Ikea en Tom Dixon slaan de handen in elkaar.

Naast dat ik een grote Ikea-fan ben (en samen met mij, ook Husband), heb ik ook dringend nood aan een nieuwe zetel in onze woonkamer. Drie koters en een gekke hond hebben er ondertussen voor gezorgd dat ons oude exemplaar hier een daar begint te scheuren.
Of we hangen teveel op die bank. Kan ook natuurlijk.

Toen Ikea mij dus enkele weken geleden een uitnodiging stuurde voor de opening van hun nieuwe expo/galerij en presentatie van hun samenwerking met Tom Dixon in hartje Brussel, stond ik dan ook meteen te springen.
Want Tom Dixon, dat is gegarandeerd stijlvol en strak en Ikea gegarandeerd handig, praktisch en betaalbaar.
Oh ja, en je krijgt meestal gratis eten op zo’n avondjes. Ook altijd leuk.

Ikea en Tom Dixon slaan de handen in elkaar 9 - mrscurly.be

Ikea en Tom Dixon slaan de handen in elkaar - mrscurly.be

Wat hebben Ikea en Tom Dixon dan samen uitgewerkt? Awel, je voelde het al komen in mijn eerste paragraaf: een bank.
Maar niet zomaar een bank. Neen, eentje die je volledig naar je eigen zin kan opstellen en uitwerken. Want wij zijn mensen die graag ons goesting doen.
Geen gedoe meer met een hoeksalon waar je compleet gek van bent, maar die ‘net niet in je woonkamer past omdat dat het enige formaat is dat de fabrikant maakt’ enzo.
Incoming: Delaktig.

Ikea en Tom Dixon slaan de handen in elkaar 6 - mrscurly.be

Een frame in aluminium (dus sterk en stevig. Altijd goed met wilde koters in huis zoals de onze) en verkrijgbaar in verschillende losse compartimenten in verschillende groottes.
Zie het een beetje als een blokkendoos/puzzel. Je koopt de verschillende stukken en daar maak je dan één grote (of kleine) bank van.
Je gaat aan het puzzelen en je kan er zo zot mee doen als je wilt. Ben je de opstelling beu na een tijdje? Geen probleem, je maakt met de stukken die je hebt gewoon een nieuwe opstelling.
Voor de rug- en armleuningen zijn er ‘platen’ verkrijgbaar die je vastmaakt op het frame en waar je dan stevige rug- of armkussens tegen zet.
En wat dacht je van verlichting, tafeltjes en tijdschriftenrekjes die je erop kan vastmaken? Yep, ook die zijn voorzien.

Ikea en Tom Dixon slaan de handen in elkaar 4 - mrscurly.be

Ikea en Tom Dixon slaan de handen in elkaar 8 - mrscurly.be

Bovenstaande 3 foto’s: 3 verschillende formaten van onderstel en 3 verschillende opstellingen.

Ikea en Tom Dixon slaan de handen in elkaar 7 - mrscurly.be

De stoffen zijn van zwaar en sterk materiaal. Kwaliteit dus. En in neutrale kleuren. Helemaal mijn smaak. Ik had dan ook niks anders verwacht.

Ikea en Tom Dixon slaan de handen in elkaar 2 - mrscurly.be

Maak er een standaard driezitsbank van voor avondjes voor de buis en draai de avond erna de stukken even om voor een avondje bijpraten met elkaar.

Je kan het personaliseren nog verder laten gaan. Want niet alleen Tom Dixon ging mee in het verhaal, ook BEMZ werd er in meegesleurd.
BEMZ is een Zweeds textielbedrijf dat hoezen ontwierp speciaal voor Delaktig.
Er werd een hoes met bloemen gepresenteerd, één met een stenenpatroon en mijn persoonlijke favoriet: de kaki/grijze linnen hoes met opbergzakken aan de zijkant. Altijd handig voor die voorraad verborgen koekjes. Voor jezelf.

Ikea en Tom Dixon slaan de handen in elkaar 5 - mrscurly.be

Wishlist material? Totally.
Als ge mij nu wilt excuseren, ik ga die scheur in mijn oude zetel een beetje groter maken en dan gaan zeuren tegen Husband dat we een nieuwe bank nodig hebben.

Ikea en Tom Dixon slaan de handen in elkaar 1 - mrscurly.be

Je kan de Delaktig Gallery gaan ontdekken tussen 13 en 31 januari in de Rue Antoine Dansaert 90 in Brussel.
Officiële lancering van het meubel: 7 februari.

4 Reacties

 1. januari 17, 2018 / 8:40 am

  Oh! Ziet er mooi uit! Wij moeten ook hoognodig een nieuwe zetel… en inderdaad, dat zakje aan de zijkant… mogelijkheden, mogelijkheden!

 2. januari 17, 2018 / 9:23 pm

  Weer briljant bedacht van Ikea 🙂 Erg leuk dat je er zoveel kanten mee op kan. Wij hebben een leren bankstel van Ikea en zijn er nog steeds erg tevreden mee.
  sammie onlangs geplaatst…Pizza recept. Zelf pizza maken!My Profile

  • januari 18, 2018 / 8:39 pm

   Die Ikea-mensjes zijn inderdaad echt briljant 🙂 Hier ook al iedere keer tevreden geweest van onze aankopen. We blijven fan 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: