Elke dag een beetje Valentijn?

Gisteren was het 14 februari, Valentijn dus. Een dag waar blijkbaar velen naar uitkijken. Sommigen alleen voor de cadeautjes die ze dan krijgen, anderen voor de cadeautjes die ze geven en weer anderen voor het gewoon extra vieren van hun liefde voor die ene. Of zoiets.

Wij vieren Valentijn niet. Nope, niet aan ons besteed. Waarom? Kan ik je dus niet met zekerheid zeggen. Gewoon, daarom. Misschien omdat we graag tegendraads zijn? Omdat we niet graag meelopen met de rest van de meute? Wie zal het zeggen.
Wij houden er van om door het jaar heen al eens iets meer te doen voor elkaar, om onze liefde voor elkaar eens extra te tonen. Zo zal Husband regelmatig eens een kaartje op zijn hoofdkussen terugvinden. Of een briefje in zijn brooddoos. Of doen we gewoon iets samen, just the two of us. En zullen de koters ook al eens een dessertje meer vinden in hun brooddoos. Of een briefje. Of doen we eens een extra uitstapje. Of…
Kleine dingetjes, maar die wel altijd blijven hangen.

Hier trachten we om elke dag niet alleen ‘Ik zie je graag’ te zeggen, maar om het ook echt te tonen. En dat kan door kleine dingen, een dikke knuffel, een knipoog, een brede lach als je oogcontact maakt, … Het hoeft niet zo heel veel te zijn, het zit in de kleine dingen.
Het is niet altijd even makkelijk. Een drukke dag. Koters die lastig zijn. Er zijn veel redenen waarom het soms al eens niet zo makkelijk is om je liefde voor de ander te tonen. Maar het is wel heel eenvoudig om ’s avonds, voor je gaat slapen, er toch nog even voor te zorgen dat die ander het gevoel heeft dat hij graag gezien wordt.

Zo zijn wij zaterdag met de koters naar de binnenspeeltuin in park Molenheide geweest (een aanrader voor als het slecht weer is!), gevolgd door een bezoekje aan McDonald’s.
Husband en ik weten dat de kids zich daar rot amuseren, zelfs de oudste, dus wilden we hen nog eens op een extraatje trakteren tijdens de laatste dagen vakantie.
Terwijl de koters zichzelf, en anderen, volledig aan het uitputten waren, genoten wij van een lekkere kop koffie.
Oh, en kreeg ik die dag nog een prachtige bos bloemen van Husband. ‘Niet voor Valentijn, we doen daar niet aan mee, he. Maar zomaar’ Hmmm… ik verdenk hem van een poging tot Valentijn invoeren in ons huishouden 😀

20160213_161134

Gisteren was het dan quality time thuis. Nog voor het middageten waren we al gehuld in onze superhippe onesies (ahum). Ligt nog zo comfortabel als we met ons vijfjes op de bank hangen, lekker dicht tegen elkaar, met een grote bak popcorn op schoot, terwijl we March of the penguins bekeken.

20160215_095958

Ja, voor mij was het een geslaagd ‘Valentijnsweekend’. We hebben het op onze eigen manier gevierd. Er waren mindere momenten (zoals in ieder gezin met jonge kinderen, niet?), maar vooral leuke momenten. Momenten waarvan we weten dat het de ander gelukkig maakt, dingen, handelingen etc. die de ander echt het gevoel geven graag gezien te worden. En waardoor we zelf ook weer gelukkig worden.
We hebben op onze eigen manier aan de ander getoond dat hij echt graag wordt gezien.
Meer moet dat niet zijn 😉

20160213_120100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: