Sunday Runday! – een dag vol inspiratie

I love running, dat weten jullie allemaal. Nog meer dan van mijn dagelijkse dosis koffie, koekjes en occasionele glas wijn. Alez ja, ’t is te zeggen… it’s a tie.
Hoe leuk is het dan niet als je eens een heleboel even loopgekke mensen samen steekt in een ruimte en er een evenement van maakt? Juist, keileuk. En Lien van Fit met Lien en Peter van Peter’s Blog hebben dat begrepen. Zij organiseerden afgelopen zondag ‘Sunday Runday’.
En dedeze hier (en haren halven trouwboek) waren erbij 🙂

De dag begon in alle vroegte en met sneeuw. Jeej. Not.
Ik vind sneeuw alleen maar leutig als ik het kan bekijken vanachter een raam met een dekentje over mij en ne warme chocomelk glas wijn in mijn handen. Soit, ik liet het alleszins mijn humeur niet bederven, want van zodra we binnenkwamen op de afgesproken locatie stond er ons een smakelijk ontbijt te wachten.
Wij zijn zondagse brunchers, Lien had dat onthouden (thanks, hun :* ) en die traditie konden we hier dan ook gerust verder zetten.

Sunday Runday - ontbijt - mrscurly.be

Meteen na het ontbijt was het tijd voor het voorstellingsrondje. Altijd leuk bij een ander, nooit bij mij. Veel meer dan ‘ik ben Anneke, 34 jaar en sinds 3 jaar loop ik’ kwam er niet uit. Inclusief onherkenbare stem. Riep er iemand ‘sociaal incapabel’?
Ik liet het snel doorschuiven naar Husband en zo gingen we de tafel rond. Marathonlopers, trailrunners, beginnende lopers, … het was een bonte bende. Goed zo. Want of je nu 5 km, 10 km, halve marathons, marathons of nog zotter zijt en er tot 100 km ineens uitperst, het maakt niet uit. Van zodra je loopschoenen aan je voeten doet en die eerste kilometer hebt gelopen, ben je een loper. Welcome to the club of completely mad people.

We startten het programma met Renata Rehor. Een kick ass dame die marathons loopt èn een kookboek op de markt bracht voor… je raadt het al: hardlopers.
Maar ook niet-hardlopers kunnen hier volgens mij hun zin wel in vinden.
Het zal wel moeten, want vanaf nu zal er hier regelmatig een gerecht uit haar boek op tafel komen waar mijn huisgenoten ook van zullen mee-eten. Willen of niet. Nèh.

Wat ik vooral heb onthouden van haar: meer kleur op je bord (check), minder vlees (dubbel check), meer fruit (met een minimum aan 4 stuks per dag zit ik best wel oké), meer groenten, peulvruchten en letten op signalen. Check, check, check!
Signalen? Awel, eten als ge honger hebt. Niet omdat het moet. Makes perfect sense, doesn’t it? 😉

Sunday Runday - Renata Rehor - mrscurly.be

Na Renata was het de beurt aan Dirk Van Spitaels van Breathe & Connect. Hij gaf ons tips over een betere loophouding en ademhaling.
Die ademhaling door de neus, dat zie ik mezelf nog doen. Echt wel. Soms is dat nu al, geheel onbewust (go me!). Het snot hangt dan wel ergens in mijn nek, maar soit. Niemand ziet er schoon uit na een rondje hardlopen. Toch?
Die loophouding en dat op de bal van je voet landen is anderen koek. Want serieus, hoe ik dat ooit ga kunnen zonder om de 10 meter recht voorover op mijn smoelwerk te belanden weet ik begot niet.
Wat een chance dat den Dirk blijkbaar een gezonde dosis humor in zich heeft en mijn gewaggel blijkbaar even lollig vond als… de rest van de bende waarschijnlijk.

We trokken met hem naar buiten waar we alles in de praktijk probeerden om te zetten en waar we ook nog een stukje mediteren kregen en hoe dit invloed kan hebben op je hartslag en ademhaling.
My cup of tea. Ogen dicht, vrije natuur, stilte. Laat mij hier maar staan.

Sunday Runday - Dirk Van Spitaels Breathe and Move - mrscurly.be

Ik ben die gele vlek met het kapje op btw…

Niks van. We zijn uiteindelijk lopers en lopen gaat ge. We kregen de keuze uit een intensieve loop van 12 km of een rustige van 6.
Aanvankelijk ging ik voor die van 12 km, maar toen ik hoorde dat het tempo van die groep op mijn interval-tempo lag, schakelde ik al snel naar de groep van 6 km over.
We liepen aan een rustig tempo door een stukje Zoniënwoud, ondertussen wat pratend met de anderen.
In de sneeuw. Magnifiek schoon.
Buiten die twee platgemepte dotsen op mijn kop (ik ging voor Minnie Mousse die dag) en de mascara die ergens aan mijn kin hing dan.
Sneeuw en make up: not a good combo.

Sunday Runday - loopje - mrscurly.be

Na een poging mijn panda-ogen weer fatsoenlijk te krijgen en ons wat op te frissen was het tijd voor de lunch. Hier waren ze zich echt wel te buiten gegaan. Het was een buffet om u tegen te zeggen. Renata vindt dat we meer kleur moeten hebben op ons bord? Awel, alle kleuren van de regenboog *insert K3 – moehahaha* stonden voor onze neus.
En dat het smaakte, mensen. *veegt het kwijl van haren kin*

Sunday Runday - lunch - mrscurly.be

Na de lunch stond Dominiek De Meulemeester van Runcoach.be vooraan de zaal. Ne West-Vlaming dan nog. Maar ne toffen. (#sorrynotsorry West-Vlamingen. Peace out!)
Hij bracht met humor, wetenschap en prachtige woorden uitleg over hoe belangrijk bewegen is voor de mens. Het verklaarde voor mij perfect waarom ik zo verslaafd ben geworden aan het lopen (en sporten in het algemeen). Het geeft me het gevoel dat ik leef, ik ben contenter na een rondje lopen en zorgen lijken zoveel minder.
Dus de volgende keer dat ge u niet goed in uw vel voelt? Doe die loopschoenen aan. Gouden raad van tantanneke.
Aja, en den Dominiek.

Hij presenteerde er ook een trail run expeditie naar Groenland die hij samen met Dixie Dansercoer organiseert.
Naar. Groenland. Had ik dat al gezegd?
Mijn kinnebak viel tegen de grond bij het zien van de slides en met blinkende ogen zat ik al op en neer te wippen op mijn stoel, ondertussen Husband aan te staren met puppy-ogen (failed miserably, want ik ken alleen een resting bitch face).
Dit komt zo keihard op mijn bucket list te staan.

Sunday Runday - Dominiek De Meulemeester - mrscurly.be

Zie mij daar zo aandachtig zitten luisteren.

Na het dromen van lopen doorheen Groenland was het tijd voor afzien. Alez ja, afzien… dit oudje doet braafjes een viertal keer per week haar squats, lunges, plank, opdrukken en heel die reutemeteut sinds mijn kinesist begon te zagen over bovenbenen die niet sterk genoeg waren (de vent heeft er duidelijk nog nooit in geknepen), dus ik wist al een beetje aan wat ik me mocht verwachten.

Dieter De Bie gaf een workshop core stability. Ook al wist ik wel aan wat ik me mocht verwachten, hij tilde het toch net naar een ander niveau.
Er kwamen oefeningen aan te pas die ik nog niet kende en die toch net iets intenser waren dan ik gewend ben.
Maar het viel al bij al nog mee… of kwam dat omdat ik meer naar de vent zijn armen stond te staren (ik wil zijn geheim weten voor mijn Madonna-armen) dan dat ik aan mijn eigen lijden aan het denken was? Kan ook…

Hij bracht ons nog eens bij dat krachttraining echt wel belangrijk is als je loopt. Je gaat niet zomaar wekelijks kilometers gaan vreten en dan nada. Neen, je werkt ook nog eens keihard aan een sterk bovenlijf. En vergeet die kont en bovenbenen niet.
En dat hij gelijk heeft ook.

Sunday Runday - Dieter De Bie - mrscurly.be

De dag liep op zijn einde. Husband en ik reden huiswaarts, geïnspireerd, content en met een ‘jengelende’ vrouw (*steekt haar hand op*) in de auto.
Iets met Groenland ofzo… 😉

Sunday Runday - groepsfoto - mrscurly.be

All photo credits go to Lien Robberechts, Linda Meeus en Stefanie B.

5 Reacties

  • december 17, 2017 / 5:44 pm

   Super! Van editie 2 èn dat je naar Groenland gaat! Echt blij voor je! :* Ik kijk nu al uit naar de foto’s en berichten!
   Btw… ik kan mij in ne driedubbele knoop in handbagage-proporties wringen… just saying… 😀

 1. december 16, 2017 / 8:45 am

  Dag Anneke, wat een mooie blog! Heel fijn om te lezen, spits en met gevoel voor humor, ik heb er van genoten! 🙂

  • december 17, 2017 / 5:46 pm

   Thanks! 🙂
   Achter mijn scherm ben ik iets minder sociaal incapabel dan in real life 😀

 2. december 17, 2017 / 7:54 pm

  Wat leuk, interessant en leerzaam zeg. Dat kookboek van Renate spreekt mij aan, ik ga het op zoeken.
  Nesrin onlangs geplaatst…Een nieuwe keuken kopenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: