We survived the week(end)! – photo diary #110

Afgelopen week was oa. voor veel valiezen maken (waar ik meestal 5 minuten voor vertrek aan begin om de helft van mijnen sh*t te vergeten), veel in den auto zitten, maar ook voor heel veel samen-zijn. 

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag was een luie dag. Het was dag 1 na de marathon, we hadden geen koters in huis en geen fut in ons lijf. Of geen goesting voor gelijk wat. Dat ook natuurlijk.

We rommelden wat aan in huis, werkten wat aan onze administratie, de blog en recupereerden zo goed we konden van de marathon.
Met frietjes van ’t frietkot en al.
Ow yeah!

weekoverzicht 110 - ma. - mrscurly.be

Dinsdag begon de dag met boodschappen doen en onze koffer nog maar eens maken. We smeten er van alles wat in en reden richting het ziekenhuis in Gent en La Mamma en mijn grootmoeder.
We werden rondgeleid doorheen de palliatieve afdeling, merkten dat mijn grootmoeder haar daar beter in haar vel voelde dan in een ‘echt’ ziekenhuis en spendeerden de rest van de dag samen bij haar.
Af en toe triest, maar ook met een lol, ne lach en hoge dosis gezever. ‘Cause that’s what we do. Zelfs in donkere momenten.

weekoverzicht 110 - di. - mrscurly.be

’s Avonds sloten we de dag af met Husband’s zalmlasagne in La Mamma’s huis en slapend in mijn oude kamer (die Broer achteraf nog heeft geconfisqueerd en in een mottig groen heeft geschilderd. Ik haat je er nog voor, broere).
Efkes back to my roots.

weekoverzicht 110 - di. 1 - mrscurly.be

La Mamma’s crazy ass dog: een kruising tussen een kangoeroe en een kat. En enen die alles dat op zijn pad komt opvreet. Ook mijn kousen.

Woensdagochtend werd ik dus even terug gekatapulteerd naar mijn jeugd toen ik wakker werd. Dat da raar is, zeg.
We ontbeten samen met La Mamma en trokken terug richting mijn grootmoeder waar we in La Nonna’s leven terug gekatapulteerd werden. We bekeken foto’s van toen zij jong was, mijn grootvader, La Mamma, ik, …
Echt, mijn hart, mensen…

weekoverzicht 110 - woe. - mrscurly.be

weekoverzicht 110 - woe. 1 - mrscurly.be

We bleven er allemaal samen tot Husband en ik terug richting Leuven moesten voor Stiefdochter- en Stiefzoonlief’s thuiskomst.

… dat niet van lange duur was, want net na het avondeten vertrok Stiefzoonlief alweer voor een paar dagen naar de Beekse Bergen met zijn meter. Gelukzak, jong.
De volgende keer kruip ik in zijn valies.

Stiefdochterlief en ik sloten de dag dan maar af met ijsjes.
Want dat is wat vrouwen doen als ze het kot voor hen alleen hebben: languit voor den tv hangen en hen volproppen. Did someone say ‘hormonaal’?

Donderdagochtend was het dan aan Stiefdochterlief om er een paar daagjes op uit te trekken. Zij nam de trein richting Brugge voor een paar daagjes bij The Inlaws.
Dat is, met andere woorden, 2 dagen volgepropt worden met snoep en chocolade, gaan shoppen en rotverwend worden.
In haar valies kruip ik dus heel duidelijk ook nog ne keer.

Terwijl Husband haar naar het station bracht trok ik mijn loopschoenen aan voor mijn eerste loopje na de marathon. Een easy 5km werd het. Gewoon loslopen, voelen of alles nog goed zat.

Bwa. Het lijf voelde goed (geen pijntjes), maar dienen hartslag… hallo’kes zeg. Ik denk dat ik nog nooit zo hoog heb gezeten. Zelfs niet tijdens intervallekes.
Heel duidelijk dat mijn lijf en geest wat te verduren heeft gekregen de voorbije weken.

Soit, ik had terug mijn nodige dosis beweging èn buitenlucht gehad en kon er dus weer efkes tegen 🙂

Ik deed nog mijn yoga, werkte wat zaken uit voor de blog, werkte de berg strijk weg en flikkerde wat veggie taco’s in de pan en warmde de leftover aardappelpuree en appelmoes van de dag ervoor op.
Had ik al gezegd dat deze week het energiepeil op -20 stond? 😉

Vrijdag waren we al vroeg op weg en deden we niet alleen onzen Tour de Belgique, maar ook dendienen van Nederland.
Na het ontbijt reden we richting Nederland om Stiefzoonlief op te pikken bij mijn schoonzusje en installeerden we ons ook voor een lunch samen en bijbabbelen.
Genieten dit.

Dan was het richting Oost-Vlaanderen om Zoonlief op te pikken bij zijn vader en van daaruit reden we richting mijn grootmoeder in Gent.

’s Avonds kwamen we volledig murw en groggy thuis van bijna een hele dag in de auto te zitten en deden we niks anders meer dan boterhammen binnenduwen en naar de verhalen van de boys luisteren.
Altijd entertainment ten top, die twee.

Zaterdag werd Stiefdochterlief net voor de lunch terug gebracht door The Inlaws. Ik prepareerde een Marokkaanse ovenschotel en met een volle eettafel zaten we een hele middag lang te genieten.
Mijn schoonouders over de vloer hebben is ook: luisteren naar mijn schoonvader zijn verhalen. Want als er één iemand kan vertellen, dan is hij het wel. En ik luister altijd met plezier naar de vent zijn vertelsels. Zalig, vind ik dat, mensen die dat kunnen. Schone kwaliteit… 🙂

De koters genoten duidelijk van de aandacht.
En van de kilo’s snoep die mijn schoonmoeder terug mee had.
Waarvan ik ondertussen al de helft heb binnen gespeeld.
I’m so not sorry 😀

In de namiddag kwam Husband thuis van een vlucht en sprongen we in de auto richting mijn grootmoeder.
We bleven tot ’s avonds rond haar bed zitten en met elkaar praten.
En mijn hart liep over omdat ik mijn koters èn mijn grootmoeder nog samen kon zien.

weekoverzicht 110 - zat. - mrscurly.be

Autoritjes met de schoonste zonsondergangen…

weekoverzicht 110 - zat. 1 - mrscurly.be

Terug met vijf.

Zondag ondernam ik een verwoede poging om iets langer in mijn nest te liggen, maar het gescharrel van Husband en Stiefzoonlief in de keuken lokten me er uiteindelijk uit.
Ik goot een literke of 5 koffie achterover, ontbeet met mijn zotten en terwijl Stiefzoonlief het beste van zichzelf gaf op het voetbalveld en Husband voor vlucht nummer 2 van dat weekend vertrok, ging ik terug voor een rondje hardlopen.

De zon scheen, het was koud en mijn longen werden gevuld met een goede dosis zuurstof. Dit was herfstweer zoals ik het graag heb.
Ik liep 10 km aan een traag tempo, want alles om terug binnen de juiste hartslagzones te kunnen lopen en mijn lichaam goed te laten herstellen van de marathon.
Al sucked dat gehobbel wel natuurlijk.
Maar toch dubbel en dik genoten. Ik ga het nog leren, die tempo’s loslaten 😉

weekoverzicht 110 - zo. - mrscurly.be

Na de lunch rolde ik mijn yoga mat uit en terwijl de koters buiten compleet los gingen, probeerde ik de bergen was weg te werken en aan de blog te werken.
Dat het mij verdorie nog gelukt is ook. Speekmedaille voor mezelf!

We sloten de dag af met frietjes en languit op de bank liggen, terugkijkend op een nogal vreemde herfstvakantie.
Met vele ups and downs.
Maar vooral gevuld met alleen maar mensen en momenten waar ik met een warm hart op terugkijk ♥

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

2 Reacties

  1. november 5, 2018 / 8:30 pm

    Mmmm frietjes van het frietkot!! Ik at er deze avond met vegetarische stoverijsaus ❤ Hahaha Beagles lijken wel een beetje op windhonden zo te zien 😀 Hier ook honden die denken dat ze een kat of kangoeroe zijn 😀
    Sofie onlangs geplaatst…Quotes september & oktoberMy Profile

  2. november 6, 2018 / 1:15 pm

    Hahaha, honden en sokken en schoenen! Ik ga het nooit snappen. Kom je thuis na 10 kilometer zweten en is het eerste wat ze doen je sokken uit de mand vissen. Dan kan je toch alleen maar lachen!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: