We survived the week(end)! – photo diary #111

Afgelopen week was oa. voor Cosmo’s slurpen, over en weer hossen (en niet voor vergeten shizzle van de koters, want deze keer weigerde ik resoluut #assholeparent), La Nonna en bakken liefde.

Wat we nog allemaal deden, lees je hier 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag leek ik een dagske congé van het huishouden te hebben. Er stond namelijk een controle bij de orthodontist voor Zoonlief op het programma. Dat wil zoveel zeggen als: over en weer tjollen, veel wachten, in da kind zijnen mond laten koteren en geen hol tijd hebben voor nog iets anders.
Geeft niks, dat stof loopt heus niet weg (trust me, I checked).

Juist na het middaguur was alles achter de rug, zette ik hem terug af op school en wisten we nog niks meer. Behalve dan dat er dik veel kans nog een hoop ijzer in zijn mond zal belanden binnenkort. Wordt nog wat…

Ik zou kunnen zeggen dat ik nog een heel productieve middag heb gehad, maar nope… didn’t happen. Buiten een rondje Action, yoga en was doen, kwam er niks meer in huis.
Behalve dan het wereldwijde web afstruinen op zoek naar DE geschikte agenda voor deze regelteef hier. Ge weet wel, zo eentje waar ik alles voor ons vijf kan in neerpennen, notities kan in maken èn alles voor de blog in kan noteren. En neen, ik ga niet aan het bullet journalling. Ik heb noch de zin, noch de tijd om voor een jaar aan lijntjes te zitten tekenen in een schriftje. Echt, respect voor die die dat kunnen opbrengen.

Ik droomde er al lang van en uiteindelijk drukte ik dan toch op het knopje ‘kopen’ op het scherm. Ik kocht mijn eerste Filofax. Ojoooo.
Kostelijke toestand zegt. ‘k Weet het. Maarrrrrrrrr ik kan er nog duust extra blaadjes in zwieren èn pimpen èn ’t is praktisch èn ’t is schoon èn …
Yep. Duidelijk al helemaal verliefd op da spel.

Weekoverzicht 111 - ma. - mrscurly.be

Foto 3: never forget den dag dat ik de onvergetelijke woorden ‘wij hebben geen droogkast nodig!’ uitsprak…
Foto 4: IG to the rescue 🙂

Weekoverzicht 111 - ma. 1 - mrscurly.be

Ontdekking van de week, deze koffie. Normaal gezien krijg ik van zulke koude koffie’s altijd enorm veel last van mijn pds… maar niet van deze. ’s Avonds zag ik er nog steeds niet uit als een hoogzwangere. Jippiekajee!

Buiten wat verliefd naar een Filofax op mijn scherm zitten staren was er ook nog voetbaltraining voor Zoonlief en maakte ik nog een one pot pasta als avondeten.
Ziet ge, toch nog een beetje productief dus 😉

Dinsdag trok ik terug mijn loopschoenen aan. Nadat ik iedereen naar het werk/school had gestuurd liep ik de deur uit voor een easy rondje van 10 km.
In T-shirt.
Op 6 november.
Echt, zot gewoon.

Mijn lichaam is overduidelijk nog in herstelmodus van alle kaka die op me is afgekomen de laatste tijd en van de marathon. Hoe ik dat weet? Omdat ik ook dat in mijn IG-stories heb gevraagd. Die IG is nog beter dan de beste encyclopedie, jong. Thanks btw, Joke, for helping a girl out 😉 You rock, big time!
De 10 km waren dus aan een slakkentempo en met een hartslag die tegen de 160 aanhing ipv tegen de 145 à 150.
Soit, ik had terug 10 km in de benen en met de zon op mijn smoel. Goed zo.

Weekoverzicht 111 - di. - mrscurly.be

Ik deed nog mijn yoga, de strijk en werkte wat zaken uit voor de blog voor iedereen terug thuiskwam.

Weekoverzicht 111 - di. 1 - mrscurly.be

Foto 1: Chanel oefent haar zonnegroet.
Foto 2 en 3: als Zoonlief zijn zwemzak is vergeten en hem tijdens de lunchpauze komt halen. Omdat moeders hier voor 1 keertje weigerde voor de duustste keer over en weer te rijden voor vergeten sh*t.

Na Stiefzoonliefs voetbaltraining en het buiten ravotten van de andere koters schoven we aan tafel voor een chili sin carne en called it a day.

Woensdag mocht ík dan weer naar school. Ik had een woensdag gespijbeld en vorige week was het vakantie dus zit ik hopeloos achter met mijn jurkje. Niet erg, want het is een zomerjurkje, dus nog efkes tijd enzo.

’s Middags reden we allemaal samen richting Gent naar mijn grootmoeder waar we de rest van de middag samen doorbrachten.

Na een lange rit (want heel België ligt terug open door wegenwerken *eyeroll maal 1000* reden we vrij laat de oprit terug op en vond ik dan mijn pakje en mijn Filofax aan de deur. Toch nog een lichtpuntje op de dag. ’t Zijn kleine dingskes, mensen.

Weekoverzicht 111 - woe. - mrscurly.be

Dat zo’n leveringskes van My Lovely Notebook precies cadeautjes zijn…

We sloten de dag af met croque monsieurs met een spiegelei, want geen tijd meer om nog uitgebreid te koken.
En af en toe is simpele kost ook al eens gewoon goed.

Donderdag was poetsdag. Dat het nodig was. Hoe ik dat weet? Ik kon niet alleen mijn naam in het stof schrijven, maar een hele gedichtenbundel.
Het was van voor de marathon geleden dat ik nog eens echt grondig had gepoetst. En dat voor een huisvrouw… Maar nope, geen schaamte hier, want soms zijn er al eens andere dingen/vooral mensen belangrijker dan een onder de rommel verdwijnend huis.

Na enkele uren kon ik rondkijken in een geweldig blinkend en fris ruikend huis. Ik was even vergeten wat een goed gevoel dat me soms geeft…

Er werd nog krachttraining (ook van voor de marathon geleden) en yoga gedaan en koters geëntertaind.

Weekoverzicht 111 - do. - mrscurly.be

Chanel weet bij ze moet zijn in de hoop dat er iets te vangen valt. Duidelijk.

Na de voetbaltraining van Zoonlief (heb ik al gezegd dat ik die trainingen haat?) draaide ik nog een pasta met scampi’s en zongedroogde tomaten in elkaar en dook op de bank.

Vrijdagochtend startte ik terug met een loopje. Het langste sinds de marathon: 15 km. Meer dan een uur genieten van muziek en natuur. Exact wat ik nodig had.

Weekoverzicht 111 - vrij. - mrscurly.be

Leftover lunchkes zijn de beste lunchkes.

Weekoverzicht 111 - vrij. 1 - mrscurly.be

Met een leeg hoofd (hahahahaha) en rode neus van de koude wind kwam ik terug thuis, draaide me nog in duizend bochten op mijn yoga mat en gaf Chanel nog een goede borstelbeurt.
Tegen dat ik rond was met al het opruimwerk in onze stal/huis, kwam iedereen terug thuis en konden we bijpraten over de dag.

De koters vertrokken terug voor een weekje/weekendje naar de exen en Husband en ik zetten het weekend rustig in met frietjesavond, bloggen en languit op de bank liggen.
We zijn officieel op die leeftijd gekomen dat dit onze favoriete vrijdagavond-bezigheid is geworden. #ouwewijven

Zaterdag was voor kilometers vreten. Met de auto deze keer.
We reden door Antwerpen en Oost-Vlaanderen op zoek naar dè ideale camper voor ons. Yep, deze nutcases zijn op camperjacht. Want white trailer trash enzo.
En dat reist nu eenmaal makkelijker 😉

’s Middags gingen we naar La Nonna waar we samen met La Mamma, Broer en Schoonzusje de rest van de dag doorbrachten en zo dicht mogelijk bij La Nonna wilden zijn.

’s Avonds trokken we nog even de stad in naar mijn all time favoriete brasserie/café in Gent voor food, drinks and memories.
Niks dan liefde voor die dag, mensen.

weekoverzicht 111 - zat. - mrscurly.be

weekoverzicht 111 - zat. 1 - mrscurly.be

Husband en ik sloten de dag compleet murw en ver na onze bedtijd af…

Zondag waren we al meteen na het ontbijt op weg, terug naar La Nonna, want op dit moment wil je ieder vrij moment nog samen doorbrengen natuurlijk.

Haar zus (inderdaad, de beroemde Tante Clara) was er ook en de band tussen hen twee zien en hoe liefdevol en zorgzaam ze omgaat met La Nonna… echt, ik heb er gewoonweg geen woorden voor. Mijn hart liep over, in ’t kwadraat.
Ik denk dat geeneen van deze generatie nog zo met iemand anders kan omgaan als zij met elkaar. Al hoop ik natuurlijk van wel vaneigenst 🙂

De hele dag was voor ziekenhuiskamertjes, La Nonna, een traan, maar ook een lach en heel veel liefde.

We pikten Zoonlief op bij zijn vader en terwijl we terug richting Leuven reden leuterde ik nog een uur met mijn BFF aan de telefoon.
Alsof ze het kilometers ver voelde… ♥

weekoverzicht 111 - zo. - mrscurly.be

XO, 

Anneke

Blogs van de voorbije week:
  • We survived the week(end)! – photo diary #110: … life as it is with these nutcases.
  • Music Maestro! – Playlist Ghent Marathon: 42.2km aan een stuk lopen zonder muziek in mijn oren is boring, hastn. Zelfs voor een loopidioot als ik. Welke muziek me door mijn derde marathon heeft gesleept, lees je hier.
  • #blessed en al…: ook al zou je denken dat met La Nonna haar situatie er niet veel blessings zijn in mijn leven op dit moment… you’re wrong. Er zijn altijd kleine positieve lichtpuntjes. Je moet alleen maar kijken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: