We survived the week(end)! – photo diary #116

Afgelopen week was oa. voor prachtige winterochtenden, de jacht op de kerstcadeautjes openen (send help) en werken aan een winterlaagje (aka ‘brol eten’).
Wat we nog allemaal deden, lees je hier 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag begon ik de week zoals ik hem het liefste begin: al lopend.
Nadat ik Zoonlief richting school had gestuurd, trok ik mijn loopschoenen aan en trok erop uit voor een rustig rondje van 10 km. Mijn hartslag zat nog steeds te hoog voor het te lage tempo dat ik liep, maar het lukte me toch al alleszins om zo goed als de hele tijd in de juiste hartstlagzone te lopen.
Betering dus.
Ein-de-lijk.

weekoverzicht 116 - ma. - mrscurly.be

Bij het thuiskomen checkte ik eerst en vooral de brievenbus, want ik verwachtte ieder moment onze persoonlijke kerstkaartjes. Nogal een dingetje hier, die kerstkaartjes…
Chance’ke, want ze zaten in de brievenbus. Ik mocht dus een hele sh*tload envelopkes beginnen schrijven.
Minder chance’ke…

kerstkaarten Smartphoto 2 - mrscurly.be

Ik deed nog mijn yoga, de strijk en werkte wat zaken uit voor de blog.
En kwam tot de ontdekking dat met de laatste update die ik had gedaan, de hele lay out in WordPress aangepast was. Als in: iets met blokken en ik zat maar te schuiven en zoeken en vloeken en vond het niet en godverdomme-wat-een-kakboel-was-me-da.
Uiteindelijk ergens gevonden dat ge met de plug-in Classic Editor de hele shizzle kon uitschakelen en binnen no time kon ik weer vredig en al verder bloggen.
Moest er efkes uit, ziede.

Na Zoonlief’s voetbaltraining fixte ik nog een Mexicaanse ovenschotel en dook de bank op voor een avondje Kardashians.

weekoverzicht 116 - ma. 1 - mrscurly.be

In tegenstelling tot de maandag, begon mijn dinsdag niet zo relaxed met een ochtendloopje.
Nope, not at all. Hij begon met ontstop-toestanden (of hoe heet zo’n ding?) en keihard met da spel op mijnen pompsteen rammen.
Zonder succes fyi.
Ter info: voor uwen vent naar het buitenland vertrekt, laat hem dan alles eerst grondig controleren. Gegarandeerd dat er minstens 5 dingen kapot vallen tijdens zijn afwezigheid anders…

Ik spendeerde zo goed als de hele voormiddag met van winkel naar winkel hossen voor hèt beste middeltje tegen die verstopping.
Ahja, en het uittesten natuurlijk.
Tip van mij aan jou: 2 gelijke delen van wat je op foto 2 ziet hieronder (schoonmaakazijn en bicarbonaat), eerst de bicarbonaat in da putteke doen, dan de azijn erbij kappen, stop erop, een half uur naar staren (aka laten inwerken) en dan een hele kan kokend water erbij zwieren.
Works like a charm.

No, it doesn’t…
Works like a charm als ge dan met da ontstopspel nog eens goed ramt tot ge ne tenniselleboog hebt en het hele proces nog eens herhaalt. Dàn werkt het.

Soit, op het einde van de dag liep het water weer weg zoals het moest en had ik een girlpower-gevoel (tot den pot appelmoes moet open gedraaid worden).

weekoverzicht 116 - di. - mrscurly.be

De rest van de dag was voor foto’s nemen voor de blog, krachttraining en yoga.

En ’s avonds een andere vent in mijn bed vinden…
Elf jaar, mensen, en hij wou terug bij mama slapen. Hartjes dit. (En genen teen in mijnen neus die nacht.)

Woensdag mocht ik terug brossen. De lerares van de naailes was nog steeds ziek dus ging de les gewoon niet door.
Niet zo heel erg, want ik was snotterend en al mijn nest uit gekropen. Allemaal heel sexy enzo.

Nu, de meeste mensen kruipen op de zetel en houden zich rustig, ik trok mijn loopschoenen aan en ging voor een intervalleke van om en bij de 7.5 km met 3 keer 1.5 km aan 4:38/km. Alles om die luchtwegen goed open te houden.
En het zicht tijdens het lopen was onbetaalbaar die ochtend: ijzig koud en een mist die blijft hangen terwijl de zon er probeert door te breken. Genieten dit.

weekoverzicht 116 - woe. 1 - mrscurly.be

weekoverzicht 116 - woe. 2 - mrscurly.be

Na thuiskomst sprong ik onder de warme douche, fixte mezelf wat op en lunchte samen met Zoonlief.
We deden nog een tripje richting de stad voor nieuwe schoenen voor hem en een nieuwe handtas voor mij.
En oliebollen fretten in de Wintertuin op de Grote Markt.
Want shoppen is lastig enzo.

weekoverzicht 116 - woe. - mrscurly.be

’s Avonds fixten we wat eenvoudige croque monsieurs met een omelet in elkaar en called it a day. Ik dook snotterend in de zetel en Zoonlief in zijn eigen bedje…

Donderdag is poetsdag.
Dat is maw. keihard doordoen om alles op tijd rond te hebben tegen dat de koter(s) thuis zijn van school en de boel weer vuil kunnen maken. Vicieuze cirkel noemen ze da.
Het keihard doordoen werd enkel onderbroken door om de 2 minuten 10 kilo snot in ne zakdoek te snuiten. Geweldig gewoon.
Echt, het moederschap heeft me zoveel gegeven: 3 geweldige koters, bakken liefde, een relativeringsvermogen om u tegen te zeggen… en een eindeloze stroom aan microben…

weekoverzicht 116 - do. - mrscurly.be

Tussen het gesnotter en poetsen door vond ik nog tijd om wat krachttraining en yoga te doen en dan wandelde Zoonlief de deur terug door.
Er werd nog aan Frans studeren gedaan (Zoonlief, hè, mensen. Ik deed alleen maar verwoede pogingen hem te helpen. I suck at it.) en voetbaltraining.
En terwijl Zoonlief het beste van zichzelf gaf tijdens de voetbaltraining flanste ik een stoofpotje met kikkererwten in elkaar en kroop ik vroeg onder de wol…

Vrijdag werden we wakker in een winter wonderland. Nope, geen sneeuw, maar wel een wit laagje van het vriesweer. Ideaal om de microbekes weg te jagen.
Hup, die loopschoenen aan en naar buiten dus.
Ik hobbelde 18 km aan een stuk door mist en vriesweer en genoot van iedere stap die ik zette. Ik was efkes vergeten hoe leuk ik die vroege winterochtenden vind tijdens het lopen…

Het deed me blijkbaar meer dan goed, want mijn hartslag ging ferm naar omlaag en bleef dat ook gedurende de 18 km.
Het was nog steeds niet zoals voor de marathon, maar er zit betering op. En dat is het belangrijkste nietwaar?

weekoverzicht 116 - vrij. 1 - mrscurly.be

weekoverzicht 116 - vrij. - mrscurly.be

Na thuiskomst in een warm huis, nam ik een warme douche, deed de meest warme, fluffy trui aan die ik kon vinden (en een broek ook vaneigenst) en deed mijn yoga.

Chanel kreeg nog haar kapstermomentje en tegen dat ik alles van de dag had opgeruimd vielen alle 3 de koters het huis terug binnen.

We hielden onze traditionele frietjesavond en terwijl er deze keer 3 koters boven mij lagen te snurken ipv eentje, zwierde ik Netflix op en staarde de vrijdagavond weg.
Rock n’ roll.

Zaterdag was een ochtendje van lui wakker worden. De examenperiode zit duidelijk diep bij de koters, dus sliepen we ons allemaal uit en lummelden er een eind op weg.

Tegen dat we alle rommel van het ontbijt hadden opgeruimd en ik ein-de-lijk mijn tanden ging poetsen en pyjama ging inruilen voor iets dat voor kledij moest doorgaan kwam Husband terug thuis van zijn werk-weekje Parijs.
Hij werd verwelkomd zoals geen ander: met een boodschappenlijstje. We weten allemaal dat ik niet functioneer in een grootwarenhuis, dus sinds enkele maanden neemt Husband die taak over.
En ook omdat we maar enen otto hebben en hij daar dus mee in Parijs zat. Dat ook.

’s Middags hadden we het geweldige plan om met de koters de stad in te trekken voor het jaarlijkse kerstcadeautjes-shoppen.
Op ne zaterdag.
Nog geen 2 weken voor Kerstmis.
En als de kerstmarkt er nog maar enkele dagen staat.
Strak plan, Vande Voorde.
Strak. Plan.

weekoverzicht 116 - zat. - mrscurly.be (1)

Upside aan kerstmarkt-slenteren: mattetaarten fretten.

Drie uur later hadden we welgeteld 3 cadeautjes en liep ik rond als een duif op crack. Zenuwslopend zo’n toestanden.
Soit, naast die drie miezerige cadeautjes hadden we ook nog ugly christmas sweaters gekocht voor ons vijfjes. I call it a winner.

Compleet op van die paar uurtjes in de stad zwierde ik wat shnitzels in de oven voor Husband en de koters en een veggie taco voor mezelf, kookte wat simpele aardappelen en bakte bloemkool. Ge weet wel, een kilootje van die 20kg die we gebruikt hadden voor ons kerstkaartje…

De zaterdag werd afgesloten zoals hij afgesloten moet worden: met uitgesteld kijken naar wat we ook maar voor onzin hebben opgenomen doorheen de week en in slaap vallen tijdens het eerste reclameblok.

Zondag werden we wakker met een flinterdun laagje sneeuw buiten. Wreed schoon enzo. Vanachter een raam 😀

Aangezien de dag erna er nog één examen op het programma stond voor Stiefzoon- en Stiefdochterlief en er nog redelijk wat toetsen moeten gedaan worden door Zoonlief hielden we een luilekker dagje binnen.
Zij studeerden, ik blogde, Husband werkte en hielp de koters bij het studeren. Na weer een week in het buitenland te zitten mocht hij er eens mee dealen. Fix it, dude.
What he did…

Zoonlief zorgde voor onze late lunch door wentelteefjes (aka ‘verloren brood’) te maken. Als koters hebben zijn nut begint te bewijzen zegt 😀
Toch een trotse moeder hier, hoor.

weekoverzicht 116 - zo. - mrscurly.be

In de namiddag maakten ze het buiten nog eens onveilig voor de hele buurt terwijl ik binnen aan het opruimen en kokerellen ging. Die avond op de menu: Mexicaanse tortilla schotel.
En lichtjes flippen op de lijst cadeautjes die we nog allemaal moeten kopen.
Send help.
Or wine.
Just send wine… ♥

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: