‘Pyjamadag’: een nieuwe feestdag?

“Morgen is het py…”
“Pyjamadag?!?!”
Ik kreeg zelfs de kans niet om mijn zin af te maken, zo enthousiast maakten de (b)engels hem af voor mij.

Vandaag was het dus pyjamadag voor ons vijfjes. Een hele dag luieren, spelletjes spelen, een film kijken, … Kortom: niks moet, alles mag. Nu ja, alles… 😉 En iedere keer weer kijken we zo hard uit naar die pyjamadagen, ook wij: de volwassenen!

blog

Waarom wij af en toe een pyjamadag inlassen is eigenlijk heel eenvoudig: omdat we er simpelweg af en toe behoefte aan hebben om eens lekker niks te doen. Lui, vind je? Damn right it is! Maar potverdorie, dat mag al eens, niet?! In een gezin met 3 kinderen die alle 3 hobby’s doen, naar school gaan, huiswerk hebben, de man des huizes die een full time job heeft met onregelmatige uren en de vrouw des huizes die iedere dag weer een poging onderneemt om de boel te doen draaien, iedereen op tijd èn in orde overal ter plekke tracht te krijgen, een sociaal leven, als de volwassenen ook graag eens wat sporten… is het al eens gepermitteerd om lekker lui te wezen.

In tijden dat iedereen constant ‘druk, druk, druk!’ gilt als je vraagt hoe het met hen gaat, waarin ook wij op vrijdagavond alle 5 zo goed als met onze kop in ons bord in slaap vallen en het precies een taboe geworden is om ook maar het kleinste gaatje in je agenda open te hebben, maken wij er een erezaak van om ons af en toe eens te ‘vervelen’. Om dat oh zo begeerde open vakje in onze agenda te zien staan (schande, oh, schande!). De batterijen opladen, uitrusten en gewoon genieten. En dat hoeft zelfs geen geld te kosten. Neen, je hoeft er zelfs je deur niet voor uit (en met het weer van vandaag WIL je zelfs je deur niet uit!), je organiseert gewoon thuis een pyjamadag 😉

We hebben gedichtendag, pannenkoekendag (ja, zelfs dat, go figure…), moederdag, vaderdag, noem maar op! Maar nog geen nationale pyjamadag?! Daarom, mama’s en papa’s, trek die onesies uit de kast, zwier die DVD in de DVD-speler, haal de gezelschapsspelletjes vanonder het stof, laat je kapsel en make up voor wat het is en doe eens af en toe een dagje gewoon lekker lui!

3dae623257af6caf5c593c4aca7a94a0

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: