Food vragen – tag

This woman loooooooves her food!
Toen ik deze tag tegenkwam bij Mama’s met thee moest ik hem dan ook overnemen 🙂

Neem je hem ook over? Vergeet hen dan niet even te vernoemen 😉

Bij deze, wat draai ik allemaal in mijnen koffie, wat zwier ik op mijn pizza en heb ik al eens iets vreemd gegeten? Je leest het hier 😉

Wat is je favoriete ontbijt?

Waarschijnlijk het meest saaie ontbijt ever: havermoutpap dat ik maak met sojamelk en dan een beetje kaneel onder meng en kokossuiker over doe.
Every f*cking day.
Wel het ideale ontbijt als loper. Dat wel.

Op zondag doen we al ne keer zot en gaan we voor een brunchke. Dan bakken we koffiekoeken af (wij zijn te lui om ’s ochtends naar de bakker te gaan), snijden we allerlei soorten vers fruit, bakken of koken een eitje, … en genieten lang en relaxed van al dat lekkers.

Hoe drink je je koffie?

Volgens Husband op de meest walgelijke manier, volgens mij op de enige juiste manier: met een heleboel sojamelk (valt het op dat ik geen gewone melk verdraag?) en twee zoetjes in. Geen gewone suiker dus. Niet omdat ik op mijn lijn moet letten ofzo, maar simpelweg omdat ik vind dat zoetjes gewoon nóg zoeter smaken dan gewone suiker.

Ga ik naar een koffiehuisje, dan bestel ik steevast een soy latte machiato met caramel. *omnomnom*

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Ik eet geen brood 😀
Die zeldzame momenten dat ik al eens brood eet, zit er gewoon iets met kaas, tonijn of krab op. Maar geen echte krab. Ik eet het liefst van die fake ass surimi toestanden.
Vreemd mens ben ik.

Soep of salade?

In de winter soep en in de zomer salade.
En in de zomer soep en in de winter salade.
‘k Kan nie kiezen.

Wat is je favoriete kookboek?

Heb ik niet.
Ik heb een hele stapel kookboeken waar ik nooit in kijk. Als ik al eens inspiratie wil opdoen doe ik dat via het internet.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Geen van beide :p

Welke keuken(land) is je favoriet?

Italië. No doubt about that.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Alles waar ook maar enigszins een beetje caramel, kokos of amandel of frangipane in gedraaid zit.
Ik ben niet kieskeurig.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Ik heb niet per se één iemand, om eerlijk te zijn…

Thuis koken of uit eten gaan?

Een beetje allebei. Ik probeer graag nieuwe gerechten uit thuis. Dat zijn de momenten dat ik graag aan mijn fornuis sta te zwoegen en zweten (ge moogt dat letterlijk zien).
Op dagen dat er een gerecht op het menu staat dat uber boring is (lees: worst met patatten en appelmoes) zou ik het liefst die potten en pannen door het raam gooien en mijn voetjes onder tafel schuiven in een restaurant.

High end of low profile? Wat is je lievelingsrestaurant?

High end is af en toe wel eens leuk, maar ik voel me nog altijd het meest op mijn gemak in een low profile restaurant of brasserie. Al zeker als die koters van ons mee zijn. Die dansen nog net niet op de tafels. Moet je net doen in een high end restaurant.

Boodschappen doe ik bij…

Colruyt. Wees maar zeker. Al-les vind je daar.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…

Mijn eigen osso bucco 😀
Het is dan ook het enige waarvoor ik mijn ‘ik eet geen vlees’-principe al eens opzij zou schuiven.

Wat is je favoriete cocktail?

Cosmopolitan. *SATC-girl hier 😉 *

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

Ik heb geen flauw idee wie Heston Blumenthal is.
George Clooney dus.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Een fornuis.
Bwahahahaha.

Mijn favoriete snack is…

Grany moelleux amandel-abrikoos.

Wat zit er op jouw pizza?

Passata (duuuh), tonijn, paprika, feta, mozarella, spinazie en zalm.

Wat lust je echt niet?

Aubergine.
Eikes.

Mijn favoriete foodblog is…

Ik probeer regelmatig al eens gerechtjes uit van Lekker & SimpelEasy Daily Food en van Hare Maristeit.

Slagen iedere keer 😉

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Nog niks heel vreemd gegeten eigenlijk. Nog geen hond, cavia of krokodil ofzo in mijn mond geschoven. En dat zal ook nooit gebeuren.

Wat staat er op je food bucket list?

Alles wat maar eetbaar is en geen beest is (buiten vis dan 😉 )

Ik kan niet leven zonder…

Pasta!
Altijd en overal.

 

 

7 Reacties

 1. januari 26, 2018 / 11:45 am

  Ik ontbijt ook every god damn day met havermout en plantaardige melk + nootjes/zaden/kokos. Megasaai maar o zo lekker!
  Brood eet ik ook nauwelijks, niet om op mijn lijn te letten maar omdat er toch gewoon zoveel lekkerdere dingen zijn om te eten dan een broodje? Soep, slaatjes, restjes van de warme maaltijd de vorige dag…
  Ik heb heel wat kookboeken liggen maar kijk er ook nauwelijks in. Ik check meestal het internet voor inspiratie, net als jij 🙂
  Misschien neem ik deze wel over op m’n eigen blog!
  Josefien onlangs geplaatst…Lopende zakenMy Profile

  • februari 5, 2018 / 7:28 pm

   En toch zijn er nog mensen die die havermout maar vogelvoer vinden 😀 Ik vind da dus ook mega lekker. En nog eens keigezond ook 😉

   • februari 7, 2018 / 5:07 am

    Ik weet het, ik krijg ook vaak rare blikken wanneer ik zit te genieten van mijn grote kom oats met veel toppings en nootjes… Ik kijk daar dus al naar uit bij het slapengaan hé! Ik eet het ook vaak als lunch voor een running event, voor mij het ideale krachtvoer!
    Josefien onlangs geplaatst…#ouderzonden: ijdelheidMy Profile

 2. januari 29, 2018 / 5:43 pm

  Italia! 😀 Pasta en pizza voor mij 😀 Ontbijten doe ik eigenlijk alleen in het weekend, dan bakken we broodjes en koken we eitjes en dan vind ik ontbijten heerlijk. Doordeweeks heb ik er geen tijd voor, blijf dan liever wat langer in bed liggen 🙂
  sammie onlangs geplaatst…Winter-dip en irritaties.My Profile

  • februari 5, 2018 / 7:30 pm

   Het blijft toch het beste eten, hè, het Italiaanse 😉
   Moest ik nog werken, ik zou waarschijnlijk ook liever in mijn nest blijven liggen ’s ochtends 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: