Nieuwe boekentas. Van Ikea.

Met het begin van het nieuwe schooljaar komt er ook altijd een zoektocht naar nieuwe spullen.
Dit jaar stond op dat lijstje onder andere een nieuwe boekentas voor Zoonlief.
Een race met de fiets waar de oude boekentas duidelijk niet aan wou meedoen en dan maar van zijn bagagerek besloot te springen had daar voor gezorgd. Het ding had het op zijn minst één schooljaar overleefd.
Dat is bij Zoonlief al een heuse prestatie, wetende dat brood-, fruit- en koekjesdoosjes het na een week meestal al voor gezien houden.

Het toeval wou dat wij enkele dagen voor de start van het nieuwe schooljaar in mijn lievelingswinkel waren. Den Ikea.
Na een zoektocht naar de ideale bureau voor Stiefdochterlief en het in de kar proppen van allerlei spullen die ik eigenlijk niet nodig heb (#sorrynotsorry) botste ik op hun hoekje waar ze fietstassen, trolleys, tassen en nog van zulke zaken verkopen en waar mijn oog meteen op een nogal stoer uitziende rugzak viel.
Na hem eens goed bekeken te hebben en te overleggen met Husband (in een poging te bewijzen dat ik niet al-tijd impulsief koop. I failed.) ging ook die rugzak de winkelkar in.
Ondertussen is hij al goed als boekentas in gebruik (inderdaad. Als boekentas. Van den Ikea begot) door Zoonlief en ook door hem goedgekeurd 🙂

Bij deze, als ge nog een boekentas nodig hebt voor één van uw koters, rep u naar den Ikea! Ze hebben er daar toffe.

Wat meteen al werd goedgekeurd was het feit dat er een minimum aan ritsen aan te pas kwam. Zoonlief heeft een dingetje met ritsen. Ze blokkeren altijd of er zit altijd wel iets tussen.
Gaat nog voor hoogst pijnlijke situaties zorgen. I’m sure.
Deze sluit je af door de bovenkant wat op te rollen en dan met het slotje vast te haken. Zelfs voor onhandige koters zoals die van mij is dat gemakkelijk.

Zit de rugzak echt overvol (ja, schooltjes, ik kijk naar jullie), dan is er nog een tweede ring waardoor je hem hoger kan afsluiten.

Het grote binnenvak is dus meer dan ruim genoeg voor pennenzakken, meerdere ringmappen, schriften en agenda’s.

Het kleine vakje aan de voorkant wordt dan weer wel afgesloten met een rits. Daarin zitten verschillende kleinere vakjes. Je stopt er je gsm, pen, agenda en nog van zulke zaken in.
Bij Zoonlief verdwijnt daar zijn brooddoos èn koekjes- en fruitdoos in.
Ruim vakje dus.

De twee ritsen die je verticaal zit verdwijnen naar de achterkant van de rugzak zijn nog zo’n ingenieus dingetje. De ene rits biedt toegang tot de grote binnenzak van de rugzak (om dat ene ding dat helemaal onderaan zit eruit te trekken) en de andere rits tot een apart laptopvak.

Zowel aan de linker- als aan de rechterkant  heb je een vak zonder rits (halleluja!). Groot genoeg om een hele drinkfles in te stoppen.

En aan de achterkant zit er nog zo’n dingetje (geeeeeen flauw idee hoe dat heet) waardoor je de rugzak gemakkelijk over het frame van een trolley kan schuiven.
Wij hebben daar natuurlijk weer iets anders op gevonden. Aja! Wij gebruiken dat om Zoonlief’s jas door te steken (ook al heb ik al 10 keer gezegd dat hij hem moet aandoen *eyeroll*).

En alsof dat nog niet genoeg is, wat dacht je van een ‘geheim’ compartiment aan de onderkant dat je kan openritsen? Zo maak je de rugzak nog ruimer!
Altijd handig om extra schoenen ofzo in mee te nemen. Wij daarentegen steken daar de turn- of zwemzak in.

Met het compartiment aan de onderkant opengeritst.

De onderkant van de rugzak is in een stevig en glad materiaal afgewerkt dat eenvoudig met een vochtige doek kan afgenomen worden. Spaart je terug een wasbeurt of 10 uit.

En na 3 dagen gebruik heb ik ondertussen ook al gemerkt dat eigenlijk de hele rugzak eenvoudigweg met een vochtige doek af te nemen is.

Zelfs Husband en ikzelf zijn om. Bij ons volgende bezoek aan Ikea willen we er ook één voor onszelf.
Samen met nog 1489 dingen die ik in die winkelkar ga proppen.

Extra bonus: deze komt niet in een bouwpakket mee naar huis.

Je kan me ook volgen op Facebook, Instagram en Bloglovin’!

 

7 Reacties

 1. september 7, 2017 / 11:56 am

  Wat een toffe tas!! Ik had hem ook al gespot, maar man wil perse een tas die je dan ook om je middel vast kunt klikken (ivm hardlopen naar werk)

  • september 11, 2017 / 8:22 pm

   Je raadt het nooit… dagen nadat we de tas in gebruik hebben genomen èn ik dit online heb gezwierd komen we tot de ontdekking, jawel, dat er zo’n riem in verwerkt zit voor rond je middel 😀
   Moet ik weer voorhebben natuurlijk 😀
   Nóg handiger dus 😉

   • september 11, 2017 / 8:41 pm

    No way?! Oké ik ga dit doorgeven aan man! Dankje hottie! ❤️

 2. september 7, 2017 / 6:16 pm

  Ziet er uit als een super handige tas, tof ook dat je ‘m nog ruimer kunt maken en fijn voor zoonlief dat er niet teveel ritsen zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg leuke broeken te koop met alleen knopen 😉

  • september 11, 2017 / 8:20 pm

   Echt een handig ding, die tas! Dringend nog eens langs de Ikea voor een exemplaar voor mezelf 😉
   Knopen is ook zo’n ding bij hem… Daar doet hij dan een eeuwigheid over om ze dicht te krijgen. Koters… wat een zaligheid toch soms 😀 Trainingsbroeken for life, joh 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: