‘De Freddy’ en route: Müllerthal

Op dit moment kleurt zo goed als heel de wereld rood. En ’t is niet van de liefde. Amai, zeg, neeje.
Op de ene plek geraakt ge nog, maar moet je bij terugkomst een Corona-test laten afnemen of in quarantaine, op de andere plek geraak je niet binnen zonder een bewijs van een Corona-test voor te leggen (liefst ne negatieve), op nog andere plaatsen geraak je helemaal niet en op nog andere plaatsen… tja, wie weet da nog allemaal, jong.

Müllerthal is één van die plekken waar je bij terugkomst 2 weken voor in quarantaine vliegt. Nu, ge kunt dat ambetant vinden of, als ge ne mega-introvert als ikzelf zijt, eigenlijk niet zo heel erg vinden.
Althans, als er iemand voor de commiskes kan zorgen dan, alstenblieftdankuwel.

Maar ge geraakt er nog.
En als je er geraakt kan je er geheel Corona-proof met uw eigen bubbel gaan rondhobbelen.
Zoals wij deden in juni, toen de Corona-maatregelen net wat soepeler waren. En we zelfs dan geheel Corona-proof er een weekend spendeerden.
Want wij zijn eigenlijk altijd aso’s… euh… Corona-proof. Haha.

En wat is er nu meer Corona-proof dan de wilde natuur intrekken?
Nietmendalle.
We zijn nu 4 maanden verder en we hebben het nog vaak over ‘die hike die toch wel één van de schoonste was die we al hebben gedaan, hè’ op onze kortere tripjes.
Müllerthal is dus duidelijk meer dan de moeite waard.

Müllerthal 4 - mrscurly.be

We trokken op zaterdagochtend kort na het ontbijt onze wandelschoenen aan voor een hike van iets meer dan 10 km en iets meer dan 3 uren.
Ik verwachte me wel aan een mooi bos, aja ‘klein Zwitserland’ en blabla enzo volgens het wereldwijde web, maar dat het zo schoon ging zijn had ik niet verwacht.
Ik werd efkes naar één of ander elfensprookje gekatapulteerd.

Müllerthal 5 - mrscurly.be

Op die 10+ km kwamen we amper 4 mensen tegen (joepie!), maar des te meer prachtige uitzichten, indrukwekkende natuur, een kabbelend riviertje en enkele watervalletjes, mos all over the place (voor dat instant fairy tale-gevoel) en indrukwekkende rotsformaties.

We namen pauze aan een uitkijkpunt waar we met een view om u tegen te zeggen ons tussendoortje opsmikkelden.
De Meisjes gingen helemaal los in het bos (haha) en amuseerden zich rot in het riviertje en Husband en ik… wij werden er helemaal zen van.
Corona efkes helemaal vergeten…

Müllerthal 1 - mrscurly.be

Wat, waar, hoe?

Waar? Beaufort.
Verblijf?
De eerste nacht bivakkeerden we op de parking van het kasteel. Dat is niet alleen rustig en in stilte wakker worden, maar ook met een schoon zicht. Hou er wel rekening mee dat tegen ’s middags de parking al goed begint vol te lopen. Tot 11u. in uwe nest blijven liggen zal er dus niet in zitten… Maar dat doe je sowieso niet, want je wil die schone hike doen, nietwaar? 😉
Prijs? Nietske, jong.
Coördinaten van de parking: 49°50’00.4″N 6°17’16.9″E

De start van de hike is aan het kasteel (bovenstaande coördinaten dus – het weggetje omhoog opwandelen) en is iets langer dan 10 km. Onderweg volg je de symbooltjes die bij de hike horen (bij de start staat er een wegwijzertje èn welk symbooltje je moet volgen 😉 )
Meer info vind je op de website van de Müllerthal trail bij rondwandeling B1.

x X x

De dag erop hadden we het lumineuze idee om naar Shiessentümpel Cascade te gaan *insert sarcasm*
Niets geweldig plan dus.
En nikske Corona-proof.

Na een wandeling van een uurtje (en als ge niet van uw luie reet wilt komen, je kan ook bijna naast de waterval parkeren en er dan naar gaan kijken, maar dat neemt alle charme weg. Als de mensenmassa het nog niet heeft weg genomen that is) kwamen we aan de waterval.
Keischoon en romantisch.
Maar ook heel druk.
Klik-klik, een foto en wegwezen. Zelfs 4 maanden geleden, in juni, was dat voor ons teveel van het goede.

Müllerthal 2 - mrscurly.be

Is het de moeite waard? Ja. Maar ga zo vroeg mogelijk ’s ochtends op pad. Dan krijg je er de ochtenddauw in het bos tijdens de wandeling bij cadeau.
En de rust en stilte.
En geen enkele Instagram-influencer die zijn wagen naast de waterval parkeert, op hakjes naar het brugje trippelt, een foto van haarzelf laat nemen in haar mooiste zomerjurkje om dan binnen de 2 minuten terug weg te tjezen om dan haar foto te posten op den gram en te doen alsof ze er net een trektocht van 5 uren op heeft zitten.

Wat, waar, hoe?

Waar? Medernach.
Verblijf? Camping Auf Kengert.
Prijs? Geen flauw idee meer. Maar ’t was alleszins niet zo min, ook al gebruikten we niks van sanitair (want dat hebben we zelf bij en ge weet wel… Corona…) en bleven we er amper 24u.
Coördinaten camping: 49°48’00.4″N 6°11’57.7″E

Meer info over de Schiessentümpel Cascade vind je hier.

x X x

Mini getaway: Müllerthal van 19 tot en met 21 juni 2020.

xo,

Anneke

Müllerthal 3 - mrscurly.be


 

2 Reacties

 1. Buitenmus
  oktober 29, 2020 / 1:10 pm

  Hat mullertahl, dat stond op mijn verlanglijstje voor de zomer (maar helaas corona stak daar een stokje voor), maar zo te zien moet ik dat toch op mijn wenslijstje laten staan 🙂

  • Buitenmus
   oktober 29, 2020 / 1:10 pm

   Het, dwaze telefoon, het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: