We survived the week(end)! – photo diary #108

Afgelopen week was oa. voor power loopjes, Odieleke, de Turkse tortel en een rollercoaster van emoties met tranen en tegelijkertijd vieren…

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag was business as usual.
Er werd een koterdomein gepoetst, geblogd, krachttraining en yoga gedaan.

En al een beetje gestressed over het loopje van de dag erna… We sloten de dag dan ook af met mijn succesgerecht als het op lopersfret aankomt: vegetarische lasagne.

Ahja, en ik nam geen enkele foto. Spannende toestanden allemaal om vast te leggen *sarcasm input*

Dinsdag was dan D-day. Er stond een loop van 2u45 op het programma aan een whopping tempo van 5:05.
‘Ge wilt op tempo lopen? Awel, ik geef u op tempo lopen, kalle’, zal de coach gedacht hebben.

Nadat ik Husband en Zoonlief de deur had uitgewerkt, probeerde ik nog efkes mijnen zen terug te vinden door systematisch alles klaar te leggen en te prepareren. Camelbak, energybars, kouskes, … zulke toestanden allemaal.

Ik hobbelde tien minuutjes aan slakkentempo rond om op te warmen, stak dan mijn powersong aan en ging ervoor.

I.
Absolutely.
Killed.
It.

32 km later gaf mijn Garmin aan dat de tijd om was en kon ik een gat in de lucht springen van contentement (alez, ja… springen zat er niet echt meer in). Na de 10 minuten opwarming had ik de hele tijd aan een net tempo van gemiddeld 5:05/km gelopen.
Alez jong. ‘k Ben d’er nog nie goe van.

weekoverzicht 108 - di. - mrscurly.be

Da’s kaka, hè. Loopt ge heel de tijd netjes op tempo, is uw gemiddelde uiteindelijk toch ‘maar’ 5:10 door die opwarming…

weekoverzicht 108 - di. 1 - mrscurly.be

Ik wandelde uit naar huis, deed mijn yoga en de strijk (want een loop aan suicide pace is nog niet genoeg vaneigenst) en tegen dat Husband en Zoonlief terug thuis waren zakte ik helemaal in.
Hoe moe kan ne mens zijn van zo te lopen, zeg.

weekoverzicht 108 - di. 3 - mrscurly.be

Thank God voor Husbands die cappuccino’s maken voor u zodat ge op zijn minst 5 minuten kunt wakker blijven.

Ik fixte snel wat wraps en called it a day.
Over and out zegt.

Woensdag was een schoolvrije dag voor Zoonlief en een werkvrije dag voor Husband. Terwijl zij het huishouden hier rechtop hielden trok ik naar de naailes om verder te werken aan mijn jurk (schiet voor geen meter op btw).

Onderwerp van de dag tijdens de naailes: de verkiezingen en die ene racist in het lokaal waar iedereen met open mond naar zat te luisteren toen ze haar gatachterlijke ideeën zat te verspreiden.

Na de lunch moest Zoonlief nog een voetbalwedstrijd spelen voor een bende scouts en gingen Husband en ik gaan supporteren. Tuurlijk dadde.
Ook al ken ik geen hol van voetbal en interesseert het ons geen reet of hij nu bij één van de beste ploegen van Vlaams-Brabant gaat spelen of bij de grootste patattenstampers van ’t eerste ’t beste caféploegske om de hoek.
Whatever makes the kid happy, right.

We deden nog een shopping tripke langs de Action waar ik nieuwe versiering kocht voor de aankomende verjaardag van Stiefdochterlief en mijn ogen weer van de grond raapte nadat ik al die Kerst-toestanden al in de rekken zag.
No.
Correctie: hell no!

weekoverzicht 108 - woe. - mrscurly.be

Jingle your focking bells, hè, hastn.

We werkten nog wat eenvoudige kost à la veggie taco’s voor mij en kotelet voor de mannen des huizes met zoete aardappel-frietjes en groene groenten naar binnen en praatten nog bij over de voetbalmatch terwijl ik veel ‘aha’s’ en ‘uhu’s’ uitstootte en in mezelf dacht ‘I have ab-so-lu-te-ly no idea what you’re talking about’.

Donderdag begon met een kort rondje lopen in de ochtendmist. Nu, mist is niet zo leutig om in te lopen, maar die mistige herfstochtenden zijn wel machtig schoon.
Ik liep een uurtje los aan een easy peasy tempo van 5:44/km.
Neeje, da’s ook niet waar. Ik suck op dit tempo. Mijn lijf wil altijd sneller. Soit, ik deed het en probeerde mijn hoofd leeg te maken. Wat niet zo goed lukte als op andere momenten…

weekoverzicht 108 - do. - mrscurly.be

De rest van de dag vulde ik met hersenloos het hele huis poetsen en kaarsjes branden…

weekoverzicht 108 - do. 1 - mrscurly.be

Ik deed nog mijn yoga en zond mijnen namaste naar iedereen die het nodig mocht hebben die dag, op de dag tegen kanker.
Die net de dag bleek te zijn dat mijn grootmoeder in het ziekenhuis werd opgenomen, niet goed wetende wat er nu eigenlijk allemaal aan de hand was…
Fock you, universe.

De rest van de dag was voor tranen en efkes terug in mijn hol kruipen, dicht tegen den Husband en den koter.

Vrijdag moest ik normaal gezien een interval lopen. Yeah right. Mijn rechterkuit deed een beetje vreemd tijdens mijn loopje van de dag ervoor en mijn hoofd stond ab-so-luut niet op presteren.
In plaats daarvan werkte ik wat administratie weg, gaf Chanel haar borstelbeurt, deed mijn krachttraining en yoga en ergerde me walgelijk aan het feit dat we zo ver wonen zodat ik niet zomaar efkes op de bus kan springen om een half uur later al bij mijn grootmoeder en La Mamma te zijn.
Ver weg wonen heeft voordelen, maar op zo’n momenten wou je dat je gewoon in de volgende straat woonde…
Ik werd up to date gehouden door Broerlief, Schoonzusje en La Mamma en kroop zowat de dag door totdat het terug tijd was voor het einde van de dag en terug een huis vol met drie koters en frietjesavond.

weekoverzicht 108 - vrij. - mrscurly.be

Chanel vond Husband’s knuffels geweldig die dag… Zie je zo.

Zaterdag begon vroeg. De boys hadden voetbalwedstrijden, Stiefdochterlief paardrijden, Husband ging werken en ik trok snel mijn loopschoenen aan voor een uurtje loslopen.
Alleen maar de buitenlucht, de natuur, mijn muziek en mijn loopschoenen. Net wat ik efkes nodig had.

weekoverzicht 108 - zat. 2 - mrscurly.be

Terwijl ik mijn yoga deed achteraf druppelden één voor één de koters terug binnen en begon ik aan de voorbereidingen van de dag erna. Ik spendeerde zo goed als de hele dag in mijn keuken al bakkend en kokend.

Ahja, en efkes onderbroken door een reddingsactie van een Turkse tortel.
Na al een kraai en verwaarloosde kat te hebben gered en menig straathond achter mijn gat in verschillende landen, had ik nu ook nog eens Odieleke, den Turkse tortel (yep, het beest kreeg meteen een naam).

weekoverzicht 108 - zat. 1 - mrscurly.be

Ik installeerde hem in een oud konijnenhok met eten en drinken bij op de tuintafel voor het keukenraam zodat ik hem goed in het oog kon houden terwijl ik verder bakkend en kokend op de Wild Life Taxi wachtte die de zorg voor hem overnam en hem hopelijk zo snel mogelijk terug weer in het wild kan loslaten.

We sloten de dag allemaal moe af met een veggie raviolischotel en aftellend naar de dag erop…

Want op zondag stond de verjaardagsbrunch voor Stiefdochterlief’s 15de verjaardag èn eindelijk een bezoekje aan mijn grootmoeder op het programma.

Nog voor de rest uit zijn nest kwam, was ik al druk in de weer met alles klaarzetten en mezelf iet of wat presentabel te maken voor de brunch.

De hele voormiddag en vroege namiddag spendeerden we met familie rond de eettafel met ons een indigestie vreten om U tegen te zeggen en Stiefdochterlief te vieren (die eigenlijk pas de dag erop jarig was, maar soit… prinsessen en koninginnen kiezen zelf wanneer ze gevierd worden).
Vijftien jaar, mensen… Sh*t, die puberteit komt er dus aan. Dwangbuizen en kalmeerpillen mag u altijd naar mij opsturen. I’ll need them.

weekoverzicht 108 - zo. - mrscurly.be

weekoverzicht 108 - zo. 1 - mrscurly.be

weekoverzicht 108 - zo. 3 - mrscurly.be

We sloten het feestje af, lieten de boel de boel, sprongen in de auto en reden richting het ziekenhuis in Oost-Vlaanderen naar mijn grootmoeder, waar we de rest van de dag doorbrachten met bijpraten en gewoon blij zijn dat we allemaal samen waren in dat kamertje.
Verkeerde locatie, juiste mensen.
Heel veel liefde ♥

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: