Hoofdzonde 3: I love me – #ouderzonden

In de derde week van de #ouderzonden uitdaging van Romina van Big City Life en Annelore van Compleet Geluk hebben we het over luxuria (onkuisheid – lust – wellust), ofte ‘Wat doe je om jezelf graag te blijven zien en dit over te brengen aan je partner nu je in de eerste plaats vooral ‘ouder van…’ bent?’

Laat ik heel eerlijk zijn, er was een tijd dat ik mezelf helemaal niet graag zag. Zelfs tot op het randje van haten.
Zelfliefde was iets dat ik toen totaal niet kende. Iets dat ik al eens een keertje heb gedeeld hier (en hier, hier en hier πŸ˜‰ ). Met mijn billen bloot en al.

Maar toen veranderde er iets…
Of ge wordt gewoon ouder. Kan ook. Eikes, seg.
En ik ben ervan overtuigd dat het krijgen van een kind daar ook voor iets tussen zat. Niks dat je zoveel bewondering voor je lijf kan geven als een baby die in je armen wordt gelegd, want ‘heeft mijn lijf dat gemaakt?! *insert blijtmuil*’.

Zo zie ik mezelf nu wel graag. Vanbinnen en vanbuiten. Jawel. Punt.
Waarom? Simpelweg omdat ik da verdien. Ik ben door een hel gegaan om mentaal op het punt te komen waar ik nu sta.
Is dat arrogant? Nope. Not at all. Jezelf graag zien is het beste dat er is. Ik kan het iedereen aanraden.
Loop ik al-tijd over van zelfliefde? Nee gij. Zo heb ik nog vaak momenten dat mijn zelfvertrouwen ver te zoeken is. Thank God voor Husband dan. The poor sucker moet dan vanalles aanhoren, van ‘Is mijn gat verdikt?’ tot ‘Ik heb een lelijke muil! Blèèèèèèh!’ tot diepere issues als waarom sommigen het soms plezant vinden je naar beneden te halen. En ik daar dus soms nog steeds intrap.
Maar ik uiteindelijk nog altijd het goede in de (andere) mens wil blijven zien. Sommigen noemen het naΓ―ef. Ik noem het ‘weigeren om een bitter, oud wijf te worden’. Alleen al daarvoor houd ik van mezelf.
Maar buiten Husband zijn altijd parate persoontje to lift me up zijn er nog andere dingen die ervoor zorgen dat ik mezelf graag blijf zien…

Zo sport ik graag. Nieuwtje, hè? *sarcasm input*
Mijn loopschoenen zijn mijn favoriete schoenen (geen pijnlijke voeten door torenhoge hakken en al) en zorgen er niet alleen voor dat mijn lijf baat heeft bij die rondjes hardlopen, ze zorgen ook voor die gezonde geest. Zoals oa een gezonde dosis zelfvertrouwen.
Na een rondje hardlopen voel ik me altijd on top of the world. En ben ik iedere keer trots op mezelf dat ik het toch maar blijf doen.
Alleen al voor dat doorzettingsvermogen houd ik van mezelf.

Naast als een bezwete gek half Leuven af te hobbelen, maak ik mezelf ook al eens graag ‘mooi’. Al is alles relatief natuurlijk.
Nu, ik ben geen make-up heldin. Mij ga je zelden of nooit met de hele KIKO winkelvoorraad op mijn smoel zien rondlopen. Gegarandeerd dat na een uur die mascara ergens tegen mijn kin hangt en de lippenstift ergens aan mijn wenkbrauwen.
Doorheen de week mag ik soms al blij zijn als ik de tijd heb gevonden om aan 1 oog mascara te doen. #truestory
Iets met drie koters enzo…

Maar er zijn momenten dat ik wel eens all the way ga. Dan worden wallen vakkundig weggemoffeld onder een (dikke) laag concealer, wordt de eyeliner, oogschaduw en lippenstift bovengehaald en sluit ik mezelf voor een uurtje op in de badkamer.
Mijn haar wordt niet, zoals de overige 350 dagen in een jaar, in een dot gedraaid, maar hangt springerig en krullerig over mijn schouders.
En de sneakers en trainingsbroek worden ingeruild voor hoge hakken en een skinny jeans. Als Husband very lucky is, zelfs een jurkje.
Dat zijn de momenten dat we beslissen er eens op uit te trekken. Dat kan met vrienden zijn. Of gewoon met ons twee.
En dan zijn de enige mensen waarvoor ik me mooi heb gemaakt (of althans een poging tot heb ondernomen) Husband en mezelf.
Zijn blik zegt dan meestal genoeg…

Al moet ik zeggen dat ik die blik ook vaak zie als ik gewoon thuis rondhobbel in onesie of in mijn favoriete legging. Met beenwarmers en al. *Faaaaaaaaame!!!*
Mijn yoga mat wordt dagelijks uitgerold, die yogakledij hangt dus zo goed als aan mijn lijf genaaid. En ik heb het geluk een vent te hebben die dat nu eens mega sexy vindt. Weirdo…

Maar het allerbelangrijkste dat we toch wel doen voor elkaar is bewust tijd maken.
Hoe vreemd het ook mag klinken, misschien is dat wel het enige ‘voordeel’ aan een nieuw samengesteld gezin zijn: om de twee weken hebben we zonder er enige moeite voor te moeten doen (babysitter zoeken en die toestanden) de kans om echt tijd te maken voor de ander.
Zoonlief is dan bij zijn vader, Stiefdochter- en Stiefzoonlief bij hun moeder. En waar we ooit dreigden weg te kwijnen in een hoekje van gemis, hebben we ondertussen al geleerd die momenten met beide handen aan te grijpen en voor onszelf te gebruiken.

Dan plannen we iets of gewoon… niets. Dan koken we samen, aperitieven we uitgebreid en houden we movie night.
Maar wat het altijd zo speciaal maakt is dat we dan eens deftig kunnen babbelen met elkaar zonder om de twee woorden onderbroken te worden door ‘Ik wil tv kijken’, ‘Dendienen heeft da afgepakt’, ‘Ik heb honger/dorst/ben moe/verveel me/ben op mijnen kop gevallen/…’ of ‘Er ligt kak in den wc!!!! Eikes!!!!’.

Ik ben niet zoals sommige vrouwen. Ik loop niet godganse dagen gemaquilleerd rond. Ben ik te lui voor. En ik kijk dan ook altijd met verwondering naar die perfecte IG-foto’kes van dames die el-ke dag selfies posten met een perfect opgemaakt gezicht. Op de achtergrond: hun 10 kinderen. Hoe. Doen. Ze. Het?!
Maar of ik nu met mijn torenhoge hakken pogingen onderneem om rechtop te blijven te staan of met mijn altijd-aanwezige-dots in sportkledij rondhobbel, ik houd vast aan een goede, grondige verzorging en probeer er altijd wel goed uit te zien.
Op mijn eigen manier. Op sneakers.
And if he’s very, very lucky, dan worden zelfs mijn benen geschoren. Wojoooo.

Vorige berichten over de #ouderzonden vind je hier en hier.
Wat anderen schreven, vind je hier πŸ˜‰

12 Reacties

 1. februari 16, 2018 / 11:00 am

  Dat van die zelfzorg en jezelf graag zien, en je daar absoluut niet voor schamen: volledig herkenbaar! Ik was vroeger ook een onzeker meisje maar dat is totaal veranderd, vooral door mama te worden. En ik kom er nu heel graag voor uit dat ik mezelf best okΓ© vind.
  En ik schaam me ook niet om veel tijd voor mezelf te nemen door te gaan lopen, op stap te gaan, me goed te verzorgen. Want anders word ik doodongelukkig.
  Tijd voor mijn vriend en mezelf, daar werken we aan. We beseffen dat het belangrijk is maar doordat we allebei met vanalles en nog wat bezig zijn, is dat vaak het eerste wat we skippen. Ook al weten we dat het dom is. Maar we zijn er ons van bewust en we werken eraan, dus het komt wel goed!
  Josefien onlangs geplaatst…#ouderzonden: luxuriaMy Profile

  • februari 22, 2018 / 8:18 pm

   Awel, ik vind da één van de schoonste dingen dat er is: uzelf graag kunnen zien. Zo belangrijk, hΓ¨ πŸ˜‰
   Die tijd voor elkaar is inderdaad wel het eerste dat er bij de meeste aan inschiet… Ik denk dat dat niet meer dan normaal is πŸ˜‰ Het feit dat jullie daar aan werken is al de helft van het werk πŸ™‚

 2. februari 16, 2018 / 12:21 pm

  heel herkenbaar verhaarl van die 1 op 2 alleen zijn
  zalig is dat en dat moet je inderdaad aanvaarden
  ik zou het ook liever anders willen maar het leven is wat het is
  en jezelf graag zien: dat mag perfect!
  ohladybake onlangs geplaatst…healthy chocolate cakeMy Profile

  • februari 22, 2018 / 8:19 pm

   Zoals je zegt: een mens ziet het liever anders, maar als het dan toch moet, maak er dan maar het beste van, nietwaar? πŸ˜‰

 3. februari 16, 2018 / 1:43 pm

  Helemaal mee eens met die balans van sport & sexiness approach!

 4. februari 17, 2018 / 9:49 am

  Haha kak in de wc πŸ˜‚. Herkenbaar!

 5. februari 17, 2018 / 7:34 pm

  Groot gelijk dat jullie die momenten gebruik voor tijd voor jullie zelf. En ook zo herkenbaar, dat van dat sporten & die make-up. Ik zou begot niet weten hoe anderen het klaarspelen om dat ’s ochtends met koters aangebracht te krijgen πŸ˜‰
  Evi onlangs geplaatst…Vragen staat vrijMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: