 🙂 Maar deze week terug in het daglicht èn een nieuwe ‘We survived the week(end)!’ 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: