#blessed en al…

Dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is moet ik niemand meer uitleggen.
Of om het in mijn eigen woorden te zeggen: soms is ‘t al ne keer meer unicorn shit and care bear farts dan unicorn glitter and care bear breath.
Een gelukkig leven bestaat niet alleen uit een aaneenschakeling van positieve, leuke zaken, maar het herkennen ervan. En het focussen erop. 

Om de zoveel tijd blik ik terug op de voorbije dagen/weken/maanden/… en de bijhorende positieve dingen, want #blessed en al. 
Gaande van kleine dingen zoals koters die eens 4 uren thuis kunnen zijn ZONDER het kot af te breken (of mij tot de rand van waanzin te drijven), tot een week zonder constipatie (#pdsforlife en dan is da echt een blessing, folks) tot de grotere zaken zoals niet moeten koken, ne spontane ‘ik zie u geiren’ van uw koters krijgen of ne crème eten zonder ne kilo extra op uw kont (eens ge kinders hebt worden dit de GROTE zaken, jong volk…).
Want ik ben zo’n rete irritante optimiste en al…

Voorbije twee weken blessings:

♥ La Mamma’s en hun extreem grote liefde voor taart ♥ La Mamma’s die hun extreem grote liefde voor taart letterlijk door uw strot duwen (da’s ne keer iets waar ik niet om geef dat ze het door mijn strot duwen) ♥ La Mamma ♥ to do-lijstjes korter en korter zien worden (we weigeren efkes de nieuwe dingen die we moeten doen erbij te schrijven. Alles voor een uur een blanco lijstje) ♥ woensdagnamiddagen rondscharrelend in huis, cakes bakken en cappuccino’s slurpen met Husband en Zoonlief ♥ al twee weken gemiddeld acht uren per nacht slapen (echt mensen, dat is geleden van in mijnen kleutertijd) ♥ extra, geleende kindjes in huis (neefje en petekindje van Husband. ’t Was dus met toestemming, hè.) ♥ extra kindjes in huis die ge nog blazen kunt wijsmaken (want die van ons hebben ons meteen door. Geen flauw idee van wie ze het hebben, want den Husband en mij kunt ge alles wijsmaken) ♥ opwarmbaar eten (als in: ik heb gewoon voor twee dagen gekookt omdat ik wist dat ik de dag erna te lam ging zijn om nog maar water te koken) ♥ take away Turkse pizza’s (’t is take away, ’t is Turks en ge krijgt er een dik gat van. I call it a winner!) ♥ de rust in mijn hoofd terug voelen komen (er komt routine in de chaos) ♥ jullie reacties hier en op IG (echt, soms krijg ik daar een mega warm gevoel van. En ne keer nie van pipi in de broek tijdens ’t lopen) ♥ puberende stiefdochters van 15 die uwen outfit ‘Amaaaaaaai, da’s ‘k weet nie hoe schoon!!!!’ vinden (still got it. Aha aha *insert belachelijk danske*) ♥ eindelijk (EIN-DE-LIJK) terug een loop waar ik alles nog eens mocht opensmijten. Het was dat of in dwangbuis richting coach hobbelen ♥ vrije woensdagvoormiddagen (want geen naailes en al. Toegestaan brossen!!!!) ♥ die vrije woensdagvoormiddagen die ik in de stad doorbreng, shoppend en koffie slurpend (me-time, hastn. Ge hebt geen idee hoe lang ik daarnaar heb uitgekeken) ♥ mijn nieuwe winterjas, want ’t is lang, warm, kaki en ‘k kan er mezelf helemaal indraaien (inderdaad, gekocht tijdens die woensdagvoormiddag). Wanneer wordt het trouwens nog eens koud, zeg? Ik wil da spel showen ♥ cappuccino’s die ik eens niet zelf moet maken ♥ Instagram stories (waarin ik jullie om hulp vraag). Want zonder die toestand liep ik nu nog iedere winkel in Leuven af te dweilen op zoek naar edelgist. Y’all rock met jullie tips ♥ een muurtje in de slaapkamer schilderen en Zoonlief die op ons bed komt zitten kwetteren om mij gezelschap te houden (soms is da al eens plezant da da kind zijnen mond geen twee seconden – en dan overdrijf ik dus echt nie – stil staat) ♥ loopjes met Husband (ze geven me altijd het gevoel dat ik mega hard en snel ga. Moehahaha!) ♥ een handige Husband, want zonder diene vent zat ik na 3 dagen nog steeds op een ingepakte kast te staren. En neen, ik lees geen handleiding. Waste of time, hè, zeg… ♥ mijn kappersbezoekje van deze week. Ook al haat ik naar de kapper gaan (serieus, fixed die belichting es, kappers aller lande, want ik zie er altijd uit als ne halfdode trol in jullie spiegels), nu ziet mijn haar er eindelijk niet meer uit alsof het ieder moment aan een paard kan gevoederd worden ♥ nieuwe buren die hun housewarming party houden en spontaan eten komen aanbieden want ‘feesten doet ge met iedereen’ ♥ koffie op bed krijgen van Husband op een zeldzame uitslaap-zaterdag (eeuwen geleden dit. Dat uitslapen, niet diene koffie. I trained him well) ♥ uitslapen op zaterdag (tot 9 uur, mensen. Ne-gen-uur! There. Is. A. God.) ♥ Husband die zijne fiets voor de tweede keer lek rijdt tijdens een fietstochtje en het eerste huis waar je aanbelt is er iemand thuis om u een fietspomp te geven (yep, wij zijn het soort idioten dat geen fietspomp mee heeft tijdens een fietstochtje. En al onze cartouches waren op…) ♥ ik die weer op mijn smoel ga tijdens datzelfde fietstochtje, mijn fietsversnellingen er weer afrij en het eerste huis waar we aanbellen (een ander dan dat vorige) is er iemand thuis om ons te helpen tijdens onze zoektocht naar de dichtstbijzijnde taxi-centrale (want, inderdaad… Husband had terug lek gereden…) en ons spontaan vanalles aanbiedt. Dat Miss Universe herself voor mijnen neus stond terwijl ik daar blinkend en stinkend van ’t zweet inclusief helmkapsel stond negeer ‘k efkes ♥ bevestiging krijgen dat er nog steeds behulpzame mensen zijn ♥ alles waar Murphy-in-de-fietswereld voor staat voorhebben in één van de schoonste stukskes tijdens ons fietstochtje en tijdens het wachten op de taxi vollen bak kunnen genieten van de natuur, de stilte, de zon en paarden rondom u ♥ beseffen dat ge het meest lompe koppel ever zijt (gelijk: d’er bestaat zelfs geen woord voor hoe lomp), en keihard kunnen lachen met uw eigen lompigheid (mijn mail naar woordenboeken all over the world met onze pasfoto’s in bijlage om bij het woordje ‘lomp’ te plaatsen is al verstuurd) ♥

XO,

Anneke

2 Reacties

  1. oktober 15, 2018 / 6:11 pm

    Uitslapen tot 9uur is hier tegenwoordig al iets om blij mee te zijn. Vroeger sliep ik in t weekend tot een uur of 10/11! Ouder worden, irri! Mooie lange lijst met fijne dingen en momenten! Die woensdag middagen klinken ook geweldig relax en gezellig 🙂

    • oktober 24, 2018 / 2:40 pm

      Hahaha, het wordt er niet beter op, geloof mij 😀 Wij kijken soms met heimwee terug naar de tijd toen we konden uitslapen tot 12 uur. Nu lukt het ons zelfs niet meer al zijn de koters niet thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: