Sporty girl – tag

We weten allemaal dat ik graag sport, maar hoeveel uur per week sport ik nu precies? Wat zijn mijn sportblunders en aan wat kan ik me mateloos irriteren?

Ik vond deze tag bij Tifosa. Neem je hem over, wees dan zo lief om ook haar te vernoemen, alstenblieft, dankuwel 🙂

Wat voor sport beoefen je?

Hardlopen, obviously. Sowieso op de eerste plaats.
Maar ook yoga, krachttraining en fietsen worden hier gedaan. En ik hoop ergens na de zomer zwemlessen te kunnen volgen. Verzopen hond-slag hier.

Telt 3 koters in leven houden en occasioneel op stiletto’s balanceren ook als sport?

Sporty girl tag - hardlopen - mrscurly.be

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Pff… Efkes rekenen, ze.
Pakweg 2 tot 4 uurtjes lopen per week, elke dag een half uurtje yoga en een half uurtje krachttraining (stel je daar niet teveel bij voor, hè, mensen. Ik sluur – nog – niet met gewichten. Het beperkt zich hier tot squats, lunges, opdrukken, de plank en brug en nog zulke toestanden) en nu het weer begint te beteren probeer ik toch op zijn minst 1 keer per week mijn koersfiets uit te halen. Dat is ook al goed voor 1 à 2 uurtjes sportplezier.

Aan hoeveel uur zit ik dan? Een uur of 11 dus. De ene week is dat meer dan de andere… Iemand moet de boel hier nog draaiende houden, hè.

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Alleen. Ik kan echt genieten van de rust en stilte dat het sporten met zich meebrengt.
Maar als je me niet de oren van mijn kop lult tijdens een loopje, vind ik gezelschap helemaal niet erg.

Behalve bij het fietsen dan. Daar heb ik graag gezelschap bij. Ik doe het niet zo graag en ik bak er niks van, dan is het altijd leuk als er iemand mee is voor een lol ofzo (I’m easy to please) zodat die vieze toot van mij weer op zonneschijn staat ipv op onweer.
En ’t is altijd gemakkelijker om in iemand zijn wiel te rijden dan alleen te moeten trekken 😉

Mensjes met ne koersvelo uit de buurt van Leuven mogen zich dus altijd melden als trainingspartner 😉

Sporty girl tag - wielrennen - mrscurly.be

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kan je jezelf toch motiveren?

I don’t understand the question… Hoe bedoel je, geen zin?
Voor de niet-sporters onder ons klinkt dit misschien crazy (which I am), maar die sportmomenten zitten al zodanig in mijn dagelijkse routine ingebakken dat ik er gewoon niet meer bij nadenk en het gewoon doe. Allemaal kwestie van gewoonte, denk ik.

In periodes dat ik niet kan sporten, zoals afgelopen winter toen ik ziek was en onlangs de rustperiode na de marathon, voel ik me niet op mijn gemak en loop ik nog net niet de muren op.
Ik heb duidelijk sport nodig om tot rust te komen. It’s my happy place.

Heb je een sportblunder die je kunt benoemen?

Dit valt onder de categorie TMI, maar ik vermoed dat iedere lange afstandsloper er al eens me te maken heeft gehad. En dedie die zeggen van niet, liegen. Maar pipi in de broek tijdens het lopen is hier al voorgevallen.
En dan heb ik het nog niet gehad over de buikkrampen die je al eens kan hebben tijdens duurlopen.

Die venten en vrouwen zien er allemaal fancy uit, hè, in die reclames over hardloopkledij en -schoenen, met hun haar mooi gekapt en geweldige kledij aan, helemaal gemaquilleerd enzo?
Newsflash: er is niks glamoureus aan. Ge stinkt uren in de wind, uw mascara hangt ergens onder uw tetten na een uur hardlopen in de zon en ge doet misschien zelfs pipi en kaka in uw broek. Truthbomb. #reallife

Sporty girl tag - hardlopen 1 - mrscurly.be

Waar kan je je echt aan irriteren tijdens het sporten?

Tijdens het hardlopen: mensen die hun hele levensverhaal beginnen te vertellen of het nodig vinden naast me te komen fietsen om te zeggen dat ‘zwarte kledij niet goed is voor mijn chakra’s’ (true story). Beat it, dude.
Ingehaald worden. Echt, ik ben in niks competitief, maar als het op lopen aankomt, komt het competitiebeest toch in mij naar boven.
En tegenwind. Echt, haat aan tegenwind. Ik loop nog liever 3 uren in de gietende regen dan dat ik een uur met tegenwind moet lopen.

On the other hand, kan ik echt wel genieten van die momenten als ik andere lopers tegenkom die me een oprechte glimlach en ‘goeiendag’ geven. Of wielrenners/fietsers die even naast me komen fietsen en bezorgd vragen of ik wel eten en drinken meeheb.
Of de occasionele wielrenner/wandelaar/loper die ik al voor de 3de keer tijdens datzelfde loopje tegenkom en brult dat ik goed bezig ben. ’t Zal wel zijn da ‘k goe bezig ben.

Tijdens het wielrennen telt die wind en dat ingehaald worden ook wel, maar ben ik er minder mee bezig. Ik weet dat ik voor geen meter deftig kan wielrennen (ik snap nog steeds die versnellingen niet en blijf dus met ocharme 2 versnellingskes fietsen).

Yoga doe ik voornamelijk thuis, maar toen ik nog lessen volgde kon ik me mateloos irriteren aan mensen die zo luid aan het ademen of zuchten gingen dat de hele straat zich waarschijnlijk afvroeg of we vieze dingen deden in de yoga studio.

Sporty girl tag - yoga - mrscurly.be

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon  of een hartslagmeter?

Sinds een jaar of twee heb ik een sporthorloge en ik kan eerlijk gezegd niet meer zonder het ding. Tot voor kort had ik een TomTom Runner 2 en nu ben ik overgestapt naar de Garmin Forerunner 735XT (overloper hier).

Het ding houdt mijn hartslag goed bij, loopjes kunnen tot in detail geanalyseerd worden en ik kan zien hoe traag (dit is geen schrijffout) ik effectief gefietst heb.
Oh, en in de loop van de dag krijg ik op tijd en stond op mijn donder dat ik moet bewegen. Geweldig gewoon.

Al is een spoedcursus ‘hoe werkt zo’n focking Garmin juist?!’ welkom, want wat is in godsnaam FTP en TE?!

3 Reacties

  1. augustus 7, 2018 / 10:06 am

    Hoe zit het met de blessures? Met 11 uur sporten per week kan ik me voorstellen dat je nog wel eens overtrained. Of heb je dat tot nu toe met veel slaap en cooling down weten te voorkomen?

    Wytse onlangs geplaatst…5 Tips voor Fietsen met Warm WeerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: