Met ons gat bloot in de gazet.

Toen ik een tijdje geleden een mailtje in mijn mailbox kreeg van een journaliste van Het Laatste Nieuws met de vraag of we zin hadden mee te doen aan de rubriek ‘geld maakt gelukkig’, moet ik eerlijk toegeven dat ik er eerst een beetje twijfelachtig tegenover stond. Want, ge weet wel, zomaar ne keer de wijde wereld insmijten hoeveel ge verdient (of die vent van mij dan) en wat ge ermee doet is niet iets dat je zomaar doet.
Onder Belgen is er nogal een, euh… taboesfeertje rond het gespreksonderwerp ‘centen’.

En dan vroeg ik aan Husband wat hij ervan dacht… die vond het meteen goed, want ‘waarom niet?’.
Awel, den Husband heeft uiteindelijk gelijk, vind ik dan. Waarom niet?
Mensen maken sowieso graag een ander zijn rekening, dus waarom het hen dan niet gemakkelijker maken, nietwaar? 😀

En laat ons ook net van die rare soort zijn die al eens graag taboe-sfeertjes doorbreekt (of gewoon van de soort die al eens graag hun omgeving ‘choqueert’. *zwaait naar haar scherm en de familie en vrienden: SURPRISE!!* 😀 )

En dan heb je ook de kwestie ‘maakt geld gelukkig?’.
Gene gemakkelijken, hè? 😉
Net zoals we dus geen geheim maken van ons inkomen, maken we er ook geen geheim van dat het inderdaad wel een aanpassing was toen ik stopte met werken en er dus een inkomen wegviel. Was dat een grote aanpassing? Niet echt. Maar toch een aanpassing niettemin.
En eerlijk? We zijn nu niet ongelukkiger met die paar €100 minder in de maand. Integendeel. Want met die paar €100 per maand hebben wij tijd afgekocht.
Tijd voor elkaar, voor de kinderen, voor dingen die we graag doen of gewoon om eens niets te doen. En net dat is wat ons gelukkig maakt.
Tijd.Met ons gat bloot in de gazet - mrscurly.beHet artikel kon je lezen in de weekendkrant van Het Laatste Nieuws op 17 februari.

5 Reacties

 1. februari 18, 2018 / 6:46 pm

  Ik zou hetzelfde doen als ik in jouw schoenen stond hoor, niets is zo fijn als er 24/7 kunnen zijn voor je kinderen!
  Maar ik wil dat artikel kunnen lezen! ik kan hem zo niet lezen, veel te wazig. Kun je hem niet eens naar mij opsturen? Met een handtekening van jullie beiden erop natuurlijk, want jullie zijn nu bekende Belgen 😛

  • februari 22, 2018 / 8:23 pm

   Jij krijgt er onze handtekening zelfs gratis en voor niks bij! Wojooooo! 😀
   Ik app hem even door 😉

 2. februari 19, 2018 / 8:13 pm

  Wat een leuk artikel en wat mooi dat jullie dat gewoon delen in de krant. Hier in Nederland zijn mensen ook heel terughoudend over het salaris, ik zelf ook wel trouwens. Volgens Tommy zijn ze er in Amerika heel open over. Als het om €500 zou gaan, zou ik ook stoppen met werken, heerlijk om meer tijd te hebben lijkt me.
  sammie onlangs geplaatst…Loved #16My Profile

 3. april 2, 2018 / 10:44 am

  Goh, mijn ervaring is juist dat Nederlanders er véél opener over zijn. Maar ik weet ook niet waar bovenstaande commenter vandaan komt – misschien ligt het anders in een stad als Amsterdam. Ik ben er in ieder geval al een paar keer van geschrokken dat vrienden en familie in België zó krampachtig mysterieus doen over hun loon of spaarrekening of whatever met geld te maken heeft. Alsof dat iets vies is ofzo. Terwijl ik van mijn Nederlandse vrienden gewoon weet wat ze verdienen en wat hun huur is en alles. Ik wilde eens lonen vergelijken in België, omdat ik benieuwd ben naar het verschil met Nederland, ook op vlak van bruto/netto, maar mijn Belgische vrienden reageerden echt alsof ik naar hun seksleven had gevraagd ofzo. ALLEZ TALITHA DAT VRAAG JE TOCH NIET?! Ehhh, oké… Dus kudos dat jij het wel doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: