Herinneringen in de kijker met Fotofabriek

It might come as a shocker to some of you, maar ik ben een sentimenteel wicht.
Mensen die me al enige tijd volgen en/of kennen weten dat ik onnoemelijk veel belang hecht aan die kleine dingskes. Herinneringen enzo. Je weet wel: knutselwerkjes die de koters hebben gemaakt, tickets van optredens en uitstapjes enzovoort. Ik heb ergens nog een hele doos vol staan met eerste tekeningen van die koters. Geweldige kunstwerken, allemaal A4-bladen met welgeteld 1 gekleurde krul op. Magnifiek.

En dan heb je die foto’s die ik bijna dagelijks neem. Ik ga nergens heen zonder mijn gsm en/of camera mee te sleuren (die Husband altijd mag dragen tot ik hem nodig heb. Sorry, Husband), want soms schuilt er in het meest eenvoudige uitstapje of wandelingetje één van de mooiste herinneringen die je ooit zal hebben. En dan wil ik dat vastleggen. Om jaren later nog eens heel levendig terug te kunnen oproepen.
We vergeten dan heel bewust het gezeur voor een ijsje/wc/’is ’t nog ver’/’ik ben moe’/’ik moet kaka doen’/… dat er soms aan vooraf is gegaan.

Zo heb ik in de loop der jaren al enkele favoriete foto’s verzameld. Van de meest onnozele selfies in onze thuisstad Leuven, naar eenvoudige portretten van de koters in onzen hof naar foto’s van de Eiffeltoren in ons geliefde Parijs, naar foto’s van onze reizen.
En veruit mijn meest favoriete is eentje die ik vorig jaar nam tijdens onze zomerreis

Het was de 5de keer op rij dat we naar dezelfde streek in Italië gingen en ondertussen was er de traditie uitgegroeid dat we minstens één keer naar ons favoriete restaurant in kuststadje Pesaro gingen.
Een namiddagje kuieren doorheen het stadje gevolgd door dineren aan het strand met zicht op één van de meest mooie zonsondergangen die je je kan inbeelden.
Tussen de gangen door de pier opwandelen met de koters om naar de bootjes in de verte te staren.
En Italiaanse jonge gasten te keuren met Stiefdochterlief.

Het blijven avondjes die niet alleen Husband en ik, maar ook de koters zich nog altijd herinneren als de leukste.
Daar zit dat extreem lekkere eten (eten is alles in dit huishouden, mensen), obers die een hele avond plezier maken met de koters, de rust en de omgeving voor iets tussen.

Toen Fotofabriek mij mailde met de vraag of ik een foto op forex wou laten maken, wist ik dan ook meteen welke het ging worden.
Die van vorige zomer.
In ‘ons’ Italië.
Op ‘onze’ pier.
Bij ‘ons’ restaurant.

Fotofabriek - foto op forex 1 - mrscurly.be

Ik moet toegeven dat ik aanvankelijk een beetje ‘schrik’ had voor het eindresultaat. Mijn camera had de kleuren van de omgeving prachtig vastgelegd en ik keek altijd met veel plezier naar de foto op mijn laptopschermke. Ging een ‘geprinte versie’ dat ook zo mooi kunnen vastleggen?
Maar ik werd meer dan aangenaam verrast door het eindresultaat. De kleuren en scherpte die mijn camera zo mooi had vastgelegd werden prachtig weergegeven op de foto op forex.

Fotofabriek - foto op forex 2 - mrscurly.be

Fotofabriek - foto op forex 3 - mrscurly.be

Wat blijkbaar één van de sterke punten is van forex (een soort van pvc). Doordat het niet weerspiegelt, geeft het ieder detail goed weer.
En het is bovendien nog eens superstevig (zeker geen overbodige luxe als je weet dat alles dat ik in mijn handen neem minstens 10 keer tegen de grond dondert).
Als het op stijl aankomt, past het perfect in ons interieur: strak en eenvoudig. Alles om net dat wat het meest in het oog moet springen ook effectief in het oog te laten springen: de afbeelding zelf.
Net wat mijn lievelingsfoto verdient.

Fotofabriek - foto op forex 4 - mrscurly.be

De foto heeft nu eindelijk zijn verdiende plaats gekregen: in het midden van onze leefruimte, op ons boekenrek, waar hij goed in het oog springt en waar ik hem elke dag goed zie en hij me iedere keer weer meeneemt naar die avondjes.
Want daar zet je nu eenmaal een mooi stuk.

Fotofabriek - foto op forex 5 - mrscurly.be

Fotofabriek - foto op forex 6 - mrscurly.be

* Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

3 Reacties

 1. mei 23, 2018 / 5:00 pm

  Leuk dat dit het gevoel van jullie reis zo mooi weergeeft!

 2. mei 23, 2018 / 7:36 pm

  Prachtige foto heb je gemaakt en zo is het een mooi item in huis geworden! Die avondjes die je beschrijft klinken ook wel als ultiem genieten met elkaar, mooi dat er een foto is die aan die avonden doet terug denken.
  Sammie onlangs geplaatst…Mooi weer, lekker eten en onweer.My Profile

  • mei 31, 2018 / 5:54 pm

   Dank je wel! :*
   Alles in Italië is eigenlijk puur genieten 😉 La dolce vita enzo 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: