Lenteschoonmaak: tips and tricks.

Lenteschoonmaak

Het is weer zover: de zon toont zich al iets meer, de vogels kwetteren al iets meer en we krijgen terug weer wat energie en zin om ons huis eens ondersteboven te keren en eens grondig te poetsen!

Alhoewel, zin is misschien veel gezegd… Het starten is misschien iets moeilijker, maar achteraf ben je nog zo blij dat je het gedaan hebt!
Want niet alleen ruikt je huis lekker fris, is alles terug netjes opgeruimd en heeft het terug een eigen plekje, ook je hoofd heeft er baat bij. Want: een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd!
Probeer het maar, het werkt echt 😉

Weet je niet goed waar te beginnen? Geen nood! In deze bijlage vind je een hulpmiddeltje waar ik alles heb opgelijst dat je misschien over het hoofd zou zien tijdens die lenteschoonmaak: lenteschoonmaak 1 – pdf. Print het uit en hang het op een goed zichtbare plaats, misschien motiveert het wel! Ik hoop dat het jullie kan helpen!

Ik geef ook nog even deze tips mee:

 • Als je je voorraadkast terug ordent, helpen labels altijd. Label alle voorraaddozen en hang eventueel labels op schappen zodat alles altijd terug op de juiste plaats wordt gezet. Spaart je een hele hoop werk uit bij de volgende lenteschoonmaak. Je vindt er leuke op mijn Pinterest account op het bord ‘Printables & labels’. Maar je kan er evengoed zelf in elkaar knutselen in Word.
 • Kuis je diepvries en koelkast uit juist voor je boodschappen doet. We weten allemaal dat je dan alleen maar een eenzaam pakje kaas meer vindt in die frigo 😀
 • De oven uitkuisen staat al een tijdje op mijn to do-lijstje en ik ga het op deze manier proberen: verwarm de oven voor op 150° en zet ondertussen water op. Als de oven op temperatuur is zet je hem uit en zet je een kom met ongeveer 150 ml ammoniak op de bovenste plaat en de pot kokend water op de onderste plaat (zorg ervoor dat alles in ovenbestendige kommen zit) en laat het zo een nachtje staan.
  De dag erna haal je het water en de ammoniak eruit en laat je de oven eerst een vijftiental minuutjes verluchten. Doe dan een tweetal theelepels vloeibaar vaatwasproduct bij de ammoniak, samen met 600 à 700 ml warm water en met behulp van een spons en je zelfgemaakte sopje schuur je het nu zacht geworden vuil gewoon weg.
  Spoel daarna goed na en je oven zou weer zo goed als nieuw moeten zijn!

Vergeet ook het volgende niet als je het lijstje afwerkt en het even niet meer ziet zitten: eenmaal je die kleerkasten hebt uitgemest heb je terug plaats voor nieuwe spullen. Aha!

And if all else fails: plan een tripje naar Ikea, koop een kloeft van een kast, prop alles gewoon daarin en het lijkt ook opgeruimd 😉 You’re welcome!

Untitled design (3)

Je kan me ook volgen op FacebookInstagram en Bloglovin’!

8 Reacties

 1. april 20, 2016 / 4:33 pm

  Leuke blog! Ik heb je genomineerd voor de liebster award,op mijn blog vind je er meer informatie over! Xo

  • Mrs Curly
   Auteur
   april 23, 2016 / 10:00 am

   Strak plan! 😀 Hahaha!
   Hier wordt de lenteschoonmaak meestal automatisch ook een zomerschoonmaak… beetje spreiden dus 😉

   • april 23, 2016 / 11:40 am

    Beetje spreiden lijkt me verstandig hier haha. Straks als de jongste 1 is, zal ik hopelijk ook weereens ergens aan toe komen… (a fool’s hope?)

    • Mrs Curly
     Auteur
     april 23, 2016 / 7:31 pm

     Oh jee, dat zijn inderdaad de lastigste jaartjes om ook maar iets de doen…. naar mijn gevoel deed ik niks anders dan kaka, pipi en kots opkuisen 😀 Laat staan dat ik dan ook maar ergens de energie vond om aan de lenteschoonmaak te beginnen! 😉

     • april 23, 2016 / 7:43 pm

      Haha zoiets is het inderdaad, en wassen. Want op de één of andere manier lijkt alles constant in de wasmand te liggen.

     • Mrs Curly
      Auteur
      april 23, 2016 / 7:58 pm

      Da’s een rechtstreekse link met de pipi/kaka… Hoe die kinderen die kak al die richtingen uitkrijgen is me altijd een raadsel geweest 😀
      Om nog maar te zwijgen van hun constante drang naar ‘voedselgevechtje houden’. Als ze het al niet in hun haar gepleurd hebben 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: