We survived the week(end)! – photo diary #106

Afgelopen week was oa. voor zoveel mogelijk taart en cake eten, even een gezin met vijf koters zijn en Coach Slow nog een beetje meer dan anders ambeteren.

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

De week begon iets anders dan anders op maandag. Normaal gezien starten we de week altijd met onherroepelijk te laat uit onze nest rollen en hopeloos te laat de deur uit zijn voor school/werk.
Not this time… Er was namelijk geen school. Zoonlief had een dagje pedagogische studiedag vastgeplakt gekregen aan het weekendje bij zijn vader, dus werden Husband en ik volledig kinderloos wakker.

In plaats van er te lang bij stil te staan en de zielepoot te gaan uithangen (kunnen we nochtans goe, zenne), trok Husband richting het werk en sprong ik op mijnen koersvelo voor een rondje van bijna 45 km.
Ik fietste de eerste 13 kilometertjes mee met Husband vooraleer hij linksaf moest naar het werk en ik rechtdoor richting genen tegenwind meer, want serieus gasten, ’t was de moeite.
Niet veel later gingen ook nog eens de hemelsluizen open en kon ik ‘mijn koersfiets dopen’ van het lijstje schrappen.

weekoverzicht 106 - ma. - mrscurly.be

Na thuiskomst sprong ik direct onder de douche want helemaal doorweekt, werkte nog wat zaken uit voor de blog, deed mijn yoga en dan was het alweer tijd om Zoonlief te gaan oppikken.

Onzen Tour de Belgique is genen Tour de Belgique zonder een tussenstopke bij La Mamma die ons, zoals we van haar gewend zijn, terug volpropte met taart.
Ik word later dus ook zo’n grootmoeder, hè. ‘k Zeg het nu maar al.

weekoverzicht 106 - ma. 1 - mrscurly.be

Twee stuks. Inderdaad.
Ik ken geen schaamte.

We reden terug huiswaarts met een kwebbelende koter op de achterbank en het gevoel alsof het nog maar zondag is.
Mindf*ck, jong, die lange weekends.

Dinsdagvoormiddag spendeerde ik het grootste deel van de tijd aan mijn laptop. Het weer diende er zich ook toe. Wind, regen en kou. Jippiekajee.
Een hele resem mails die al eeuwen waren blijven liggen werden eindelijk beantwoord en administratieve dingskes die ik maar bleef uitstellen want ”k doe die nie graag’ werden ook weggewerkt.
Het werd nog spannender toen ik mijn strijkplank uithaalde en een ton strijk wegwerkte.

’s Middags smeet ik me nog eens volledig op mijn krachttraining en yoga. Opgekropte energie van al dat administratief gedoe eruit werken zegt.

De dag werd relaxed afgesloten met helpen met huiswerk maken (lees: erbij zitten lummelen omdat je er toch geen hol van begrijpt en ondertussen koffie slurpen terwijl je duust keer ‘hum’ en ‘aja’ en ‘yep’ mompelt) en vroeg het avondeten binnenduwen. Geweldig voer à la veggie taco’s, aardappelen en spinazie #koosinspiratieloos

weekoverzicht 106 - di. - mrscurly.be

Gepensioneerde tienuurtjes: soep.
En mijn soort van comfort food op foto 2.

Husband had een (extreem) late vlucht, dus kon ik de dag afsluiten met de trashiest trash tv of all times: The Kardashians.

Woensdag mocht ik ook terug naar school. Vorige week had ik gespijbeld, dus nu moest ik wel aanwezig zijn.
Ben je dan 35, kan je eens spijbelen, maar voel je je daar dan 4 weken schuldig over. Echt, kalle da ‘k ben.
Ik prutste wat verder aan mijn hemd/jurk terwijl we rustig keuvelden. Overduidelijk dat de herfst iedereen in zijn greep heeft, alles en iedereen wordt stiller, rustiger en/of chagrijniger 😀

Zo ook op het thuisfront, want bij thuiskomst vond ik Husband terug in de zetel. Geweldig, al enen gesneuveld. En dan nog enen van de grote mensjes.
En we weten allemaal hoe venten zijn als ze ziek zijn, hè… *draait es met haar ogen*

weekoverzicht 106 - woe. 1 - mrscurly.be

weekoverzicht 106 - woe. 2 - mrscurly.be

Soit, het beloofde dus een rustige middag te worden zonder al te wilde uitstapjes naar de stad/speeltuin/whatever, aangezien Zoonlief ook nog niet helemaal bekomen was van zijn verkoudheid.
In de plaats daarvan lummelden we wat rond in huis, werd er druk gestudeerd (zie je zo op de foto), werden er fietsen gepoetst in het herfstzonnetje, cakes en cappuccino’s gemaakt èn binnengeduwd en sleepte ik mijn twee venten toch nog efkes mee naar buiten voor een avondwandeling na het avondeten.
Er is maar een beperkt aantal uren dat ik binnen kan zitten… 🙂

weekoverzicht 106 - woe. - mrscurly.be

Donderdag is hier (altijd) poetsdag. Nu, dit kan vreemd klinken, maar ik kijk daar eigenlijk stiekem wel een beetje naar uit naar dienen dag. Niet omdat het dan altijd een gehaast is van ‘k zal u gaan hebben (zot, jong), maar omdat ik oprecht kan genieten van die routineuze bezigheid en het eindresultaat.
Een opgeruimd huis geeft mij toch altijd een beetje het gevoel van een opgeruimd hoofd.
Met de nadruk op ‘het gevoel’.
En ook een beetje omdat ik er dan zonder enige gêne mag bijlopen gelijk de grootste sloor ever.
Een beetje veel…

Ergens in de namiddag blonk alles weer gelijk het moest en vond ik nog even de tijd voor wat krachttraining en yoga vooraleer Zoonlief thuiskwam van school.

Na thuiskomst werd er snel wat huiswerk gemaakt en bijgepraat over de dag en dan mocht hij zich alweer klaarmaken voor de voetbaltraining.
Ondertussen werd er geblogd en gedoucht en niet veel later, nadat Zoonlief de deur weer doorwandelde, konden we aan tafel schuiven voor de leftovers van de dag ervoor: Mexicaanse ovenschotel.
Opwarmbaar avondeten is de max.

weekoverzicht 106 - do. - mrscurly.be

Maar ook leftover cake van de dag ervoor is de max.

Vrijdag trok ik terug mijn loopschoenen aan. De eerste keer van die week. Vreemd, vind ik dat. Soit, ik zal den coach maar vertrouwen, zeker…

Er stond een duurloop van 3 uur op het programma, aan een iets hogere hartslag dan de vorige duurloop van 3 uren. Yes! Da wilt dus zeggen dat ik da spel kon lopen aan een tempo dat ik wreed leutig vind: om en bij de 5:30/km.
Hahahahahahaha!
No.

Geen flauw idee wat er aan de hand is, maar waar ik een maand geleden aan een max. hartslag van 157 gemakkelijk onder die 5:30/km dook, haalde ik nu amper de 5:45/km. For real?!
Ik begreep er geen hol meer van…
Ik was nochtans relaxed (rusthartslag was zo laag als iets) en volledig uitgerust (al sinds zondag nachten van 8 uur slaap. Nog. Nooit. Gebeurd.) èn goed gevoederd (altijd, hè 😉 ) aan de loop gestart.
Train ik niet genoeg? Train ik niet goed? I don’t know. Maar ik kon me niet ontdoen van het gevoel dat ik de laatste tijd meer achteruitgang boek dan vooruitgang.
Coach Slow, jong, tijd voor wa actie, hè, gast!

Soit, ik fixte mijnen ponytail, lulde er wat over via Whatsapp tegen Husband, slikte wat tranen weg (als ’t over lopen gaat, word ik emo. Stel u voor.) en begon de trainer maar alvast te spammen met berichtjes.
Tijd voor actie.
Hell no dat ik de laatste weken/maanden dubbel zo hard heb gewerkt en er dan ook nog eens geld voor betaal om mij te laten afbeulen om geen vooruitgang te zien.
Geen probleem om vollen bak te gaan elke dag, ik doe da graag, maar dan wil ik wel resultaten, hè.

weekoverzicht 106 - vrij. - mrscurly.be

Ook dit is hardlopen: thuiskomen en dan merken dat je voeten onder het bloed zitten… Eikes.

weekoverzicht 106 - vrij. 1 - mrscurly.be

Toch maar weer iets meer dan 30 km gelopen zonder ook maar iets van pijntjes, stijfheid of krampen. Ow yeah!

Na mijn eerste collère uitgewerkt te hebben zocht (en vond) ik mijnen zen nog eens op op mijn yoga mat, ging een half uur onder de douche gaan staan lummelen en begon alvast aan dit stuk hier 🙂

Niet veel later kwam Zoonlief thuis en keuvelden we rustig na over de dag terwijl hij zijn lunch opat (om 15u30. Echt, hoe da kind rechtop blijft na zijnen lunch de hele dag op te sparen is mij nog steeds een raadsel) en we op de stiefkoters wachtten.

Voor ik het goed en wel besefte zat ons huis terug vol en konden we aan onze traditionele frietjesavond beginnen met niet 3 koters, maar met 5 koters aan onze eettafel.
Husband was ’s namiddags nog een neefje en zijn petekindje gaan oppikken bij mijn schoonzusje voor een weekendje logeerfun.
Ik heb mijn migraine-pillekes al klaarliggen 😉

Zaterdagochtend rolden we alle zeven vroeg ons bed uit. Stiefzoonlief had een voetbalmatch en nam Husband, Zoonlief en Neefje mee als supporters en Stiefdochterlief ging paardrijden met Nichtje mee als supporter.
En ik… ik sprong terug op mijn koersfiets voor een tochtje van 3 uurtjes.

Net geen 71 km later kwam ik terug thuis en vond iedereen rond de eettafel, klaar om aan de lunch te beginnen.

weekoverzicht 106 - zat. 1 - mrscurly.be

We hadden het lumineuze plan om nog een middagje de stad in te trekken en te gaan shoppen met de koters.
De middag werd dus gevuld met winkelen, ijsjes eten, koffie slurpen en gezellig keuvelen.
Genieten dit, mensen.

weekoverzicht 106 - zat. - mrscurly.be

Om dan bij thuiskomst een beetje als een pudding in elkaar te zakken. Twee dagen na elkaar van zware trainingen en enkele uren door een stad rondhobbelen vragen precies wat van een mens. Geen goesting meer om nog enkele uren te staan kokerellen besloten we er ‘ongezonde avond nummer twee’ van te maken met take away pita, durum en Turkse pizza’s.
Geenenen die klaagde 😉

Zondagochtend slopen Husband en ik al rond in huis nog voor de koters wakker waren. Nen omgekeerde wereld voor eens…
We lichtten iedereen uit zijn bed, genoten van een relaxed zondagochtend ontbijtje en terwijl Husband met de vijf bengels naar zijn werk ging om hen de vliegtuigen eens van dichtbij te laten bewonderen (niks dat zo indruk maakt op koters als da blijkbaar 😀 ), trok ik mijn loopschoenen nog eens aan voor een uurtje loslopen.

weekoverzicht 106 - zon. - mrscurly.be

Het ‘loslopen’ werd ‘tegen de wind inbeuken’, want jezusmariajozef, wat een herfstweer was me dat ineens.
Upside: nog des te gezelliger om achteraf onder een dekentje weg te kruipen met ne grote bak popcorn 🙂

Maar niet voordat iedereen eindelijk nog eens gezonde fret achter de kiezen had, zoals mijnen spaghetti met home made spaghettisaus.

Achteraf sleurden we de zitzakken naar de woonkamer en installeerde de jeugd zich voor tv voor filmnamiddag met popcorn.
Dat dat eigenlijk mega leutig is, zo vijf kinders in uwe living zien rondhangen…
Niks dan hartjes voor een groot gezin. (Neen, ik maak geen kinders meer, btw. Ik leen er af en toe wel een paar bij mijn schoonzusje 😉 )

Ergens in de namiddag was het terug tijd voor het afscheid van Neefje en Nichtje en sloten we de dag af met studeren (de koters. Hahahahaha!), bloggen (ik) en hardlopen (Husband).
En een beetje een te stil huis na enkele dagen met twee kindjes extra…
En nog een volle doos migraine-pillekes 🙂 ♥

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

2 Reacties

 1. Elsje
  oktober 8, 2018 / 9:55 am

  Ik word altijd goedgezind of nog meer blij als ik je blog gelezen heb 🙂
  Ook zoveel herkenning, wat de zelfwaarde ook altijd een beetje de hoogte induwt.
  The Kardashians, op welke zender is dit eigenlijk te zien?
  Anneke, doe zo verder, je doet dat goed!!

  • oktober 24, 2018 / 2:52 pm

   Dank je wel! :* Eén van de schoonste complimenten die je me kan geven: herkenning 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: