Terugblik op 2017

2017 ligt ondertussen al iets meer dan een week achter ons. In het begin van een nieuw jaar maak ik geen werk van goede voornemens, we weten toch allemaal dat die binnen de 24 uur verloren zijn bij mij, maar wel van het even terugblikken op het voorbije jaar. Op de leuke momenten. Memorabele zo je wil.
Nu, ik heb het voorbije jaar niet de Mount Everest beklommen en ik ben niet opnieuw mama geworden. Maar toch zijn er dingen in ons leventje die voor mij memorabel waren. Hoe klein of groot ze ook mochten zijn. Voor mij waren ze memorabel 🙂

Zo zetten wij 2017 in in Parijs.
Met ons twee.
En ver weg van alle heisa en gedoe.

We vertrokken ’s ochtends vroeg met de trein vanuit Brussel, kuierden een hele dag doorheen Parijs en om middernacht konden we 2017 inluiden vanuit onze eigen luie zetel.
Met bubbels.

Eén van de leutigste Oudejaarsavonden die ik al heb gehad.

Meest memorabele van 2017 - januari - mrscurly.be

Enkele weken later kon ik terug ‘feest’ vieren, want dan bestond deze blog 1 jaar! Op 18 januari 2017 om precies te zijn.
En als we helemaal precies willen zijn, dan is het ook niet echt deze blog. Ik blogde toen nog op mrscurlyblog.wordpress.com. De start van al mijn gelul naar jullie toe.
You are all still very welcome :p

Meest memorabele van 2017 - januari 1 - mrscurly.be

Maart was weggelegd voor een mijlpaal voor één van de koters. Toen werd Zoonlief namelijk 10.
En moeder weer een beetje grijzer en emotioneler.
Het doet toch wat met je, om die ‘baby’ van je plotseling een tiener te kunnen noemen…

Meest memorabele van 2017 - maart - mrscurly.be

Het was ook in diezelfde maand dat ik een ‘date’ had met Karin van Mom Runs The City en mijn smoelwerk niet veel later op haar blog pronkte. Alez ja… pronkte…
Het was een dag waarin we samen gingen hardlopen, lunchen en veel kwebbelden. Super mens, die Karin 😉

Meest memorabele van 2017 - maart 1 - mrscurly.be

Ik beklom misschien niet de Mount Everest, maar we trokken wel met ons vijfjes naar Euro Disney in april. Even goed voor mij op dit moment 😉
We gingen ons 4 dagen te buiten aan de grootste rommel ever die een mens kan binnenschuiven en riskeerden het om achteraf nog op al die attracties te kruipen.
The good news: er werd geen enkele keer gekotst.
Misschien wel een beetje in de broek geplast van schrik.
Door mij.

Die family quality time is waar we het vooral voor deden…
En voor de twinkel in alle drie de koters hun ogen.

Meest memorabele van 2017 - april - mrscurly.be

Stiefzoonlief zorgde er ook nog eens voor dat ik mij een oude doos voelde. Hij vierde die maand zijn elfde verjaardag en zette terug een stapje dichter bij het echte puber zijn en het middelbaar.
Ik heb mijn plekje in de psychiatrie al gereserveerd trouwens.

Meest memorabele van 2017 - april 1 - mrscurly.be

In mei werd ik dan nog eens in de bloemetjes gezet. Het was namelijk moederdag die maand (neen, Antwerpen, g’ulder zijt verkeerd). Ik werd verrast met bloemen en cadeautjes, maar het schoonste cadeau dat ik kreeg was een uitstapje met ons vijf naar Tiengemeten.

Naast dat ik compleet gek ben van Gerard Butler, ben ik ook nog eens compleet gek van Schotse Hooglanders en laat die beesten nu net dè beesten van Tiengemeten zijn. Allen daarheen dus!

Ik mocht ze die dag van dichtbij bewonderen en eerlijk? Ik zou er mijn tent hebben kunnen opzetten en er weken naar zitten staren hebben.
En ik houd niet van tenten.
Een memorabele moederdag dus 🙂

Meest memorabele van 2017 - mei - mrscurly.be

In diezelfde maand liepen Husband en ik ook nog de 20km van Brussel. Snikheet, tè druk en een ongetrainde vent naast mij, maar we haalden het.
Op dat moment liep ik nog maar net afstanden tussen de 20 en 25 km, dus dit was toch wel een mijlpaaltje voor mezelf. En al zeker met temperaturen die richting de 30 graden gingen.
En nog geen vierkante meter voor mezelf op het parcours #toopeoply

Meest memorabele van 2017 - mei 1 - mrscurly.be

Juist voor de zomervakantie was voor deze mama de mijlpaal der mijlpalen, want dan moest ik Zoonlief voor een hele week afgeven aan vreemden. Hij vertrok in juni namelijk voor een weekje op zeeklassen met de klas.
Je hebt geen leeuwin (het is dus niet alleen mijn haar) gezien tot je mij hebt gezien als het op die koters aankomt.

Ik wandelde ’s ochtends met hem naar school terwijl ik hem zijn koffertje achter zijn mini-kont zag meeslepen en nam huilend afscheid van dat kleine monster.
Een moment dat ik nooit ga vergeten, want de bezorgdheid en slapeloze nachten braken mijn hart.
But we survived. En het leerde me dat ik misschien af en toe iets meer moet loslaten en vertrouwen dat die kleine koters best wel meer kunnen dan ik aanvankelijk zou denken.
Still a bit ‘crazy mommy’ sometimes though… 😉

Meest memorabele van 2017 - juni - mrscurly.be

Maar niet alleen de mama in mij zette een grote stap die maand, ook de sporter in mij ging terug een stap verder. Ik ging die maand voor de eerste keer richting de 30. De 30km that is.
Juist voor we op reis vertrokken en ik dus twee weken rust ging inlassen, moest ik nog even alle remmen losgooien. Ik moet namelijk mentaal voorbereid zijn op het rusten in mijn loopleventje, zie je. #coocoo

Meest memorabele van 2017 - juni 1 - mrscurly.be

Juli stond in het teken van onze zomerreis. Het meest memorabele aan die maand dan ook.

We trokken terug naar Italië waar we genoten van prachtige uitzichten vanuit onze tuin, deden zalige uitstappen en genoten simpelweg van het samenzijn en het ‘niks moet, alles mag-gevoel’.
Meer dan dat moet het soms niet zijn om voor mij iets speciaal te maken 🙂

Meest memorabele van 2017 - juli - mrscurly.be

Een maand of twee later (in september dus), was het mijn beurt om een verjaardag te vieren. Ik werd voor de 8ste keer 27.
Thirty-f*cking-four dus.
Ieder jaar is een memorabele verjaardag voor mij, want het herinnert me er nog eens extra aan dat ik een oude doos aan het worden ben.

Meest memorabele van 2017 - sept. - mrscurly.be

Maar wel een oude doos die verdorie trotser dan trots is op wat haar lijf allemaal kan. Want hoe oud ik me in september misschien wel niet voelde, zo kick ass voelde ik me in oktober. Toen liep ik namelijk mijn eerste marathon. Zotjeuuuuus.

Nooit of te nimmer had ik gedacht dat ik dit nog eens ging doen. But I did. And I’m friggin’ proud of it. *high five*

Meest memorabele van 2017 - okt. - mrscurly.be

Ik ging ook nog een stapje verder met de blog en ging van een gratis WordPress-versie naar een gehoste-eigen domeinnaam-versie.
Of zoiets.

Bloed, zweet en tranen kostte de verhuis me, maar het is me uiteindelijk gelukt.
En mrscurly.be was geboren.
Waar zijn die suikerbonen hier ergens?

Meest memorabele van 2017 - okt. 1 - mrscurly.be

Stiefdochterlief werd ook nog een jaartje ouder. Ooit dat kleine meisje dat me grijs haar bezorgde wegens iedere week wel een paar kledingstukken die ik in de vuilbak mocht kieperen omdat ze erin slaagde om in de kleinste modderpoel ever te gaan rollen, nu een geweldige puber van 14.
Ik weet nog steeds niet wat me er nog boven het hoofd hangt… ze is te perfect.

Meest memorabele van 2017 - okt. 2 - mrscurly.be

Het eind van het jaar gaat hier gewoonlijk altijd gepaard met een goede dosis stress. We begonnen dan maar aan de maand december met redelijk wat gesport om ons zo mentaal voor te bereiden op al dat Kerst- en Nieuwjaarsgedoe.

Husband en ikzelf kochten koersfietsen met bijhorende mottige zeemvel/bonobo-broek… go figure, ik op ne koersvélo. Met ne helm op mijnen kop. Moehahaha!

Meest memorabele van 2017 - dec. - mrscurly.be

We gingen ook naar Sunday Runday, waar we op het eind van de dag naar huis gingen met de nodige info, maar vooral met nieuwe mensen die we hebben leren kennen erbij.
Geweldig zoiets.

Meest memorabele van 2017 - dec. 1 - mrscurly.be

En om het helemaal compleet te maken lapten we alle ‘kalkoen-mee-kroketten-regels’ aan ons botten op Kerstavond en gingen Husband en ik naar de afsluiter van de Warmste Week van StuBru.
Ons kerstmaal bestond uit frieten en cava. Niks meer aan doen, zou ik zeggen.
Het werd een relaxte Kerstavond onder ons twee.
En de rest van het StuBru-publiek.
Zoals een Kerstavond hoort te zijn dus, relaxed en zonder gedoe.

Meest memorabele van 2017 - dec. 2 - mrscurly.be

En op dit moment is het meest memorabele al van dit jaar: I survived the holidays.
Go me.

6 Reacties

 1. januari 10, 2018 / 3:43 pm

  Knap kind en knappe madre! Heel leuk zo een jaaroverzicht. Ik love jouw humor haha de suikerbonen 😉 die krijg ik binnenkort weer van mijn zus als mijn babynichtje is geboren.
  Nesrin onlangs geplaatst…Aquarius Hair Turban ReviewMy Profile

  • januari 18, 2018 / 8:28 pm

   Thanks, hun! :*
   Ooooh, kleine principessa op komst?! Gefeliciteerd! Altijd geweldig leuk! Hier is er bij mijn schoonzusje ook terug eentje op komst 🙂 Wel nog wachten tot bij de geboorte om te weten wat het juist wordt. Spannend!

  • januari 18, 2018 / 8:29 pm

   Thanks! :*
   Vooral die quality time blijft hangen 😉 En hopelijk in 2018 minstens evenveel quality time! 🙂

 2. januari 12, 2018 / 8:38 am

  Schoon overzichtje, zo te zien was het een goed jaar!
  Die Marathon van Gent, misschien waag ik me er ook wel aan dit jaar… Ik loop vlotjes 25K (Great Breweries), ik overweeg om een trapke hoger te schakelen… Is het de moeite om hem te lopen, tof parcours en zo?
  Josefien onlangs geplaatst…Hotspots \\ New discoveries sept-dec 2017My Profile

  • januari 18, 2018 / 8:32 pm

   Thanks! :*
   Ik vond het alleszins een heel leuk parcours 🙂 Had natuurlijk nog nooit eerder een marathon gelopen, dus had niet echt vergelijkingsmateriaal… en ik ben van die streek, dus mijn mening is misschien wel een beetje beïnvloed, maar toch… 😀 Niet te druk, door leuke groene stukken gelopen, weg van de stad enzo. Helemaal mijn ding. Serieus aan het overwegen om hem dit jaar terug te doen. Als alles goed gaat met dat lijf van mij natuurlijk 😉
   Alvast super veel succes met de training! Gaat zeker lukken! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: