Kabeljauwlasagne met mosseltjes

Woensdag is hier traditioneel een drukke dag. Op zo’n momenten ben ik dankbaar voor lekkere, gezonde gerechtjes die supersnel klaar zijn. Zoals dit! 😉

De hoeveelheid is mooi genoeg voor ons vijfjes, wat wil zeggen: 2 volwassenen en 3 koters (waarvan 1 wel écht goed kan eten), dus ik denk dat de hoeveelheid ook wel correct is voor 4 volwassenen 🙂

Ingrediënten:
lasagnevellen
kabeljauw (ong. 900 g.)
1 pakje mosselvlees (200 g.)
1 zakje juliennemix (400 g.)
1 zakje verse spinazie
geraspte mozzarella
scheutje witte wijn
2 blokjes visbouillon
maïszetmeel
zout en peper

Bereiding:
Bak de juliennegroenten in olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg dan 1 liter water, 2 blokjes visbouillon en een scheutje wijn toe. Breng aan de kook en doe er het maïszetmeel en de mosseltjes bij. Laat doorkoken tot de saus de juiste dikte heeft. (Ik moet nu wel zeggen dat je best wat meer saus maakt, het is nogal redelijk ‘nipt’…) Snij ondertussen de kabeljauw in blokjes, doe de spinazie in een grote kom en overgiet deze met veel olijfolie en meng goed.

Nu mag je beginnen stapelen! 😀
Giet een bodempje saus in een ovenschotel, leg daarop lasagnevellen. Terug een laagje saus, daarover de blokjes kabeljauw, lasagnevellen, saus en spinazie. Nóg een laag lasagnevellen (zoek maar al de hoogste ovenschotel die je in huis hebt) en een laagje saus.
Nu nog de geraspte mozzarella erover en eventueel nog wat paneermeel (voor dat lekkere krokante korstje 😉 ) en bakken maar!

Schenk je een aperitiefje in en zwier het ding 35 minuutjes (op 180° – laatste 10 minuutjes op grill) de oven in et voilà!

Smakelijk!

20160120_181539

2 Reacties

 1. januari 21, 2016 / 7:28 pm

  Heerlijk recept, bedankt voor je inspiratie. En leuk dat je het persoonlijk houdt! Xkyra

  • Mrs Curly
   Auteur
   januari 21, 2016 / 8:24 pm

   Thanks! Als newbie in het blogwereldje is deze eerste én positieve reactie heel fijn om te lezen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: