We survived the week(end)! – photo diary #102

Afgelopen week was oa. voor eerste schooldagen, nervous breakdowns, stront-humeuren, kapotte fietsen en kaka-loopjes, maar ook voor geweldige loopjes, gezelligheid en ontspanning.

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag was DE dag. Het nieuwe schooljaar begon terug. Stiefdochterlief startte in het derde middelbaar en Stiefzoonlief in het eerste. Bij hun moeder.
Zoonlief was dan weer bij ons en mocht zijn eerste dag in het zesde leerjaar starten maandag. Spannende shizzle allemaal.
Vooral voor moeder dan, want de laatste 2 weken van augustus op reis gaan wil ook zeggen dat je ergens tijdens die reis het lijstje met schoolbenodigdheden krijgt en dus ook geen reet tijd vindt om al die zever te gaan kopen.
Als extraatje was Zoonlief ook nog eens zijn pennenzak verloren tijdens de vakantie en lag zijn turn T-shirt ergens onderaan de strijkmand.
Het was geweldig.

Soit, na een crise (van mezelf) en een paniekaanvalleke (Zoonlief) grabbelde ik alles wat schrijfbaar en beschrijfbaar was samen en flikkerde het allemaal in zijn boekentas.
All’s well that ends well, want om exact half 9 zaten we alle drie (Zoonlief, Husband en ik) op onze fietsen richting school.
Yep, deze moeder fietst nog altijd mee op die eerste schooldag…

Na hem uit te wuiven (en mijn hart in duust stukskes op de grond te zien vallen), trokken we nog even naar de Action voor schoolspullen die hij nog nodig had en nog wat onnodige brol. Want ge weet wel… ’t is den Action, hè.

weekoverzicht #102 - ma. 1 - mrscurly.be

Rechts: brol uit den Action.
Links: genen brol uit den Action.

De rest van de dag vulde ik met strijken en terug wat in het blog-ritme proberen komen…

’s Avonds deed ik een verwoede poging tot een nieuw receptje uitproberen, spinaziestoofpotje met couscous, dat een half uur later onherroepelijk in de vuilbak belande.
Het was dus niet te vreten.

Dinsdag was een klein welness-dagje ten huize Curly. Nadat Husband naar het werk was vertrokken en Zoonlief naar school, sloot ik mezelf op in de badkamer en smeerde met maskertjes, peelings en nog van zulke toestanden. Dat het nodig was na die 2 weken Italië en het slaaptekort dat ik had opgebouwd door de terugreis enzo…
Chanel kreeg ook haar spa treatment, want haar kapsel werd ook onder handen genomen.

Na zo goed als twee uren (you read that right) aan het beest haar coiffeur te zitten prutsen, sleurde ik nog wat met gewichten voor mijn krachttraining en rolde nog even mijn yoga matje uit.

weekoverzicht #102 - di. - mrscurly.be

Deze was nodig…

’s Avonds trakteerde ik mijn huisgenoten op een overheerlijke lomfilet en called it a day…

weekoverzicht #102 - di. 1 - mrscurly.be

En deze ook…

Woensdag begon vroeg… dedeze hier had ook terug haar eerste schooldag. Ik had namelijk terug mijn eerste naailes van dit schooljaar.
Ik haastte me gelijk zot om op tijd te zijn, om dan tot de conclusie te komen dat… de les op hetzelfde uur als vorig jaar begint, om 9 uur, ipv een kwartier vroeger zoals ik dàcht dat ik dat ergens had zien staan.
Een mens is dan eens op tijd.

We praatten bij over de vakantie, genoten van elkaars verhalen en maakten al plannen voor nieuwe projecten.
Voor ik het goed en wel besefte was het alweer tijd om terug op mijn fiets te springen richting huis.

… waarvan de ketting af was. En als er één iets is dat ik niet kan dan is het wel een fietsketting terug opleggen.
Of een band vervangen.
Of een licht.
Of…
Well, you catch my drift.

Ik hobbelde dus te voet naar huis met een overladen fiets aan mijn hand. Alleszins niet slecht voor mijn statistieken in Garmin.

Thuis gooide ik het ding in een hoekje, trommelde Zoonlief op en ging lunchen met hem in het lunchtentje om de hoek. Hij content want geen gewone stuut mee kaas, ik content want ‘k moet geen poot uitsteken, allebei content want quality time en gezellig.

weekoverzicht #102 - di. 1 - mrscurly.be

Foto 2: als je te voet naar huis moet, zie je natuurlijk wel nog schoon onkruid…
Foto 4: kaka-loopjes worden iets minder kaka in goed gezelschap.

’s Middags trok ik nog mijn loopschoenen aan, wat het meest domme idee ever was. 24 graden, geen reet zuurstof in de lucht en de lunch nog niet goed verteerd. En ik ben ab-so-luut niet gewend aan ’s middags lopen. An accident waiting to happen dus.
Maar als de trainer zegt dat je op woensdag gaat lopen, dan ga je op woensdag lopen. En als je alleen maar in de namiddag tijd hebt, than so be it.

Ik stierf een uur en 40 minuten duizend en één doden. Waar ik op die tijd gemakkelijk 17 à 18 km aantik, moest ik me nu forceren om aan de 16 te geraken.
Echt, it was pure and utter hell.

Achteraf pikten we Zoonlief’s nieuwe voetbalspullen van de club nog op, duwden nog wat leftovers van de dag ervoor binnen en kropen vroeg onder de wol. De vermoeidheid kwam aan. Hardcore.

Donderdagochtend werd ik wakker na een zware nacht. Uren van draaien en keren, 35 keer bezweet wakker worden om dan uiteindelijk, als ik er effectief uit moet, er niet uit te raken. *Fock, ik ga toch niet ziek worden?!*
Niks van datte. Ik checkte mijn agenda en kwam tot de conclusie dat mijn hormonen al stillekes aan de macarena aan het dansen waren. Verklaart dus ook het kaka-loopje van de dag ervoor.
En mijn stronthumeur van de voorbije dagen.
En waarschijnlijk de komende dagen.
Sorry op voorhand aan ie-de-reen.

Ik sleepte me de hele dag doorheen het huis, slaagde er nog in om het huis toch maar te poetsen, krachttraining en yoga te doen en verder te doen aan het sorteren van onze vakantiefoto’s.
Een mens zou al spijt krijgen dat hij zoveel foto’s neemt op reis.

Ik deed nog wat van culinaire hoogstandjes met veggie shnitzels, aardappelen en erwten, onderging crise nummer 3 (Zoonlief), huilbui nummer 4 (Zoonlief èn ik) en nervous breakdown nummer 2 (ik) van schoolweek één.
De eerste week was dus top.
Nadat Zoonlief in zijn nest lag, rolde ik me op in de zetel met een cappuccino, de vakantiefoto’s en trash tv.
Houden zo.

weekoverzicht #102 - do. - mrscurly.be

Foto 1: mijn zicht tijdens de yoga: zolang BigButt Luiwammes maar geen hol moet doen…
Foto 2: laat-avond nestelen.
Foto 3: hartjes voor Husbands die hotelkamers plunderen en die frullen meebrengen voor u.

Vrijdagochtend trok ik terug mijn loopschoenen aan. Ik wou een beetje revanche voor het loopje van woensdag.
Zo ben ik dan weer: een slecht loopje wil ik asap goedmaken.
Ik deed muziek in mijn oren, maakte mijn hoofd leeg en vertrok.

Het werden 2 uur en 10 minuten van puur genieten. Het was het ideale weer voor een loopje en ik had er gewoon mega veel goesting in.
Ik lief een nette 22.38 km binnen die tijd aan een gemiddeld tempo van 5:49/km, waarvan het stuk hardlopen (de hobbelende warm-up en cooldown niet meegerekend dus) aan 5:38/km.
En dat alles aan een lage hartslag.
Waar ik woensdagavond dacht dat ik stappen achteruit aan het zetten was, voelde ik nu de power terug door mijn lijf stromen.
Meer van da!

weekoverzicht #102 - vrij. - mrscurly.be

Ik sprong onder mijn douche, duwde wat eten binnen en trok de stad in met Husband. We shopten stof voor een nieuw kleedje voor mij, deden aan koffieleuten bij ons favoriete koffiehuisje en duwden de beste ijsjes van Leuven binnen.
Een paar uurtjes puur ontspannen met ons twee op ne weekdag. Zalig genieten.

weekoverzicht #102 - vrij. 1 - mrscurly.be

’s Avonds deden we nog van frietjesavond met de koters en kropen moe, maar content op tijd in ons bed.
Terug drie koters in huis en al.

Zaterdag begon ik terug met een loopje. Twee dagen na elkaar lopen… als dat maar goed komt.
1 uur en 45 minuten later kwam ik terug thuis met een big smile op mijn smoelwerk en een horloge die zei dat ik het stuk hardlopen aan 5:25/km had gelopen. Een goede 17 km van de 18.6 dus.
Al de rest was kaka-opwarming en cooldown.
Yep, wederom: vooruitgang.

weekoverzicht #102 - zat. 1 - mrscurly.be

Terwijl Husband nog met de boys naar de voetbal was en Stiefdochterlief aan het paardrijden was, ruimde ik het hele huis op, sprong onder de douche en werkte verder aan de blog.

In de vroege avond sleepten we zitzakken naar de woonkamer, maakten onze eigen pizza’s (ik was te lam om nog te koken) en keken allemaal samen, al pizza vretend naar La Vita è Bella.
Voor de 10duustse keer.

weekoverzicht #102 - zat. - mrscurly.be

Zelfs Josske, ‘the crazy cockatiel’ deed mee.

Zondag was voor uitslapen. Ik kan me eerlijk waar niet meer herinneren wanneer ik nog eens heb uitgeslapen. Zelfs tijdens onze zomerreis heb ik niet uitgeslapen…
Ergens na negenen rolden Husband en ik ons bed uit, kapten een liter koffie door onze strot en probeerden wakker te blijven tijdens het ontbijt met 3 kwetterende koters.

We besloten ze maar uit te laten in het spiksplinternieuwe zwembad in het dorp dat nog maar sinds zaterdag open is.
Koters happy want die wilden asap die kuip uittesten, wij happy want wij wilden asap die cafetaria uittesten.

weekoverzicht #102 - zo. 1 - mrscurly.be

Na het zwemplezier en de lunch sprongen Husband en ik nog eens op onze koersfiets voor een ritje van een 40-tal kilometertjes in de namiddagzon.
Dat het zalig genieten was zeg ik u.

weekoverzicht #102 - zo. 2- mrscurly.be

Ik waande me even terug in Toscane…

weekoverzicht #102 - zo. - mrscurly.be

We sloten de dag met ons vijven af rond de eettafel, terugkijkend op een geslaagde eerste schoolweek (alez ja…), en uitkijkend naar een nieuwe week.
Hopelijk zonder nervous breakdowns 😉

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week: 
  • Back to school. Yay…: Over vakanties die niet lang genoeg kunnen duren. Zelfs niet voor moeders hier.
  • Lomfilet met kruidige Oosterse saus: een gerecht dat zo lekker is dat het zelfs een upgrade kreeg naar ‘goed genoeg voor als we bezoek krijgen-gerechtje’. Ik moet daar niet meer aan toevoegen.

1 Reactie

  1. september 10, 2018 / 6:08 pm

    Toch een goeie eerste schoolweek en weer veel gedaan 🙂 Leuke foto’s ook weer van de fietstocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: