We survived the week(end)! – photo diary #103

Afgelopen week was oa. voor quality time met La Mamma, quality time met Husband en mijn koersfiets en quality time met de Leuvense kasseien en straten. Letterlijk.

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag was… tja maandag. De start van een nieuwe week en dan komen we traditiegetrouw nogal traag op gang. Er werd opgeruimd na het weekend (geen idee hoe het komt, maar die koters van mij maken tien keer zoveel meer rommel in ’t weekend. Of ik ruim gewoon minder op in ’t weekend…), de strijk werd gedaan, er werd ne boel administratie weggewerkt, krachttraining en yoga gedaan en wat aan de blog geprutst.

Husband was vroeg thuis van het werk en trakteerde ons op zijn zalmlasagne. Dit is waarschijnlijk het enige dat het mannetje kan maken, maar godverdomme, hij kan het dan ook als geen ander.

weekoverzicht #103 - ma. - mrscurly.be

De maandag werd afgesloten met voetbaltraining voor Zoonlief en ondertussen ook zijn eerste crise van de week.
Tradities in ere houden, zei hij. Love that little monster to bits though 😉

Dinsdag was dan weer tijd voor loopje numéro uno van de week. Ik moest 2 uur en 10 minuten lopen, wat mij op een totaal van 22 km bracht. Netjes.
En lang leve loopjes boven de 20 km! Hoofd en kop volledig leeg en lam gelopen. Niks zo zalig als da.

weekoverzicht #103 - di. - mrscurly.be

Ik rolde mijn yoga mat uit, poetste ‘den boven’ en voor ik het wist vielen mijn gekken alweer door de deur.

’s Avonds schotelde ik hen een slaatje met geroosterde kikkererwten voor, trok Stiefzoonlief nog naar de voetbaltraining en viel ik compleet murw neer op de bank. Op dag twee van de week. Husband is een lucky vent.

Woensdag is voor naailes. Momenteel volop bezig aan een hemdjurk. Ge weet wel: zo’n kleedje dat eigenlijk precies een lang hemd is… Een hemdjurk dus… Is dat eigenlijk een woord?

Soit, niet lang nadat ik thuiskwam, kwam La Mamma toe vanuit het verre Oost-Vlaanderen voor een middagje family time. We lunchten samen, gingen naar de Abdij van ’t Park (of is het Parkabdij?) om de klokken te bekijken die nog in de toren moeten, wandelden, vraten ons misselijk in ijsjes, leuterden er een eind op weg en sloten af met mijnen home made spaghetti.

weekoverzicht #103 - woe. - mrscurly.be

weekoverzicht #103 - woe. 1- mrscurly.be

weekoverzicht #103 - woe. 3 - mrscurly.be

weekoverzicht #103 - woe. 4- mrscurly.be

La Mamma <3

Genen woensdag zo leutig als zo ne woensdag.

Donderdag was lopen, vliegen, springen en nog van zulke toestanden.
Om 10 uur stond ik, voor mijn voorlopig laatste sessie, bij de kinesist. De itb-band doet het goed, dus hoef ik voorlopig niet meer terug. Goed zo. En eindelijk. Wreed tof mens, de kinesiste, maar voor uw leute gaat ge daar nu ook nie bepaald naartoe… de beulen.

Achteraf was voor poetsdag. Eikes, zeg.
Het hele huis werd gepoetst en geschrobd totdat alles weer blonk en we terug door de ramen konden zien. Volgens mij waren de buren al een petitie opgestart over mijn ramen.
Er moest nog krachttraining en yoga gedaan worden en liefst allemaal voordat de koters thuiskwamen, want we weten allemaal dat eens die thuis zijn… ge geen reet tijd meer voor uzelf hebt.

weekoverzicht #103 - do. - mrscurly.be

Foto 1: Nieuwste verslaving: vanille yoghurt van Alpro.
Foto 2: wordt weer geweldig, yoga met Chanel in de buurt.
Foto 3: omkopen en chantage…
Foto 4: gelukt!

Huiswerkjes werden gemaakt (door hen, ik zat erbij en deed pogingen te helpen. Niks dat u zo dom kan laten voelen als huiswerk van een 11-jarige) en voetbaltrainingen afgewerkt. Ook door hen. Ik mag er niet aan denken.

’s Avonds was terug voor spaghetti, want dat maak ik altijd voor twee dagen.
Of drie.
En dan kunnen de buren, die van u, mijn schoonfamilie (en die zijn met veel), uw schoonfamilie en hun buren ook nog eens komen eten.

Vrijdag stond er ne ferme loop op het programma: 2 uur en 25 minuten. Ik mocht mij nog eens smijten dus.
Alhoewel… Dendezen moest ik aan een maximum hartslag van 148 lopen. Euhm…
Uiteindelijk liep ik de hele tijd zonder probleem binnen die hartslag en tikte ik de 24km en ‘ne klets’ aan èn aan een deftig tempo. Waar ik enkele weken geleden nog zo sceptisch stond tegenover de trainingen, ben ik nu helemaal om. Wat een vooruitgang, zeg.

weekoverzicht #103 - vrij. - mrscurly.be

Na het lopen maakte ik tijd voor een goede diepe stretch op mijn yoga mat, werkte ik administratie weg en kreeg Chanel haar borstelbeurt.

We eindigden de dag met afscheid nemen van de koters, want die gingen even naar de ex-en *insert ne shitload triestige emoticons* en de slappe lach bij het uitgesteld kijken van ‘Het lichaam van Coppens’.

Zaterdag rolden we nog voor 8 uur uit ons bed. En dat in een ‘kindloos’ weekend. Goed zot.
Nog voor het ontbijt huppelden (of kropen) Husband en ik al het huis uit voor een ochtendloopje van 1 uur en 45 minuten.
18 km en een beetje later kwamen we compleet uitgehongerd terug thuis en klaar voor een productief dagje.

Ik werkte wat zaken uit voor de blog en dan smeten we ons allebei op de garage/berging. We mesten het hele ding uit, gooiden eindelijk dingen weg waar Husband al 5 jaar geen afscheid van kon nemen (ja, gij, Husband *wijst veroordelend*), wasten alles af en konden op het einde van de dag rondkijken in een blinkende en nette berging.
Met ne pak friet in ons handen, want frietjesavond enzo.

Weekoverzicht 103 - zat. - mrscurly.be

Links: Husband de dancer’s pose aanleren na het lopen. Of van de bar afduwen. Kan ook.
Midden: als Husband overjaarse cannelloni vindt tijdens het opruimen van de garage/berging… Freddy Kreuger-style.
Rechts: lamzakken.

Zondagochtend maakten we ons allebei op voor een rondje op de koersfiets. We keken uit naar een tweetal uur vol ontspanning en genieten met ons twee.
Tegen mijnen rekker, eerst ging ik tegen de grond op een helling met kasseien en 10 minuten voor we thuis waren fietste ik er gewoon volledig mijn versnellingen af en ging ik… juist, met mijn lompe smoelwerk terug tegen de grond.
Serieus, mensen, hoe lomp kunt ge ne mens maken?

weekoverzicht 103 - zat. 1 - mrscurly.be

10 minuten voor ik heel den bazaar paraplu reed…

Al een chance dat ik mijn persoonlijke bezemwagen bij me had (den Husband dus) die mijn aan frieten gereden koersfiets op zijn schouder nam terwijl ik met die van hem aan mijn hand de laatste kilometers naar huis wandelde.

weekoverzicht 103 - zo. 3 - mrscurly.be

Persoonlijke muilezel.
Euhm… excuseer. Bezemwagen.

’s Middags deden we onze tour de Belgique met als initiële plan gaan uiteten nog voor we Zoonlief bij zijn vader gingen oppikken, maar mijn geweldig elegante escapades van die ochtend en het bijhorende tijdsverlies gooiden roet in het eten waardoor we de 240 km enkel onderbraken voor een kop koffie in een nogal dubieus café.
En take away Thaïs eenmaal we terug thuis waren mèt Zoonlief…

Ik sloot de week nogal stram en gehavend af, maar wel met enkele productieve en met familie gevulde dagen achter de rug.
Dan vergeet je al snel die blauwe plekken.
Ook die op uw trots ♥

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

4 Reacties

 1. september 18, 2018 / 8:17 am

  Je hardlopen gaat als een scheet maar jij en fietsen is soms wel ellendig 😂😂😂
  Geen last van je duikelingen gehad?

  • oktober 2, 2018 / 5:55 pm

   ‘SOMS wel ellendig’? Understatement 😀 Echt, joh, hoe ik nog geen rijverbod heb gekregen, het is me een raadsel. Volgens mij gaat heel Leuven schuilen van zodra ik mijn fiets uithaal 😂

 2. september 18, 2018 / 8:36 pm

  Ik zit hier altijd vol bewondering te kijken naar die bos krullen van jou. Zooo schoon zeg!
  En hoe doe je dat, je versnellingen eraf fietsen? Hallookes!

  • oktober 2, 2018 / 5:58 pm

   Thanks! 😘 Al vloek ik er soms ook wel eens op, ze, op die krullen. Nie altijd ne cadeau als da zo lang is…

   Hahahaha! Tja, goed lomp zijn helpt 😀 Eerst op de rechterkant vallen (kant van de versnellingen), waardoor die versnellingen ‘ne krak’ hebben gekregen en keidicht bij mijn spaken hingen en dan een helling willen opfietsen, willen verleggen en die versnellingen die dan tegen mijn spaken slaan. Gevolg: heel da spel afgebroken. En op mijne linkerkant ook nog eens vallen. Geweldig gewoon 🙄😂🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: