Mijn travel bucket list

Ik reis graag. Daar hebben La Mamma en Mr. Daddy voor gezorgd door mij doorheen mijn hele jeugd overal mee naartoe te slepen.
Van reisjes waarvoor we amper 4 uurtjes in de auto moesten zitten tot reizen waarvoor we minstens 16 uur in een te warme auto zonder airco moesten zien te overleven.
Zonder tablet.
Zonder dvd-spelers en zulke shizzle.
Inderdaad, jullie jong volk: ik ben van die generatie die nog op reis ging zonder elektronische toestanden en die tijdens een pitstop de auto letterlijk uitgleed omdat er, OMG hoe wreed, nog geen airco bestond.

Times change, airco in een auto is geen overdreven luxe meer en reizen met een vliegtuig geen uitzondering meer.

Jaren geleden doorkruiste dit gevalletje zo goed als heel West-Europa met haar ouders, nu droom ik van verdere bestemmingen.
Wat staat er zoal op mijn reis bucket list?
Al dan niet kortbij of veraf 🙂

Noorwegen

Met stip op 1.
In de zomer dan. Met geen stokken krijgt ge mij in de winter in één of ander Noors land. Tenzij het toegestaan is om gewikkeld in een donsdeken of vijf, het land te doorkruisen.

De natuur, de stilte, de zuivere lucht, … kortom: rust, is wat me zo hard aantrekt in Noorwegen.
En het feit dat je er nog mag wildkamperen.
Ik droom van kamperen, samen met mijne nest gekken, aan de Noorse meren of in de bossen. Douchen is niet nodig, want we springen gewoon één of ander meer in. Om daarna met glanzend haar door het bos te drentelen.
Met bloemekes in ons haar.
En liefst zonder ne beer achter ons gat.

Travel bucket list - noorwegen - mrscurly.be

Australië

Als 18-jarige snotneus trok ik al eens richting The Land of Oz (niet te verwarren met The Wizard of Oz), maar 18-jarige ik kon toen, naar mijn gevoel, alle pracht dat het land biedt niet ten volle appreciëren zoals ik nu zou doen.
Ik verdien dus een tweede kans, vind ik.
Met een rugzak.
En camper.
En liters en liters en liters water.

De Bahama’s

All of them. I’m not picky.

Fiji

Naar het einde van de wereld…

Ierland

Een old fashion B&B waar je ’s avonds simpele boerenkost kan eten om daarna getrakteerd te worden op live Ierse rock-muziek.
Om de dag erna katerachtig doorheen het Ierse platteland te cruisen, richting de kust te trekken en de kliffen te bewonderen.

Dat Gerard Butler Iers bloed heeft speelt maar een klein beetje mee.
Klein beetje maar…

Japan

Onbeperkt sushi en al. Droom-reis!

Nepal

Eigenlijk moet dit net na Noorwegen komen. Of misschien er zelfs voor.
Spreekt dit tot mijn verbeelding sinds ik een klein kind was? Understatement.

Rondtrekken door Nepal, de Mount Everest bewonderen (en als mijn luie kont er ooit sterk genoeg voor is een stuk beklimmen of zelfs de Everest Marathon lopen), mijn ogen uitkijken op de tempels en zo dicht mogelijk bij boeddhisten en de monniken zijn.
Het idee alleen al brengt een rust over mij dat met geen woorden te beschrijven is.

Travel bucket list - nepal - mrscurly.be

Nieuw-Zeeland

Een neef van mij is ooit doorheen Australië en Nieuw-Zeeland getrokken en volgens hem is Nieuw-Zeeland nog mooier dan Australië.
En ik vond Australië al zo geweldig schoon. Hoe hard ga ik dan genieten als ik ooit in Nieuw-Zeeland zou geraken?

En kiwi’s zijn ook gewoon keischattig.
Niet het fruit. Eikes.

Seychellen

Eén van die onbewoonde eilandjes dan alstenblieft. Dankuwel.

The States *wappert met een vlagske*

Zonder Cheetos-Trump als het dan even kan…
Het enige dat ik al heb gezien van Amerika is New York. Geweldig, echt. Maar rondtrekken met een airstream is toch net iets leuker dan ronddrentelen over Times Square, denk ik dan.

En ik wil ne keer met cowboybotten en -hoed op een paard zitten in Texas.
Oh, en Mardi Gras vieren in New Orleans.

IJsland

Dit behoort tot dezelfde categorie als Noorwegen voor mij. Het land zou dus eigenlijk ergens helemaal bovenaan mogen staan.
Niks dat me de laatste jaren zo hard kan aantrekken als natuur.
En volgens mij is die natuur nergens nog zo ongerept als in het noorden…

Santorini

Witte huizekes met blauwe koepeldaken, een zee nog blauwer dan die daken, naar ’t schijnt de mooiste zonsondergangen ter wereld en een rijke geschiedenis.
En Grieks eten.
Niks meer aan toe te voegen.

Travel bucket list - santorini - mrscurly.be

Marrakesh, Marokko

Ik heb iets met die warme kleuren en mooie stoffen die je altijd ziet op foto’s en  brochures van daar. Volgens mij kom ik met een koffer vol stofjes, kruiden en prulletjes terug naar huis als ik naar Marrakesh ga.
Ik zie mezelf al urenlang rondkuieren doorheen de kraampjes. En selfies nemen met kamelen.

Zweden
Denemarken

Net als dat ik iets met die warme Marokkaanse kleuren heb, heb ik blijkbaar ook iets met de meer noordelijke landen. Wie had dat ooit gedacht van dit ’t kan nie warm genoeg zijn!!!!’-mens (nu mag ’t wel een paar gradekes minder, alstenblieft *trekt haar billen nog eens van de stoel*).

Schotland

Ik neem er de ‘het is daar maar 24 uur per jaar zomer’ graag bij.
En ik pas daar gewoon geweldig goed bij mijn soortgenoten, de schapen.

Chili

We vergeten even allemaal collectief de film ‘Alive’ en fixeren ons alleen maar op de natuur en de Paaseilanden met hun rare mannekes.

Jamaïca

Neen, niet alleen maar om mijn haar in rasta-vlechten te laten draaien en zo’n muts aan te schaffen.
Alez, een beetje…

Op safari in Afrika

Eens al de prachtige Afrikaanse wilde dieren gaan bewonderen (mèt respect voor de beestjes of course) vooraleer ze uitgestorven zijn door onder andere enkele idioten die hun kop aan hun muur willen.

Rondtrekken doorheen Italië

Working on it…
We hebben ondertussen al een schoon stukske van Italië gezien. In augustus trekken we er met een camper op uit om de westkust te ontdekken tot net aan Rome. Maar dat is nog niet heel Italië natuurlijk…

Enkele weken de ene kust ontdekken, tot het uiterst zuidelijke puntje rijden en terugkeren langs de andere kust. Yep, where do I sign?

Een mens zou zich afvragen waarom ik niet meteen voor een hele wereldreis zou gaan. Awel… dit komt niet alleen in deze bucket list, maar in mijn algemene bucket list. Bovenaan. Nog voor ‘onbeperkt eten en drinken winnen voor de rest van mijn leven’.
Het is een gezamenlijke droom van den Husband en mezelf: de wereld rondtrekken. Ondertussen in ieder land dat we doorkruisen een goed doel helpen. Bijspringen in een opvangcentrum voor mishandelde olifanten (Dumbo-toestanden), helpen in een weeshuis, …

Smijt er nog een hippie-buske met bloemekes op geschilderd en dansende dobbelstenen aan de achteruitkijkspiegel bovenop and we’re getting there…

Realistisch? I don’t know… Maar ik blijf er alvast van dromen.
En voor sparen.
Sponsors, ge weet mij zitten, hè!

XO,

Anneke

3 Reacties

 1. juli 26, 2018 / 6:10 am

  Jamaica en Amerika zijn idd landen die echt aan te raden zijn. Daar ga ik ook nog een keer terug. En Marrakesh gaan we gewoon samen doen 😁
  Je hebt voor de komende jaren in ieder geval opties genoeg voor je vakantieplannen hahahaha

 2. juli 26, 2018 / 6:51 am

  Wij hebben in 2009 een husky safari gedaan in Noorwegen. -36. Maar érg leuk. En inderdaad, Nieuw-Zeeland is erg mooi. Schotland érg lekker (whisky en kilts 😉 ) en Zweden: bos, bos, bos, bos. Sterkte met je bucketlijstje!!

 3. augustus 7, 2018 / 9:16 pm

  Oh ja, AUSTRALIË! Staat boven aan mijn wishlist maar blijft door de hoge kosten nog wel heel lang een droom. Ierland en Japan zou ik ook graag eens willen zien, Japan lijkt me ook een bijzonder land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: