Mensen die mijn receptjes ‘volgen’ hebben ondertussen al door dat wij echte pasta-vreters zijn. Gooi je er nog wat bonen bij, dan zijn we helemaal happy.
De dag erna, tijdens een rondje hardlopen (I keep on forgetting), iets minder. You know… bonen enzo 😀
Maar voor gerechtjes als deze, al is het niet het meest fotogenieke, neem ik de schuine blikken van mijn omgeving en de vreemde sprongen tijdens mijn loopjes er maar al te graag bij 😀
Wat hebben we nodig voor 4 à 5 personen?
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 500 à 750 gr gehakt
- 500 gr pasta. Wij gebruikten Lumacone pasta (zie foto hieronder), big ass schelpen dus, maar eigenlijk maak je dit gerecht met de kleinere variant. Husband doet boodschappen. Just saying…
- 680 à 700 gr passata
- 2 blikken kidneybonen (ongeveer 450 gr dus 😉 )
- 1 el chilipoeder
- 2 tl komijn
- cayennepeper
- peper (en eventueel zout)
- 60 ml water
- gratin kaas

Ongekookte toestand. Eens die dingen gekookt zijn was het gewoon niet normaal hoe groot die waren.
Hoe maken we het?
- Fruit de ui.
- Voeg dan het gehakt toe en kruid met de peper (en het zout).
- Zet ondertussen de pasta op. Anders eindig je met ongekookte pasta. Not what we’re aiming for.
- Eens het gehakt gaar is, voeg je er de passata, de bonen, het water en de kruiden aan toe en laat je alles vijf minuutjes pruttelen.
- Ondertussen is je pasta bijna gaar… Of zou het toch zo moeten zijn 🙂
Zwier dat ook maar bij je vlees/saus mengeling en meng alles goed. - Doe alles in een beboterde ovenschotel, doe er de gratin kaas over en zet nog even onder de grill voor dat korstje *omnomnom*. Alles is namelijk nog beter met een laag kaas over 😀
Smakelijk! 😉
Klik, klik, klik! → Pasta ovenschotel with a Mexican twist – mrscurlyblog
Je kan me ook volgen op Facebook, Instagram en Bloglovin’!
Hmmm ziet er lekker uit. Ik heb nog nooit eerder passata gegeten.
Nee, echt? Oh, zo lekker! Volgens mij is dat iets dat jij mega graag zou eten 😉 Staat hier bijna wekelijks op de menu 😀