#blessed en al…

Dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is moet ik niemand meer uitleggen.
Of om het in mijn eigen woorden te zeggen: soms is ‘t al ne keer meer unicorn shit dan unicorn glitter.
Een gelukkig leven bestaat niet alleen uit een aaneenschakeling van positieve, leuke zaken, maar het herkennen ervan. En het focussen erop. 

Om de zoveel tijd blik ik terug op de voorbije dagen/weken/maanden/… en de bijhorende positieve dingen, want #blessed en al. 
Gaande van kleine dingen zoals koters die eens 4 uren thuis kunnen zijn ZONDER het kot af te breken (of mij tot de rand van waanzin te drijven), tot een week zonder constipatie (#pdsforlife en dan is da echt een blessing, folks) tot de grotere zaken zoals niet moeten koken, ne spontane ‘ik zie u geiren’ van uw koters krijgen of ne crème eten zonder ne kilo extra op uw kont (eens ge kinders hebt worden dit de GROTE zaken, jong volk…).
Want ik ben zo’n rete irritante optimiste en al…

Onze eerste fika. Watteuh?! Fika. Dat is koffie met een zoetigheidje en gewoon zijn. Met elkaar. Niets meer, niets minder. Dat dat in een gezin met drie pubers met elk een druk sociaal leven, incl. hobby’s, al een luxe begint te worden. Des te belangrijker dus, die momentjes Het zoetigheidje bij die fika. Dat waren van die echte Noorse kaneelbollen. Die ik nog geen kwartier ervoor uit mijn oven had gesleurd. Prijs voor beste huisvrouw gaat naar… Ikke tiens. ♥ Loopjes met Le Husband. Dedie van boven de 20km waarna we ons compleet lam de rest van de dag doorslepen. De beste. ♥ Sunday chillings en de toerist in eigen stad uithangen. Acht jaar woon ik in Leuven… ik heb er nog niet de helft van ontdekt. Wat wij deden die zondag? Geen zak. Rondslenteren, kwebbelen en koffie slurpen. Goed zo.Op een regenachtige zondagochtend ons weekje Italië plannen. Mèt cappuccino en kaarskes. Het werd uiteindelijk een weekske Duitsland wegens een klapband… Niet teveel blessed op dat moment, zou ’t ge zeggen. Da’s waar. Maar ’t plannen hebben we toch maar gehad, zeg ik. ♥ Op een random woensdag de stad intrekken voor een kappersbezoekje voor Husband, uiteindelijk ook mijn lokken nog wat meer laten kortwieken en er een extra dagje quality time van maken voor ons tweetjes. Met fietstochtjes, wat winkelen, lunchen en loopjes. Ik vind dat wij dat goed doen, die vakanties. ♥ Mijn vrijdagochtend duurloopje waarvan ik bij het opstaan al weet dat ik al content zal mogen zijn als ik de 15 km aantik en er uiteindelijk 22 aantik. Volgens mij waren mijn hersens nog aan het slapen en had ik eigenlijk geen flauw idee wat ik aan het doen was, maar kijk… toch maar weer gedaan, zegt.Keihard uitkijken naar een week voor ons twee (drie. DRIE! Sorry, Chanel!) in de Dolomieten in Italië, op de heenreis ergens in Duitsland een klapband krijgen *liters tranen en snot*, onze reis naar Italië in rook zien opgaan, maar uiteindelijk wel een fantastische week in de Duitse Alpen ervoor in de plaats krijgen. Met eerste keren die ik misschien niet in Italië zou gehad hebben. Wie weet… ♥ Hiken naar de top van de Zugspitze en daar het gevoel krijgen dat je op het dak van de wereld staat. Is niet zo, maar ik doe graag alsof. Met geen geld te betalen, dat gevoel. ♥ Lunchen met voor ons zicht op de Alpen, achter ons de top van de Zugspitze die maar enkele meters boven ons rijst en een gletsjer. Alez jong… zotjes. Da’s al eens ne keer wat anders dan mijn lunch aan mijn laptop opeten, hè!Met stip op 1 die week: BigButt-Chanel de tijd van haar leven zien hebben tijdens wandelingen door het bos, langs meren, tijdens de hike naar de top van de Zugspitze (deed ze. Zomaar. Dat oud, obesitas wijf.) en vooral: al rollebollend op de gletsjer. ♥ Kampvuren maken aan de rand van een meer. Kampvuur dat ik in gang kreeg, Husband. Ik. Hahahaha! ♥ Om 7 uur ’s ochtends ons warm bed inruilen voor een koude duik in het meer als vorm van bad. Voor een ander gewoon zot, voor ons de max. Er bestaat geen beter bad, vind ik. En er bestaat ook geen betere manier om instant wakker te worden ’s ochtends. De twee eenden die we uit hun slaap haalden vonden dat klaarblijkelijk niet.Suppen. En niet constant van die plank vallen. Winning. ♥ Terug de mooiste kampeerplekjes ontdekt. Inclusief koeien met bellen. En dat ik nu ook de bewering geloof dat die beesten daar echt zot van zouden worden. Ik werd het alleszins. Maar schoon zicht en al. En koeien enzo. Natuur. Voila. ♥ Frietkotfrieten. Moh echt.Poppy die ein-de-lijk thuis is. Dat ik nu gedegradeerd ben naar 24u./24u. stront/pipi-kuiser neem ik er graag bij. Ik heb overigens ontdekt waarom de natuur die puppy-beesten zo schattig maakt. Dat is omdat ge dan al die pipi/kaka in uw huis minder erg vindt. Maar ze is thuis. En ze is mega fantastisch (gestoord). ♥ Zoonlief ein-de-lijk thuis. Leutig, die vakanties enzo, maar het missen van uw koters tijdens de helft van die vakanties is dat iets minder. ♥ Een eerste schooldag die voor alle drie de koters goed is verlopen. Dat ik op schooldag 2 alweer moest zagen om op tijd te vertrekken en het kind erin slaagde om dan al bekan een kwartier te laat te vertrekken negeren we. Ik ga dit schooljaar met grijs haar en in een dwangbuis eindigen. For sure. 99% van de pubers die hun moeder niet meer achter hun gat wilt vanaf het eerste middelbaar… Mijn 1% wou dat ik nog meefietste op de eerste schooldag. Heb ik achter het hoekske staan bleiten eens hij de poort doorwandelde? Ja. ♥ Ochtendwandelingen met Chanel. ♥ Het trainen van De Meisjes. Neen, De Meisjes zijn geen prostituees die ik hier plotseling ga beginnen aanbieden (we weten allemaal dat geen kat daar ’s avonds nog de energie voor heeft), maar De Meisjes zijn Chanel en Poppy. Onze huishonden dus 😉 (Ze luisteren ook naar De Zusjes of ‘Neeneeneenee! NEE!’ Werkt blijkbaar ook.)Uitkijken naar een druk weekend, maar wel eentje met alle drie de koters thuis. En fika nummer twee 🙂

XO,

Anneke


 

4 Reacties

 1. september 5, 2019 / 6:14 am

  Altijd zo leuk om te lezen, dit… Ik word gelukkig van uw gelukskes <3

  • september 8, 2019 / 7:03 pm

   Awel, al die mensen zeuren! Gelijk ik. Hahaha *heksenlachje* Want ik stond op zo’n beginnersplank, da’s een plank die wat breder is en dus gemakkelijker is 😉
   Behalve als ge erop probeert te stappen… Getest. Door Husband. Niet goedgekeurd *eyeroll*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: