Filmtips – Bij welke films viel ik niet in slaap de voorbije weken?

Dat ik machtig graag naar een goeie film kijk, is algemeen geweten. Altijd een plezier om samen met mij een film op Netflix uit te kiezen: ‘Heb ik al gezien… ook al gezien… euhm, yep! ook al gezien!’
Al blijven er altijd films zijn die ik nog niet heb gezien. De één al wat mooier dan de andere…

Welke keek ik de laatste tijd? En bij welke viel ik niet in slaap? Of juist wel…

The Martian

Ik heb het niet voor sci-fi. Mijn wetenschappelijk overtuigd brein kan dat niet aan.
Maar smijt er Ridley Scott en Matt Damon tussen en ik ben verkocht. Kan niet fout gaan.

En dat deed het ook niet.
Een missie naar Mars loopt niet zoals hij moet lopen. Tijdens een storm springt het hele team in één of ander mars-voertuig dat hen naar hun ruimteschip brengt. En naar veiligheid.

Behalve… juist, Matt Damon. Die wordt voor dood achtergelaten. Don’t worry, niet met opzet. Zo wreed zijn we nu ook weer niet (alez, ’t is den Matt, zeg). Terwijl de rest van het team denkt dat hij dood is, blijkt niks minder waar te zijn, want Watney (Matt Damon dus) leeft nog.

Nie simpel als je op Mars zit, er leeft daar niks. En al zeker niet simpel als je geen radiocontact meer hebt. Fucked up for sure.
Den duts…

Maar Watney is een snugger kerelke, hij stelt vanalles in het werk om toch maar contact met de aarde te kunnen maken. En om in tussentijd te overleven. Zoals voedsel verbouwen.
Mijn wetenschappelijk overtuigd brein werd dus toch nog op zijn wenken bedient.

Uiteindelijk slaagt hij in zijn opzet, hij kan contact maken met Moeder Aarde en zijn patatten beginnen te groeien. Hij kan dus voor de rest van zijn leven puree eten. Wat een chance’ke.
Maar de reddingsactie om Watney levend en wel terug op aarde te krijgen verloopt ook niet geheel zonder slag of stoot…

Aanradertje? Zeker weten.
Zelfs voor niet sci-fi lovers.

De trailer vind je hier.

Max

Films met beesten in doen het altijd goed hier. Een half uur voor de film begint staat mijn doos tissues al klaar. En worden ze gebruikt. Blijtmuil for life hier.

Max gaat over een Mechelse herdershond (den Max dus) die als patrouille hond wordt ingezet bij de Amerikaanse mariniers op missie.
Tijdens één van de missies gaat het fout en sterft het baasje van Max (inderdaad, hou die zakdoekskes dus maar dichtbij in de buurt).

Nu, Max is geen simpel, klein hondje. Max is niet meteen de meest sympathieke Samson die je tegenkomt.
Al vond ik Samson ook genen sympathieken.

Max krijgt gedragsproblemen sinds zijn baasje overleden is en niemand weet er ook maar iets mee aan te vangen.
Totdat het kleine broertje van de overleden marinier op het toneel komt.
Die neemt Max onder zijn hoede en beetje bij beetje groeien ze naar elkaar toe.

Maar Max zou genen hond zijn moest hij geen geheugen als een olifant hebben (euhm…).
De dood van zijn baasje was misschien geen toeval. En misschien moet er wel meer uitgeklaard worden dan alleen maar Max zijn gedragsproblemen…

Ik ben een grote fan van ‘Hachiko’ en ‘Marley and me’. Deze kon dus niet in het lijstje ontbreken.
Bleiten? Wees maar zeker.
Mooi? Ook.

De trailer vind je hier.

I’ll see you in my dreams (Netflix)

Slapeloze nacht? Dit is het. Verhelpt ieder beetje insomnia. Echt.

De film gaat over een zeventigjarige weduwe die haar leven, tja… nieuw leven wil inblazen. Dit doet ze met de hulp van haar poolboy (neen, niet op die manier, viezeriken), hij neemt haar mee op uitjes naar de lokale pub en zulke toestanden. En naar een avondje speeddaten, waar ze een nieuwe liefde leert kennen. Jammer, maar helaas… de nieuwe liefde lijkt geen lang leven beschoren.

Volgens de uitleg op Netflix leek het een leuke, romantische komedie te worden.
En dat was het misschien ook… moest ik me kunnen wakker houden hebben tot voorbij de helft.

De trailer vind je hier.

Crazy, Stupid, Love (Netflix)

Ryan Gosling, mensen. Eigenlijk moet ik daar niet meer uitleg aan geven. Zet u, kijk en mijmer weg.

Als kers op de taart hebben ze ook nog eens Steve Carell (Cal) en Julianne Moore (Emily) in de film gestoken. Kan dat fout gaan? Neen.
Not. At. All.

Emily zit in de vrouwelijke versie van een midlife crisis, heeft een affaire met een collega en flikkert haar vent, Cal, buiten. Cal, nog steeds smoorverliefd op zijn toekomstige ex-vrouw, probeert beetje bij beetje zijn leven terug op te pikken. Niet gemakkelijk als je nog steeds in de jaren 80 lijkt te leven, pakken die 2 maten te groot zijn als fashion statement ziet en witte sokken als perfect accessoire inzet.

Incoming: Jacob. Den Ryan Gosling dus. De kerel die iedere avond een andere knappe vrouw meekrijgt naar huis en eruitziet alsof hij zo uit een Armani/Versace/Chanel commercial lijkt weggelopen.
Hij stoomt Cal klaar voor zijn nieuwe vrijgezellenleven. Met alle Steve Carell-achtige situaties die je je maar kan indenken. We hebben het hier over de kerel die de hoofdrol in ‘The 40 Year Old Virgin’ kreeg. Grappig vat het nog niet samen.

Zou ik er nog eens naar kijken? Meteen.
Heeft dat te maken met Ryan Gosling? Ook.

De trailer vind je hier.

Valkyrie

De Tweede Wereldoorlog, met de leading part in heel die verschrikkelijk historie: Hitler. Den klootzak.

In deze film kreeg Tom Cruise de leading part, hij smeedt samen met nog enkele anderen een complot om Hitler te vermoorden.
Ze zijn er duidelijk niet in geslaagd.
Big ass bummer.

Nu, den Tom Cruise is niet mijn favoriete persoontje. Waarom? Ik kan er de vinger niet op leggen, ik vind hem gewoon niet leuk. Een andere keer vind ik dat dan weer wel. Vreemde haat/liefde relatie met een compleet onbereikbare persoon. Ik vermijd dan meestal ook films met hem, al moet ik iedere keer ik een heb gezien van hem, altijd wel weer toegeven dat de vent verdorie weet hoe te acteren.

Was Valkyrie dan uiteindelijk wel een goede film voor deze niet-Tom Cruise-liefhebber? Yep. Totally.
Al had ik het einde het liefst anders gezien.
Alsook de geschiedenis…

De trailer vind je hier.

XO,

Anneke

4 Reacties

 1. augustus 11, 2018 / 4:15 pm

  The Martian staat hier nog op de box, die moet ik nog kijken… een beetje een cadeautje voor mezelf dat ik nog niet wil uitpakken. Die “Crazy, Stupid, Love” zet ik ineens ook maar op mijn lijstje. Afgelopen week naar “Blade Runner 2049” gekeken, en de enige reden dat die film niet halfweg uitgezet is geweest, is de Ryan. Anders verder geen aanrader.
  Overigens is in dezelfde “scifi-maar-toch-niet-helemaal-stijl” Passengers wel een aanrader. Met Jennifer Lawrence en Chris Pratt. “Gravity” met George Clooney vond ik dan weer tegenvallen.
  Verder geen aanraders momenteel, ik kijk te weinig film. Zoonlief is nogal into “Mission Impossible” met Bompa Cruise (zijn woorden, niet de mijne) omdat we binnenkort naar de nieuwe gaan kijken. Hier wel een Cruise-fan. Ik was dan ook een jaar of 16 toen “Top Gun” uitkwam. D’er is iets mee, met die Cruise. Dat is gelijk Bompa Pitt (again: zoonlief zijn woorden): ook die kan in mijn ogen niet veel misdoen in een film.
  Bon, heb ik nog andere tips? Helaas neen, want de “Transformers”-film die hier gisteren opstond, daar geraakte ik alle windstreken zowat bij kwijt.

  • augustus 16, 2018 / 8:07 pm

   Oooh, The Martian gaat ge echt mega graag zien. Geweldig goed 😉
   Thanks voor de tips voor Passengers en Gravity! Dan weet ik tenminste wat wel en wat niet de moeite is 😉
   Den Bompa Pitt (shit, worden wij dan ook oud?….) kan bij mij ook niks misdoen. Serieus, dienen vent blijft machtig goed acteren èn blijft schoon om naar te kijken. Wa moet ne mens meer hebben? 😉

 2. augustus 14, 2018 / 11:05 pm

  Oh Tom Cruise,, yak, vind het altijd een vreselijke man om te zien maar die film valkyrie vonden wij ook erg goed. De film THE MARTIAN vond ik ook geweldig, hebben ‘m de eerste x in de bios gezien. Max ga ik onthouden, die lijkt me mooi!

  • augustus 16, 2018 / 8:08 pm

   Ik denk dat The Martian het geweldigst is in de bioscoop op groot scherm, nog indrukwekkender dan! Groot gelijk dat jullie hem meteen gaan zien zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: