Ei muffins

Dit is wellicht het simpelste recept dat ik al heb gedeeld op mijn blog en waarschijnlijk ooit ga delen, maar wel eentje met een schoon resultaat.
En een lekker. Da’s ook niet onbelangrijk.

Een keer geen zin om weeral een ‘gewoon’ gekookt eitje of omelet te presenteren tijdens het ontbijt of uw zondagse brunch (brunches are life, people), dan is dit een winner.
En het staat in geen tijd op tafel, dus ge moet er niet een uur vroeger voor uit uw bed komen. Soms kan ik al eens slim zijn. En al zeker als het op mijn slaap aankomt.

Wat hebben we nodig voor 4 muffins?
 • 3 eieren
 • spekreepjes
 • bakpapier
 • muffinvorm
Hoe maken we het?
 • Begin al met je oven voor te verwarmen op 200° en vierkantjes uit je bakpapier te snijden.
  Eens die geknipt zijn duw je die netjes in de muffinvorm (zo’n rubberen geval waar je 6 muffins in kan bakken). Zorg dat het bakpapier er een beetje bovenuit komt.
 • Bak de spekreepjes krokant. Het hoeven er niet zoveel te zijn. Uiteindelijk doe je maar een klein laagje spekreepjes in je vormpjes.
 • Doe ondertussen de eieren in een kommetje en klop deze wat los (je kan ze eventueel bijkruiden met wat peper, afhankelijk of je gezoute spekreepjes hebt of niet).
 • Als je spekreepjes klaar zijn, doe je in elk vormpje een laagje spek. Daarboven doe je het ei totdat de vorm gevuld is tot 3/4de.
 • Zet een kwartiertje in de oven et voila!

Voor de vegetariërs of pescotariërs (zoals mezelf) onder ons: je kan de spekreepjes perfect vervangen door wat groenten en kaas. Zo heb ik ze deze week voor mezelf gemaakt met stukjes paprika en wortel die ik eerst heb gestoofd en heb gekruid met wat peper.
In de losgeklopte eieren deed ik nog een handje geraspte kaas.

Een laagje groentjes in de vormpjes, daarboven de vormpjes voor 3/4de vullen met het ei/kaasmengsel en een kwartierje in de oven op 200° 😉

Smakelijk!

XO,

Anneke

ei muffins 4 - mrscurly.be

ei muffins 3 - mrscurly.be

4 Reacties

 1. juni 23, 2018 / 7:31 am

  Ik hou van simpel 🙂 wat een leuk idee dit! Ziet er tof uit en weer eens wat anders op de ontbijttafel, juist omdat het zo simpel en snel is ook leuk om te doen als er vrienden zijn blijven logeren.
  Sammie onlangs geplaatst…Bemmelse Dweildag 2018, zon, muziek en sfeer!My Profile

  • juni 27, 2018 / 11:52 am

   Inderdaad! Als er iemand is blijven logeren, staat dit zo mooi op de ontbijttafel en het kost je bijna niks van moeite 😉

 2. juni 23, 2018 / 7:55 am

  Alleen al om eitjes vind ik het gigantisch jammer dat mijn dochter veganistisch eet. Wat je daarmee allemaal niet kunt doen op een simpele manier.
  Mocht bovenstaande op een brunch staan, ik nam er stiekem twee 😀

  • juni 27, 2018 / 11:54 am

   Hahaha! En dat is net wat ik meestal doe: er 2 binnenduwen 😉
   Maar het is toch niet omdat je dochter veganistisch eet, dat jij het daarom ook moet toch? Of doe je gewoon mee uit solidariteit? 😉 In dat geval: mijn diepste respect! Ik ben hier de enige in huis die geen vlees eet, maar de koters en Husband blijven volharden in hun vlees-eten 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: